Reklama

Reklama

Vstupenka do ráje

  • USA Ticket to Paradise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když vám dcera, která tráví prázdniny na Bali, oznámí, že se tam zamilovala a bude se vdávat, pravděpodobně skočíte na první letadlo a poletíte jí to rozmluvit. Přesně to se stalo Georgi Clooneymu a Julii Roberts v rolích šokovaných rodičů, kteří se rozhodnou zachránit svou dceru Lily před následky letní lásky. V tomto směru mají koneckonců bohaté zkušenosti. Před devatenácti lety se po podobném vzplanutí vzali, před čtrnácti lety pochopili, že to nebyl dobrý nápad, a ukončili to dobrodružství rozvodem. Od té doby se snaží jeden druhému vyhýbat, co to jde, protože vědí, že každé jejich setkání skončí hlasitou hádkou. Teď však vyhlásili dočasné příměří, aby vysvobodili svou dceru „ze spárů“ chytrého, hezkého a podnikavého domorodce, který se živí pěstováním a prodejem mořských řas. V přípravě rafinovaných pastí, jež mají jejich dceři sundat růžové brýle, jsou sice velmi dobří, žádná z nich však nesklapne tak, jak naplánovali. Co je ovšem horší, kulisy mořského ráje začínají probouzet vzpomínky na tu hezkou část jejich společné minulosti. A i když se brání zuby nehty, nebezpečí, že do toho znovu spadnou, doslova visí ve vzduchu. Tahle záchranná operace se zkrátka vyvíjí naprosto nečekaně. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

mira007 

všechny recenze uživatele

Velký návrat Julie Roberts, která s Clooneyem hraje bývalé manžele, kteří se spojí, aby zabránili svatbě své dcery s několikadenní známostí na dovolené na Bali.  Jako klasická americká komedie to je sympatická oddechovka a pokud někdo pamatuje tu dvojku jako megahvězdy v nejlepších letech, tak to pro něj bude mít bonus nostalgie, včetně devadesátkové muziky. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že je to velká a veselá reklama na Bali. Jenže dle mého názoru měli tvůrci o malinko vyšší ambice. Hlavním motivem totiž není jen morálně pokleslá snaha rodičů sabotovat svatbu své dcery. Ani to, že se navzájem nesnáší, což dokazují neustálým hašteřením. Přestože je počáteční špičkování mezi nimi vcelku zábavné, dlouho to nevydrží; končí okamžikem uzavření příměří. Protože mají společný cíl - přijeli s úmyslem "páchat dobro" v zájmu štěstí svého potomka. Pokud by byla Vstupenka do ráje jen o tom, asi bych byl i přes účast hollywoodských miláčků, vcelku kritický. Jenže mám něco odžito, takže na mě zapůsobila "mechanika vztahu" bývalých manželů. Vcelku se povedlo nesklouznout do superklišé, které by člověk zvlášť od komedie čekal. Je mi jasné, že mladí to tam buď nevidí, nebo je to mine, ale starší ročníky se možná vrátí v myšlenkách zpět a řeknou si...co by se stalo, kdybychom tenkrát ten dům nestavěli, ale šli do podnájmu, co kdyby jsme měli velkou rodinu, která by nás podporovala a připomínali nám, že jsme se kdysi zavázali zůstat spolu napořád, co kdyby... . Tento film naznačuje, že jsou místa jako je Bali, která mají kouzlo spojovat i napohled hodně poničené vztahy. Připomínají, že v jiných kulturách pořád není manželství cosi jako zaměstnání a rozvod jen výpověď dohodou. Ta představa, že existují místa a lidé, kteří vás přimějí rozvzpomenout si.... je možná romantická, ale mě se líbí. Vstupenka do ráje, tak pro mě není jen průměrná feelgood popcorňárna, ale tak trochu i osobní záležitost. Což i díky účasti "starých známých a mě milých herců", na odrbané 4* stačí. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

George Clooney má fakt už 60? Nevyzerá. Spolu s Juliou Roberts sú už starí parťáci a vidieť ich spolu v romantickej komédii sa mi páčilo. Som rada, že som si na Ticket to Paradise🏝 kúpila lístok do kina. Ach a to nádherné prostredie Bali, to je presne to, čo filmu dodáva plusové body. Hneď mám chuť sa zbaliť a ísť spoznávať tie krásy, i keď vraj sa to nakrúcalo v Austrálii, čo ma teda prekvapilo. Je to o kúsok lepší film ako Lost City so Sandrou Bullock. 3* za film a jednu pridávam za krásne prostredie a celkový zážitok v kine. Cineplex Mannheim, akcia Ladies First a Scavy & Ray😉 k tomu. (pozn. pre mňa '25Tage', Tag1) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

George Clooney i Julia Roberts především v posledních letech platí za herecké hvězdy, které si projekty vybírají velmi pečlivě. Už několikrát se na velkém plátně sešli, po letech je to právě v případě romantické komedie v režii Ola Parkera. Sama Roberts poté prohlásila, že čekala na skvělý scénář, který jí připomene Notting Hill či Svatbu mého nejlepšího přítele. Má ovšem Vzpomínka na ráje na to stát se novou komediální romantickou klasikou? Je velmi pravděpodobné, že již při přečtení synopse či zhlédnutí traileru průměrný člověk okamžitě vydedukuje, kterým směrem se děj celého příběhu bude ubíhat. Scénář Daniela Pipskiho v tom ohledu skutečně nepřekvapí, při sledování filmu ovšem sympaticky chybí pachuť toho, že by snad mělo film jakoby vytvořený umělou inteligencí. Už samotné nepovedené záběry při závěrečných titulkách ostatně naznačí, že při natáčení filmu probíhala velmi pohodová atmosféra. A tu se mile dokázalo převést i do výsledného filmu. Vstupenka do ráje působí přesně jako ten prototyp filmu, kde toho nešlo příliš pokazit. Film se totiž nemusí opírat pouze o Clooneyho a Roberts. Kaitlyn Dever se nadále projevuje jako velmi šikovná herečka, Billie Lourd poté i tentokrát projevuje talent na výrazné vedlejší postavy, které si zvládnou ukrást několik momentů pro sebe. Na prostředí ostrova Bali (ve skutečnosti Austrálie) se kouká krásně, má to neskutečně fajn atmosféru a sympaticky v jistých momentech připomene i komedie, které se dnes už jen tak netočí. Pracuje se tu přitom s materiálem, který by klidně mohl sloužit i základ pro drama, které by alespoň Clooneymu a Roberts vystavělo prostor pro větší projevení hereckého nadání. Takhle je ze Vstupenky do ráje jen slušná odpočinková zábava, které skutečně nejvíc podráží nohy její předvídatelnost v rámci žánrových klišé. Taková komedie, která je přeci jen v jistých momentech poměrně dost přitažená za vlasy. Rozvod není dvakrát veselé téma, snaha o věrohodnost toho, že mezi dvěma tak očividně rozhádanými bývalými manžely najednou opět začne řádit jako chemie je přeci jen do jisté míry nevěrohodný. Tady se ovšem pořád hraje v rámci pravidel romantického žánru a je proto snadné nad tímto pochybným zobrazením přimhouřit oko. Stěžejní je poté přistoupit na fakt, že Vstupenka do ráje prakticky ničím dech nevyrazí. Ol Parker jen dokáže po druhém dílu Mamma Mia opět předvést, že má ke kýčovitým látkám ideální čich a i když se humor chvílemi vydává možná až příliš primitivním směrem, celé to zůstává zábavné. Finále je poté ideální sladkou tečkou a tím to vlastně končí. Jako film určený pro rande ovšem Vstupenka do ráje nejspíš bez problému obstojí. Julii Roberts i George Clooneyho by nejspíš kdekdo radši viděl v nějaké náročnější a herecky vděčnější úloze, právě jejich vzájemná chemie ovšem táhne celý film nahoru. Za jeden rok vznikne dost nesnesitelných romantických komedií, Vstupenka do ráje ovšem mezi ně rozhodně nepatří.... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dávno rozvedení manželé, kteří si normálně nemůžou přijít na jméno se rozhodnou spojit síly a vyrazí na Bali aby tam překazili svatbu dcery (samozřejmě v jejím nejlepším zájmu). Nenáročná oddechovka, která jede ne vlně klišé a nemá čím překvapit. Na druhou stranu má Goerge Clooneyho, který by svým charismatem dokázal utáhnout i mnohem horší filmy. Na listopadovým chladný večer naprosto ok...60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Přestože se děj filmu odehrává na Bali v Indonésii, byl natočen v australském Queenslandu. (honzikk)
  • Během závěrečných titulků běží nepovedené scény. (griph)

Související novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (více)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (více)

Reklama

Reklama