Reklama

Reklama

Železný opičák

  • Hongkong Shao nian Huang Fei Hong zhi: Tie Ma Liu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Železný Opičák je ve svém městě něco jako Robin Hood - bohatým bere a chudým dává. Wong Kei-Ying se dostane do rvačky se zloději, kteří se ho snažili okrást. Vojáci si toho všimnou a je zatčen spolu s mnoha občany, kteří jsou podezřelí z toho, že se vydávají za Opičáka. Wong Kei-Ying slíbí pomoc při dopadení lupiče. Jeho podmínkou je, že propustí ostatní lidi. Bohužel jeho syna si tam nechají jako záruku, aby jim spolu neutekli. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Opičák je dílo klasické asijské školy, která ve stylu Mstitele s píšťalou, Opičího krále nebo Komnat Shaolinu využívá zrychlených záběru a musím konstatovat, že tohle byla ta největší slabina! Příběh neobvykle koukatelný. Stejně tak scénář a špičková choreografie jsou tím výjimečným. Je to ale k prdu, protože tahle mlátička vás vrátí do doby VHSek a přiznejme si, že retro ve filmařině nefrčí!! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Železný opičák, maskovaný hrdina, který (má blíž k Zorro mstitelovi, než Robinovi Hoodovi) ztrpčuje život místnímu zkorumpovanému úředníkovi a pomáhá chudému lidu. Námět nic moc, ale o ten nejde, protože v těchto filmech je vcelku jedno, jakou záminku si scénáristi najdou. Především tady jde o souboje a trochu humoru. Oba dva bijci jsou ve skvělé formě a je radost na to koukat, ale přiznám se, že bych mnohem raději viděl Donnie Yena bez drátů a zrychlených záběrů. Když jde o fantasy, nemám proti nectění fyzikálních zákonů nic, ale tady to nebylo třeba. Choreografie byla velmi dobrá a tvůrci by si vystačili i bez té přepálenosti. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto ukázkově perfektní wire-fu film s neuvěřitelným množstvím skvěle choreograficky zvládnutých soubojů (I když je pravda, že tomu chybí promakanější vizuální stránka), kterým vévodí výbornej konečnej souboj v ohni a na kůlech. Ono se taky neni čemu divit, že je to tak skvělý, když režisérem je mistr choreografie Woo-ping Yuen a jedna z hlavních postav patří mistrovskýmu Donnie Yenovi, ke kterýmu se přidá neméně dobrej Rongguang Yu. Pravda ale je, že příběh neni zrovna něco extra dobrýho, ale koho to zajímá, když tam Yen předvádí ty kouzla s tyčí ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Mladý Fei-Hung poctivě kopíruje pohyby Jeta Li a opravdu bojuje v duchu předchozích filmů (ne těch s Jackie Chanem, ten preferoval tvrdý styl a opilý box). Donnie Yen, který si zde střihl roli Fei-Hungova otce, již v tomto snímku ukazuje trošku z Wing-Chun (základní postoj má stejný jako v Ip Manovi). Pecka pro labužníky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pod 88 % si představuji filmy opravdu úchvatné, které obrovská většina lidí považuje za nadprůměrně kvalitní. Když jsem však shlédl Iron monkey, film s budoucí hvězdou Donnie Yenem od choreografa Matrixu a všeho možného, začal jsem pochybovat na jaké filmy bych se měl dívat. Hodnocení na čsfd pro mě do této chvíle bylo velmi užitečné, ale když se podívám na film, který je pro mě na pomezí mezi 2mi a 3mi hvězdičkami a má tady 88%... Asi budu koukat na filmy s hodnocením 150% a výše. No nic, zaplakal jsem si a skočím zpět k filmu. Iron monkey je něco na způsob Zorra, kterému proti novému hlavními nepříteli začne pomáhat neznámý a pro lásku k synovy všeho schopný Donnie Yen. Výsledek? Neuvěřitelná snad 30 minutová závěrečná bitva, při které někdo do koho by jste to neřekli vymlátí snad celé městečko a pak oba hlavní hrdinové a hvězdy si dají bitku s hlavním záporákem. Souboj plný ohně, vysokých dřevěných tyčí, milionu metrů drátů a totálně přehnaná choreografie vévodí celému konci. Škoda, že jsem u filmu 3krát usnul a jeho wuxia kvality jsem neobjevil, nebo spíše mě naprosto minuly. Nejsem odkojen dráty a nemiluji nehoráznou přehnanost bojových umění a proto slabé 3* pro tuto prý kultovní a legendární akční záležitost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama