Živelná pohroma
Komedie / Romantický
USA, 1999, 102 min
Bronwen HughesHudba:
John PowellPlakáty
Nesmělý mladík a nespoutaná kráska dlouho nemohou najít společnou řeč, ale řada překážek jim pomůže pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost.
Krátký popis: Americká romantická komedie o různých podobách lásky začíná havárií letadla při startu z New Yorku. Naštěstí se nikomu nic nestane, ale spisovatel Ben se ocitá v prekérní situaci. Letí totiž na svou vlastní svatbu do Savannah a spěchá, aby ke své snoubence Bridget dorazil včas. Proto se připojí k temperamentní Sarah, která cestuje stejným směrem. Vypadá to, že nesmělý mladík a nespoutaná kráska, jež si po krachu dvou manželství užívá svobody, nemohou najít společnou řeč. Dlouhé putování nesourodé dvojice, jíž se do cesty staví řada překážek, však oběma pomůže dozrát a pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. (oficiální text distributora)
Lima
Celkem příjemný filmeček, který nikoho neurazí a rozhodně jsem se při něm nenudil. Affleck se tady vyjímečně herecky překonává. To se bohužel nedá říct o Sandře Bullock. Na jejím místě v roli "živla" bych si dokázal představit tucet lepších hereček.(27.8.2002)
Tom Hardy
Bronwen Hughes má velmi zajímavé umělecké cítění. Mnohé scény jsou bohužel podivně splácané, ale způsob natočení některých naprosto vyráží dech a jsou důkazem nepopiratelného Hughesova talentu. Hranice mezi kýčem a uměním mu však v Živelné pohromě unikla, snad příště... a jen tak mimochodem, jeden z mála filmů, kde je Afflack charismatický...(5.5.2004)
gouryella
Dle kritik jsem cekal totalni slataninu, ale nakonec z toho byl docela pohodovej film (i kdyz plny klasickych americkych klise).(23.5.2002)
Djkoma
Šílený "neherec" (sorry pomo:D) Affleck a snaživá Sandra Bullock v totální, ale živé nudě.(26.8.2005)
Malarkey
Tak nějak jsem se do tohodle filmu u přítelkyně zakoukal, až mi řekla, že jsem jak nějaká stará babka, co je u televize uplně přilepená. To je ten film fakt tak hroznej? Já, co si pamatuju naposled, tak jak čumím na závěrečnou scénu s otevřenou držkou. No jo...tak mě to zaujalo. Je to kravina a vztahy můžou bejt všelijaký, třeba i tak přehnaný jako v tomhle filmu, ale já jsem se na to prostě dokoukat musel.(8.4.2010)
║Rozpočet $75miliónov║Tržby USA $52,888,180 ║Tržby Celosvetovo $93,888,180║ /45%/(19.5.2005)
Rob Roy
Strašně, ale strašně moc ujíždím na Sandře Bullockové, kdekoliv je tak se mi její role líbí. Ale teď vážně. Ten příběh se mi opravdu nezdál špatný.(24.8.2003)
mandes
rozpocet$:75 million trzby:$93,888,180(29.10.2006)
MrHlad
Nuda, nuda, nuda, nuda. Nic víc.(21.9.2002)
novoten
Kdyby Marc Lawrence věděl, co chce svým scénářem říct, mohla být Živelná pohroma povedenou živelnou romancí. Takhle se ale klasická romantická komedie mění do průměrné konverzačky a v závěru pak nepochopitelné drama koketuje div ne s duševní obrodou. Ve výsledku je toho čtvero ročních dob na téma vztahů a setkání, ale protože je celé navěšeno na dvě hlavní postavy, nemá paradoxně šanci uspokojit nikoho.(20.4.2005)
Lynn
Když dáte dohomady dva mínusy (Bullock&Affleck) nedá to bohužel plus. Afflecka a Bullock zvlášť docela snesu, na takový film se dá veskrze koukat, ale dát je do jednoho filmu byl opravdu hodně špatný nápad. Ani jeden totiž neumí film táhnout.(8.5.2004)
Hal_Moore
Myslím si, že Sandra Bullocková nezahraje špatně žádnou roli. A ani zde mě nezklamala. Byla opravdu dobrá. Je vidět, že natáčení si užila. Ben Affleck také odvedl dobrou práci a hlavní role se zhostil na horší jedničku. Nehollywoodský konec (v tomhle případě bych radši viděl ten Hollywoodský) odlišuje film od ostatních v daném žánru. Nutno zmínit dobrý soundtrack, který se do podobného snímku určitě hodí. Jestli se chcete podívat na oddechový film, shlédněte Živelnou Pohromu a bavte se se Sandrou Bullockovou a Benem Affleckem jako dokonalým párem.(18.7.2005)
Tyler
A zase ta Sandra! Jestli si někdo zaslouží přízvisko živelná pohroma, pak je to jedině ona. Respektive Sarah Lewisová, kterou ve "Forces of Nature" hraje...Svižná, velmi příjemná podívaná, ze které mám pocit, že některá přísloví a pořekadla mají něco do sebe - jako třeba "Náhoda je blbec." nebo "Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše." Hmmm...kvízová otázka za sto bodů : jedno z těchto přísloví mi po skončení "Živelné pohromy" přišlo jako nesmysl - které?(11.12.2006)
Le_Chuck
Celkom prijemná komédia, ničím nevyčnievajúca so šedého priemeru. Sandra je ináč celkom fešná.(14.6.2005)
Hunt
HUDBA: John Powell(20.2.2007)
k212
Já nevím - tenhle film to na mě nějak divně nahrál, že se mě dokonce i trošku líbil. Nejspíš to bylo tím deštivým prostředím, roztomilým Benem Affleckem a poučně-mravokárným koncem.(10.4.2003)
bassator
35%(4.3.2009)
Pacco
herecká pogrom(a)(20.3.2006)
moviesfan
Tohle mi jako komedie nepřišlo. Kde je ta sranda? Já jsem se totiž vůbec nesmál. Hodnocení: 40%(15.8.2008)
Ilicka
Překvapil mě konec, jinak průměr(16.5.2006)