Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný sportovní feel-good film, který staví na piedestal přátelství a pozitivní přístup k životu, před vítězstvím, mamonem a pomíjivími trofejemi. Režisér Simon Cellan Jones ve svém snímku, inspirovaném skutečnými událostmi, vypráví o nezlomné vůli, bojovném charakteru a upřímném přátelství, které můžeme v našich životech navázat na těch nejméně pravděpodobných místech, s těmi nejrůznějšími bytostmi. Nezlomní jsou velmi srdečným a dojemným filmem, který se nesnaží tlačit na pilu a působí naprosto přirozeně. Jedná se o Wahlbergův zvířecí masterpiece s jedinými dvěma vadami na kráse, a to bagatelizováním nebezpečí, kterému v průběhu filmu protagonisté čelí a stavění účasti na Adventure Race nad nemoc blízkého. Čtyři hvězdy. 👍(15.04.2024) ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Kolik už jsem těch survivalů, ať už vymyšlených nebo podle skutečných událostí, v životě viděl.... Hodně, ale žádný nebyl tak krásný a tak dojemný, jako tento - Mark Wahlberg pořád umí, jak hrát, tak je i v perfektní kondici a pro roli Michaela se dokonale hodil. Pes Arthur je prostě úžasný, celé je to úžasné, od prostředí Dominikánské republiky, přes kameru až po osudové přátelství, které jak taky tvrdím, je víc než vítězství.... V Americe je film celkem propadák, takže jsem mu moc nevěřil, ale u mě naprosto na celé čáře vyhrál (Spoiler: I když Michaelův tým skončil druhý). Nádherný film, komu se něco nelíbilo - kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, ale tentokrát se ptám, proč bych to dělal, po tak dojemném žážitku a nemůžu jinak než... Viděno v kině (eng.)...100% (P.S. ano, mám rád pejsky) ()

Reklama

rasttea 

všechny recenze uživatele

🎼 It´s such a good vibration..... it´s such a sweet sensation...... Oh, my bad, to jsem několik desetiletí zpátky.... Oooops.... Neskutečně dojemnej film nabitý akcí od začátku do konce a to tak, že zapomínáte dýchat.... teda já jsem nedýchala.... nebo aspoň jsem celou dobu měla pusu otevřenou..... možná to bylo kvůli rýmě.... a na konci ty slzy taky byly omylem, to mi jen něco spadlo do očí...... Uaaaaaaa. Boží, boží, boží a to tak, že si ten zážitek člověk nebude bát zopakovat. (*mrk mrk mrk, jestli teda víte, co myslím ;o) A mladým frackům, pro které je nejdůležitější věcí počet sledování na TT bych to pouštěla povinně. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy o čoklech. Nelíbí se mi, když se mi tvůrce filmu snaží vnutit myšlenku, že si pes něco myslí nebo že vědomě zažívá nějaký dobrodružství. Vlastně, aplikoval bych to skoro na všechny filmy o zvířatech, ale filmy o psech jsou v tomhle směru pro mě nejhorší. Filmy jako Psí poslání absolutně nenávidim. ALE. Tenhle film dělá věci jinak. Pes není hlavní hrdina. Lidi zažívají nějaký dobrodružství a pes, zcela realisticky, TAM PROSTĚ JENOM JE. Tak to má být. A jinak celkově dost pohodovej film. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Arthur The King je dojemným svědectvím o jednom neobyčejném poutu mezi psem a člověkem. Tento film je ukázkovým příkladem toho, jak by se měly dělat filmy podle skutečné události. Pokud máte za sebou náročný den, nebo právě procházíte náročným obdobím, tak Arthur The King je pro vás ideální volbou. Staví totiž na neuvěřitelném příběhu, který je založen na skutečnosti. Pokud tedy máte rádi filmy podle skutečné události a navíc máte kladný vztah k čtyřnohým mazlíčkům, tak tohle bude zaručený atentát na vaše slzné kanálky. V čele celého extrémního tandemu stojí Mark Wahlberg, který nepatří k nejobsazovanějším hercům. Ovšem pokud ho posadíte do filmu, kde hraje nějakou významnější roli zvíře, tak vám z toho vznikne zaručený klenot - viz. Ted. Sekunduje mu tady spíše méně známá smečka, ze které vyčuhuje Simu Liu, který může být známý především Marvel fanouškům. Celá tato parta čelí tváří tvář extrémnímu závodu Adventure Racing, který se tentokrát koná v Dominikánské republice. Jsme svědky souboje s nezkrotnou přírodou a fanoušci těchto extrémních závodů si přijdou na své. Tím nejsilnějším pilířem, který to všechno drží na svých bedrech je pak pouto člověka a psa, které psal sám život. Po skončení filmu třeba pochopíte, jak důležitou úlohu hrají v našich životech tito čtyřnozí tvorové a že bychom si jejich oddanosti měli vážit. Do kina bych na tento snímek lidi vyloženě nenutil, protože to není tak spektakulární podívaná, která by se zkrátka musela vidět v kině. Ale jako film na doma je to ideální záležitost, kterou bych mohl doporučit jakémukoliv typu filmového diváka. "That dot is Daddy. - Go, Daddy dot!" ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama