Reklama

Reklama

Takeši Kitano

(TV film)
  • Francie Citizen Kitano

Obsahy(1)

Drsňák s koltem proklatě nízko a televizní komik. Dvě tváře slavného japonského herce... Malý velký muž. Měří prý jen 165 centimetrů, ale významem se řadí mezi filmové velikány. V rodném Japonsku ho zná každé malé dítě: Takeši Kitano se totiž několikrát týdně objevuje v televizi. Zatímco vavříny ze světových filmových festivalů si (jako herec i režisér) vysloužil za temné snímky plné násilí, v Japonsku už celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější baviče. Mezi jeho nejznámější režijní počiny patří snímky Ohňostroj, Samuraj či Kikudžiro. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Marze 

všechny recenze uživatele

Umělce jsem v tomto dokumentu na České televizi Artu vůbec neznal. Dýchla na mě zcela jiná kultura, ale o jeho osobním životě jsem se moc nedvěděl. O profesním ano. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dozvěděla jsem se něco o velmi různorodé tvorbě a podstatně méně o  životě japonského filmaře/malíře/komika/režiséra/spisovatele …. Bože, ten chlap ve volných chvílích určitě i peče, vyšívá a skládá ikebanu! Nicméně, i z tohoto krátkého portrétu na mě vykoukl spíš chlápek, který se svým výstředním chování a drzostí v Japonsku vymyká a proto je slavný. Jeho komické převleky mi přišly trapné, jeho obrazy příšerné a popisy jeho chování mi vykreslily muže, který nemá skrupule a chce se zabít. „Řekl jednomu slavnému herci na slavnosti: „Ty ještě žiješ? Chcípni!“ Všichni jsme se mohli potrhat smíchy,“ praví jedna ze zpovídaných hereček….  „Neváhal si dělat legraci z tělesně postižených.“ To jako vážně? Tohle je vtipné? OK, bourá všechny hranice, jak praví francouzský autor jeho životopisu v dokumentu. No bezva, takových rebelů proti všem společenským normám najdete v každé nádražní hospodě nad ránem tucty, i když tedy v méně nápaditých kostýmech. To fakt může obdivovat jen francouzský salóní snob. ____  Dokument byl tedy pro mě zajímavý, protože o takové osobnosti jsem pak ještě musela přemýšlet, ale že bych si Takešiho Kitanu oblíbila? To spíš pravý opak. Nijak mě to nenalákalo najít si jeho tvorbu. SHRNUTÍ: Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Čekal bych více informací a také lepší zpracování. Tento dokument je velice skromný, Takešiho dětství je jen ve zkratce zmíněno a filmová dráha, jak herecká tak režijní také moc prostoru nedostala. Na ploše padesáti minut se vlastně ani není čemu divit. Ale i tak jsem za životopisné filmy o takových umělcích moc rád a jako nenáročný medailonek svoji roli plní v podstatě velmi dobře. ()

Venkovan

všechny recenze uživatele

Kdybych tohoto 165 cm velikého velikána neznal, tento kousek by mě k němu rozhodně nepřivedl. Zvláštně uchopený dokument. ()

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Dokument je zajímavý, částečně estetický. Zahrnuje jak přímé příspěvky od Kitana nebo pár lidí, kteří mají co říci -tak záznamy, archivní materiály atd., přičemž neserióznost chybí zcela. Nicméně svou nízkou/komerční stopáží nepřináší nic podrobného, nic obsáhlého a také něco (nemálo přirozeně) opomíjí ve svém výčtu úplně. Zcela kupříkladu kultovní Battle Royale. Stopáž ale i přesto bere z poměrně širokého spektra informací a co možná nejvíce. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama