Reklama

Reklama

Cesta do pravěku

  • Československo Cesta do praveku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní kombinovaný fantasticko - dobrodružný film, který ukazuje prehistorická stadia vzniku Země, flory a fauny. Nález pravěké zkameněliny je pro čtyři zvídavé kluky výzvou k výpravě do dávné minulosti. Na malé pramičce postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi, přičemž zažijí nejrůznější, mnohdy i nebezpečná dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (791)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je škoda, že pošel. Mohli jsme si ho ochočit." Já jsem v mládí rovněž neměl žádné námitky proti ochočení stegosuara, ale poznávat život v pravěku bych se kvůli tomu nevydával. Pro jednou však taky mohu učinit výjimku, proplout jeskyní a vyfotit se s mamutem, srstnatým nosorožcem, smilodonem, uintatheriem, phororhacosem, pteranodonem, edmontosaurem, brontosaurem, struthiomimem, styracosaurem, ceratosaurem, trilobitem a dalšími bývalými obyvateli naší Země. Ani jako malému mi sice žádná ze zobrazených potvor nepřipadala ani trochu živá, ale ten pravěk vytvořený s předpotopní filmařskou technikou musím ocenit i já. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mě po těch letech, kterými prošel, i když se je snažím odmyslet a nedívat se na úroveň triků, působí neuvěřitelně zastarale. I když ve své době to asi byla bomba pro mě to žádné zvláštní kouzlo ani nic, čím by mě to zaujalo nemá. Obdivuji Zemana - výtvarníka a jeho animované filmy, k těm hraným jsem si bohužel (zatím) cestu nenašla. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Ti nejsprávnější hoši ze všech správných z temných 50. let, jednomu dokonce v Době Ledové stačí jen rádiovka a u límečku zapnutá košile, se bez jakéhokoli přesného vysvětlení vypraví na cestu do minulosti. S ROH až do Pravěku, mohl by poznamenat hnidopich. Pomáhají mu k tomu strojové dialogy a těžko stravitelná, bezchybná a notně prožívaná artikulace zúčastněného vypravěče. Nicméně světový filmový fenomén Karel Zeman funguje i zde. Vše podporuje skvělá hudba. "Považte hoši..." ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kultovní film Československa z poloviny 50. let. Putování čtyř chlapců proti toku času. Na jejich cestě se postupně setkávají s pravěkými lidmi, mamuty, dinosaury, plazi, obojživelníky a trilobity. Tato opačná hierarchie vývoje planety Země je spolu s dobrodružstvími hlavních hrdinů naprosto skvěle skloubená a dovedená na tehdejší dobu k dokonalosti. Film, na kterém jsem vyrostl. 95% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitějším prvkem je nádherná poezie filmu, čiré dětské fantazijní dobrodružství a přírodopisnost. Raději by školákům měli promítat Cestu do pravěku, než je vodit na 3D dinosaury do IMAXU. Někdo hltal indiánky, já jsem měl v dětství svoji Cestu do pravěku. Právě tenhle film odstartoval můj zájem o trikové filmy a i dnes jsem zastáncem této poctivé ruční práce. - S odstupem času ovšem vidím přílišně naivní film s pěknou spoustou moralitek a dnes až nezdravou dávkou skautství. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (43)

  • Některé exteriéry se natáčely na přehradě Fryšták asi 4 km nad soutokem Fryštáckého potoka s řekou Dřevnicí. (Brtniik)
  • Karel Zeman chtěl původně natočit „Cestu na Měsíc“, ale zalíbily se mu pravěké malby Zdeňka Buriana a dostal nápad natočit raději Cestu do pravěku. (mar48)

Reklama

Reklama