Reklama

Reklama

Haló, hlásí se redaktor Laufer!

(TV film)

Obsahy(1)

Profesní i osobní život legendárního reportéra, který byl svědkem největších triumfů našeho sportu, bolestně poznamenaly oba totalitní režimy 20. století... Reportér Josef Laufer stál za mikrofonem, když naši fotbalisté bojovali v Itálii o zlato. Byl u toho, když hokejisté senzačně získávali tituly světových šampionů, líčil i další triumfy našich borců. Ale za to, že se stal slavným a populárním průkopníkem sportovního rozhlasového přenosu, může pouhá náhoda: Ten, který měl tenkrát komentovat fotbalový mač Slávie, se jednoduše nedostavil. Rozhlasoví pracovníci se pokoušeli narychlo najít náhradu a nakonec přemluvili funkcionáře „sešívaných“ Josefa Laufera. Ten rychle pochopil, že je přenos vážně ohrožen a že v sázce je také dobré jméno jeho milované Slavie. Tak nějak se zrodila rozhlasová legenda. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Prostý, ale úctou k velkému muži naší sportovní žurnalistiky prodchnutý filmový televizní dokument si zaslouží ocenění a úctu. Stejně jako hlavní průvodce pořadem sportovní redaktor České televize Jaromír Bosák. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Moc dobovych materialu k dispozici nebylo ,takze pozornost prechazi od zivotopisu Laufra na historii ceskoslovenskeho sportu,coz vubec nevadi. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama