Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (458)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nikoliv horor, nýbrž duchařský thriller, ze kterého je již na první pohled zřejmé, že scénáristé neví kudy kam. Tolik chyb, nesmyslů a nereálných situací se pohromadě jen tak nevidí. Hned v úvodu diváka nejspíše zarazí neschopnost policie. Vždyť únoscovu černou dodávku by za normálních okolností musel vypátrat i obyčejný pochůzkář při pravidelné obchůzce svého okrsku. Chování postav navíc velmi často nemá žádnou logickou návaznost, čímž děj ztrácí na srozumitelnosti. V jedné scéně kupříkladu Finney drží sluchátko, načež mu antagonista s ledovým klidem oznamuje, že telefon nefunguje. O několik desítek minut později ho však totožná situace rozzuří k nepříčetnosti. Proč? Čekal jsem, že nám scénáristé alespoň odhalí nějaké střípky z jeho života či přinejmenším vágně naznačí jeho motivaci, ale bohužel. Divák si musí všechno domýšlet. V úplném závěru ještě svítala naděje na překvapivý twist, kterým by si scénáristé částečně zachránili svůj krk, ale nakonec vše vyústilo do předvídatelného a vnitřně nesoudržného finále, během něhož celá příběhová linie Finneyho sestry a jejích jasnovidných snů vyšuměla do ztracena. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Black Phone uděluji pouhou jednu silnější hvězdu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hmmm typický Scott Derrickson, skáče od třech hvězd ke čtyřem celou svoji kariéru. Vždycky má styl, vždycky má skvělý herce, vizuál i nápad ale chybí mu takové to wow! To něco navíc, co by z jeho hororových thrillerů udělalo něco nadstandartního. Potom už jenom záleží na vás, jak moc vám nakonec ty jeho filmy s poměrně rutinním scénářem i pointou sednou. Díky retro stylizaci a době ve které se film odehrává a která mi nesmírně sedí tudíž přihodím tentokrát pro změnu tu 4* a nejen kvůli tomu. Hawke je božsky creepy, dětští herci naprosto boží a celou dobu mě to prostě bavilo. Na druhou stánku to ale má svoje veliká ale. V poměrně malé komunitě typického amerického předměstí pozdních sedmdesátých let unáší psychopat malé chlapečky a nemůže si k tomu vybrat nic míň nápadného, než obří černou dodávku. Takže město žije ve strachu, všichni o tom vědí, čtou to v novinách, ale nikdo, nikdo ze sousedů si nevšimne pošuka s dodávkou co bydlí hned vedle a když na konci ani policajti neviděli tu dodávku co je hned na proti, trochu sem se vrtěl a plácal se do čela, jasně nebyl internet a mobily ok :D ale tohle byla od Derricksona fakt bída. Stejně tak bych uvítal mnohem víc informací o velkém úchylovi, něco z jeho života i pohnutek. Stejně tak i fofrové finále, které mělo šlapat o dobrých pár minut déle. Hororové vsuvky zavražděných dětí přes telefon i duchařské výjevy s občasným jump scarem docela fajn. Jak už jsem napsal, typický Scott Derrickson, tentokrát měl u mě kliku, že mě to prostě bavilo. Sinister zůstane navždy nepřekonán. Ten si paradoxně ale zasloužil takový konec, jaký byl zde, tedy dobrý.70%. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Sedemdesiate roky, duchovia v podobe predošlých obetí, unesený outsider a jeho malá sestra, ktorej sa snívajú desivé sny a súčasne sa pretavujú do reality. Aj to ponúka americký triler reznutý hororom. Atmosféra je tak správne nepríjemná, dočkáte sa aj zopár jump scare scén, ktoré zafungujú, no na druhej strane nejde o nič vyslovene originálne či prevratné. Herecké výkony sú uveriteľné, snáď najviac by som vyzdvihla mladú Madeleine McGraw. Naproti tomu mi bolo Ethana až príliš málo. V tomto prípade nemožno hovoriť, že by bol potenciál jeho postavy dostatočne využitý, naopak, dostáva vskutku málo priestoru, čo je veľká škoda. Nájdu sa tu aj malé vykrádačky nápadov zo Stranger Things, It či Dark, no a najmä diery v scenári. Tých sa nájde viac ako samotných obetí. Napriek tomu si snímka dokázala udržať moju pozornosť prakticky po celý čas. Do kina sa ísť určite oplatí, strata času to nie je. Rátajte však s tým, že tam na vás ani žiadne filmové prekvapenie roka nečaká. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Další komerční Horůrek s dětmi, na který se vrhnou především ti diváci, co se podívají na nějaký ten Horor, maximálně tak třikrát do roka. Nebylo to úplně nejhorší, pár pěkných, Hororových momentů to mělo (dojde i na krev), ale že bych po skončení filmu měl pocit, že jsem viděl něco, co pár dní nedostanu z hlavy, tak to asi úplně né. Ale za zhlédnutí to určitě stojí. Sinister, byl tenkrát od tohoto režiséra, větší peckou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Předchozí hororová spolupráce Scotta Derricksona a Ethana Hawke, Sinister, mi velmi sedla, ovšem u Černého telefonu jsem se dost nudil a to hlavní v první půl hodině. Logicky se to pak více rozjelo, ale zápletka podle krátké knihy Joa Hilla (i přes změnu příjmení se stigmatu nevyhne a ten talent tam prostě asi není) mi nepřišla moc kvalitní a nepřineslo to do hororového žánru nic nového. Spolu s poměrně bezkrevnou režií průměr. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • V čase 01:11:58 je v úvodu scény, která líčí příběh Vance Hoppera (Brady Hepner), vidět název obchodu GrabNGo. Je to přímý odkaz na vraha, který se v originále nazývá The Grabber (Ethan Hawke). (A7X92)
  • Ve filmu zazní celkem 11x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama