Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý mladík a nespoutaná kráska dlouho nemohou najít společnou řeč, ale řada překážek jim pomůže pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. Krátký popis: Americká romantická komedie o různých podobách lásky začíná havárií letadla při startu z New Yorku. Naštěstí se nikomu nic nestane, ale spisovatel Ben se ocitá v prekérní situaci. Letí totiž na svou vlastní svatbu do Savannah a spěchá, aby ke své snoubence Bridget dorazil včas. Proto se připojí k temperamentní Sarah, která cestuje stejným směrem. Vypadá to, že nesmělý mladík a nespoutaná kráska, jež si po krachu dvou manželství užívá svobody, nemohou najít společnou řeč. Dlouhé putování nesourodé dvojice, jíž se do cesty staví řada překážek, však oběma pomůže dozrát a pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se většině ostatních na tomto filmu nelíbí. Když už nic, tak Sandra Bullock tady vypadá nejnejnejkrásněji ze všech filmů, ve kterých kdy účinkovala. Pro mě je tento film jednoznačně neskutečně vtipným, zábavným a vizuálně naprosto fantastickým. V tomto filmu totiž barvy přímo září. Tmavě zelená, tmavě modrá a tmavě fialová úžasným způsobem vykreslují jednotlivé fáze filmu. Miluju těch pár zpomalených záběrů krup, deště a větru spolu s nádhernou dokreslující hudbou. Líbí se mi přirovnání přírodní živelné pohromy k samotné hlavní hrdince a možná i k "vztahu" mezi oběma hlavními aktéry. Přijde mi jako by všechny barvy v tomhle filmu byly zářivější a výraznější a celý film, i díky rozběsněnému počasí, takový celý tmavší a přitom všechno jako by se v něm třpytilo. Film mám ještě na staré VHS, i přesto, že jsem se ani tehdy, když byl ještě ve videopůjčovně, ze které jsem si jej prakticky půjčovala jen já, nedozvěděla přesné znění citátu, který je v závěru filmu (její konec je pokažen), kazetu jsem odkoupila a jsem strašně ráda, že tento pohodový, zábavný a zářivý film mám ve své sbírce. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdyby Marc Lawrence věděl, co chce svým scénářem říct, mohla být Živelná pohroma povedenou živelnou romancí. Takhle se ale klasická romantická komedie mění do průměrné konverzačky a v závěru pak nepochopitelné drama koketuje div ne s duševní obrodou. Ve výsledku je z toho čtvero ročních dob na téma vztahů a setkání, ale protože je celé navěšeno na dvě hlavní postavy, nemá paradoxně šanci uspokojit nikoho. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Málo vtipné a málo romantické. Takže jako romantická komedie to moc nefunguje. Konec je sice romantický, ale úplně jinak než by měl být. Já osobně bych film zakončil jinak. Afflack se tam chová dost nelogicky jakoby sám nevěděl co chce a takového nevyrovnaného hrdinu já nemusím. Sandra je neskutečně sexy, ale film to nezachrání. Být tam trochu víc humoru, tak je to o něčem jiném. Příběh sám ten film neutáhne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem se do tohodle filmu u přítelkyně zakoukal, až mi řekla, že jsem jak nějaká stará babka, co je u televize uplně přilepená. To je ten film fakt tak hroznej? Já, co si pamatuju naposled, tak jak čumím na závěrečnou scénu s otevřenou držkou. No jo...tak mě to zaujalo. Je to kravina a vztahy můžou bejt všelijaký, třeba i tak přehnaný jako v tomhle filmu, ale já jsem se na to prostě dokoukat musel. ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Sandru Bullock mám rád, naopak Ben Affleck mi celkem leze na nervy. Pro mě to je film hlavně o rozhodnutí buď pro tmavovlasou krásku, nespoutanou, energickou, sexy a nebo usedlejší taky krásnou blondýnku . Dva naprosto odlišné typy žen, ale oba velmi přitažlivé. Příjemné starosti a sám nevim jak bych se rozhodl. 60% ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama