Reklama

Reklama

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

(seriál)
  • USA Sweet Tooth
Trailer 2
USA, (2021–2024), 20 h 12 min (Minutáž: 38–58 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Svět zpustoší obří katastrofa a Gus, napůl jelen a napůl chlapec, se přidá k partě lidí a hybridních dětí, která hledá odpovědi na svoje otázky. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (66)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, moc se mi do toho nechtělo - podle propagačních materiálů Sweet Tooth působil jako fantasy pro mladistvé, což je žánr, z něhož obyčejně dostávám osypky. Ale nakonec jsem celej seriál zvládl na posezení za jedno odpoledne. Pěkně odsýpá a postupem několika epizod se v něm začnou dít i docela zajímavé a drsné věci. Akorát mě teda dost rušily ty masky hybridů, které jsou mnohdy fakt až moc "cute" a vytváří dojem díla určeného předškolákům. Což se s příběhem, kde se zvesela zabíjí a zaživa se upalují nakažení nešťastníci dost bije. Vtipným bonusem jsou pak až zarážející podobnosti se současnou pandemickou situací, předposlední epizoda se kldině mohla odehrávat v tom virologickým institutu ve Wuchanu :D Po osmi epizodách je to rozehráno pěkně a docela jsem zvědavej, jak to bude pokračovat. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý nápad, ale nudné a místy dětinské provedení. Jelení chlapec se mnoho času ukrývá sám v lese, a i když se jeho představitel snaží, je to nezáživné. Pak nastane obligátní putování a částečně i střídání příběhu s osudy prasečí dívky a mě přímo iritovaly masky zvířecích dětí, které byly tak roztomiloučké, jakoby se filmová produkce už nemohla ani dočkat, až je začne hromadně vnucovat dětem v hračkářství. Zbytek je obvyklé sbližování se s jedním hodným obrem a jednou drsnou dívčinou pubertálního věku. Nic, co bychom už neviděli stokrát. A podbarvoval to nablblý komentář, který se tvářil hluboce jak Macocha, zatímco byl plytký jak dezertní talířek. Pruda. SHRNUTÍ: Postapo s nudnými parůžky. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Podobné, jako u většiny jiných seriálů z poslední doby, solidní rozjezd, ale na konci se díváte tak nějak z donucení. Není to vyložené hloupé, má to pár světlých momentů, ale ve finále to na mě působilo celé až moc naivně, nebo moc pohádkově, sám nevím, jak to přesněji popsat. Kdybych měl malé děti, nebo jím sám byl, možná bych teď předl blahem, ale v mém věku mě všech těch osm dílů nechalo v naprostém klidu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (6/10). Zpočátku se mi zdál seriál spíš dětinský. Průhledná zápletka, naivní dialogy a dost ohrané téma. S postupem času se ale všechny tyto nedostatky vylepšily a přibyla celkem napínavá akce. Postavy se nám dostaly víc pod kůži a získali si naši přízeň. Upřímně jsem to chtěl po první sérii vzdát, ale druhá polovina série byla o třídu lepší než ta první. Jsem rád, že Chlapec s parohy postupem času dospěl. Nejlepší epizoda: Jak Pába potkal Ptáče (E07) ()

PeterFLJilek 

všechny recenze uživatele

Bez ohľadu na to, že dej seriálu je pútavý, najviac mi na ňom prekážala nepodarená snaha posunúť sa do rodinného žánru a zároveň si zachovávať temnejšie prvky, ktoré sú v pôvodnom komikse. Taktiež považujem masky hybridov za katastrofálne, až sa mi v niektorých prípadoch zdalo, že pozerám Spievankovo. Christianovi Converymu však rola Gusa sadla a azda asi kvôli jeho profesionalizmu a charizme či cuteness je táto produkcia pozerateľná. Ináč, je to strašný gýč. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (2)

  • I když seriál vypadá jako reakce Netflixu na pandemii covid-19, tak komiks od Jeffa Lemira, který byl předlohou pro seriál, byl vydán už v roce 2009, scénář začal vznikat v roce 2016, natáčení začalo v roce 2019 a pilotní díl byl dokončen před nástupem pandemie. Ta natáčení přerušila. Premiéra seriálu proto byla až 2 roky po začátku natáčení. (Antro)
  • Přezdívka hlavní postavy Sweet Tooth znamená v češtině něco jako „mlsoun“ a Gus (Christian Convery) ji dostal proto, že mu chutná sirup. (raininface)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama