Reklama

Reklama

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

(seriál)
  • USA Sweet Tooth
Trailer 2
USA, (2021–2024), 20 h 12 min (Minutáž: 38–58 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Svět zpustoší obří katastrofa a Gus, napůl jelen a napůl chlapec, se přidá k partě lidí a hybridních dětí, která hledá odpovědi na svoje otázky. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (66)

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že to bude až příliš "pohádkový" a bude to zaměřený spíš na mladší část publika. Ale postupně, ačkoliv tam ten "pohádkovej" aspekt zůstal, ten super příběh s hybridním klukem Gusem a prolínání se několika příběhovejch linií, který popíšou, jak se vlastně hybridi objevili, aby se mohli v závěru prolnout, mi přirost k srdci. I přes to, že někdy ty hybridi vypadali jak z kurzu "malování na obličej" :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem tomu vůbec nevěřil. Kdo by také věřil příběhu, kde hlavní hrdina je malej kluk, kterej má jelení uši a parohy. Po prvním dílu jsem ale seriálu hezky pěkně podlehl. Podlehl jsem tomu postapokalyptickému dystopicky znějícímu světu, který je tady mnohdy znázorněn decentně, ale pořád důkladně, aby Vás atmosféra té doničené Ameriky pohltila. Také mě ale zaujal námět, který ač působí hodně šíleně, vlastně docela dobře funguje. Je to taková alternativní variace na The Last of Us. Tedy především, co se ústřední dvojice týče. Také to chvílemi neví, jestli to má být roztomilé a až dětsky hravé a nebo temné a brutální jak holokaust sám. Za mě ale dobrý. Po dvou sériích jsem spokojen a dost mě zajímá, kam se tento příběh posune dál. ()

Reklama

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Sweet Tooth: Chlapec s parožím je opravdu, ale opravdu skvělý postapokalyptický seriál. Dnes už máme postapo-věcí (filmů, seriálů) vcelku hodně, ale jen málo z nich jsou opravdu dobré, a proto jsem rád, že mohu říci, že tohle je jedna z těch dobrých. Příběh byl dobrý, řekl bych hodně nadprůměrný. Svět opět skvěle udělaný, a díky tomu, jak byl příběh do tohoto světa vložen, je seriál prostě skvělý, možná bych řekl i geniální. První díl byl podle mého gusta trochu nudný, polovinu dílu se nedělo nic zajímavého, ale jeho konec mě nadchl a další den jsem si hned pouštěl další díly. Kromě prvního dílu bylo vše provedeno dobře a zábavně. Scénář, jak už jsem říkal, je prostě výborný a výběr herců také, opravdu zde nebyl nikdo, kdo by se svou rolí nějak vyčníval (možná nějaká vedlejší postava, která se tam jen otočila), jak tomu často bývá třeba u filmů a seriálů České produkce xD, však víte, o čem mluvím. Masky hybridů byly udělány převážně dobře, ale byla zde jedna postava, na které šlo vidět, že je udělaná uměle (tady ale nešlo o herce, ale o postavu, kterou udělaly digitálně), ale to bych jako zápor nekladl, protože ta postava byla hrozně roztomilá. Velmi se mi líbilo jak si pohrály s myšlenkou celosvětové epidemie a hlavně to, jak si často brali příklad z reálného nynějšího světa (nápisy myjte si ruce, mějte zakrytá ústa a nos, dodržujte rozestupy, atd.). Dále se mi velmi líbila přítomnost vypravěče, který se zde prostě hodil a taky byl hodně fajn jeho český dabing, no prostě posuďte sami. Celkově, hlavně kvůli tomu, že jsem neměl žádná očekávání, jsem velmi potěšen. Netflix tentokrát opět nezklamal a já doufám, že budou i další díly/série. 8/10 ()

misterz

všechny recenze uživatele

Zaujímavé načrtnutie obrazu postapo sveta a pomerne nápaditý námet. Škoda, že sa to nedokázalo pretaviť do niečo dospeláckejšieho. Niežeby tento detský formát nemal niečo do seba, no predsa len je tu už tá veková bariéra. Decká ale budú nadšené. Možno by som pre nich trocha zjednodušil a zatraktívnil rozprávačský štýl a pridal pár wov momentov. Druhú sériu si však pozriem. Lepší priemer. 65/100 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Celé to stojí na sympatickém obsazení a originálním námětu. Hybridy jsou skvěle propracovaní a divák se v každém díle těší na dalšího, už ze zvědavosti. Příběh nic extra originálního, ale s s Gusem nejde úplně necítit, tak mu fandíme a jdeme s ním. Za mě super nápad, pohodový odpolední relax a už se těším na další řadu! ()

Galerie (249)

Zajímavosti (2)

  • Přezdívka hlavní postavy Sweet Tooth znamená v češtině něco jako „mlsoun“ a Gus (Christian Convery) ji dostal proto, že mu chutná sirup. (raininface)
  • I když seriál vypadá jako reakce Netflixu na pandemii covid-19, tak komiks od Jeffa Lemira, který byl předlohou pro seriál, byl vydán už v roce 2009, scénář začal vznikat v roce 2016, natáčení začalo v roce 2019 a pilotní díl byl dokončen před nástupem pandemie. Ta natáčení přerušila. Premiéra seriálu proto byla až 2 roky po začátku natáčení. (Antro)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama