Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztomilý dětský film poplatný době především kvalitou výpravy. Holčička Veronika žijící v dětském domově dostane k narozeninám od víly kouzelný raneček, který jí splní každé přání. Ve chvíli, kdy se o něj nechce rozdělit s kamarády, o raneček přichází a musí si ho v pohádkovém světě (Svatojánek, Liška, Myšák, Havran...) vysloužit zpět. Film je milý především díky písničkám a kvalitnímu českému dabingu (J. Zíma, N. Urbánková...). Pro řadu pamětníků "pohádka mládí". (ilonaho)

(více)

Recenze (29)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Tento film jsem viděl jako poměrně malé dítě a pak dlouho neběžel. Udělal jsem si o něm určitou představu a před jeho nedávným opětovným shlédnutím jsem měl velké obavy, že budu zklamán. A naštěstí opak byl pravdou. Byl jsem až překvapen, jak působivý ten film neustále je. K tomu si připočtu chytlavé melodie (ta titulní se mi v hlavě proháněla takřka celý život), sympatickou hlavní hrdinku - malou Veroniku, výbroný dabing a nemohu dát jinak, než čtyři hvězdičky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Varování: Film je vhodný pro děti do pěti (slovy: 5) let! Čeští tvůrci si hodně vyhráli s dabingem, ale co naplat, Veronika je prostě slabomyslná rýmovačka s (prý) jedinou stále se opakující melodií. Roztomilé, ale bez děje a pro dospělé nevhodné. Pepík Zíma ale zpíval nádherně, jistě poznáte i Jirku Korna a možná Naďu s Petrou Saxanou. A trochu vykrádačka Čaroděje ze země Oz. Ještě štěstí, že pokračování filmu se v dabingu nedá sehnat :-) ()

Reklama

sklennenka 

všechny recenze uživatele

Mám velikou radost, že se mi konečně podařilo najít ve zdejší databázi tenhle krásný dětský muzikál. Je pravda, že jsem ho viděla v televizi jako hodně malá, možná ještě coby dítko předškolní, ale nedokázala jsem ho do dneška vymazat z hlavy. Pamatuju si jak na mne zapůsobily zejména ony pohádkové zvířecí bytosti. Tenkrát jsem opravdu věřila v jejich existenci. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Veronika je jakýmsi pokusem o rumunského Čaroděje ze země Oz, jehož kvalit ale bohužel v žádném případě nedosahuje. Film v hlavní roli s tehdy čtyřletou Lulu Mihaescu nefunguje ani jako pohádka pro děti (ve zpívaných dialozích se ztrácí souvislosti a film je tak pouze jakýmsi obrazovým panoptikem bez skutečného děje), ani jako muzikál, jelikož hudební stránka filmu obsahuje všehovšudy jednu banální melodii, která se neustále opakuje. Na druhou stranu se Veronice nedá upřít jistá kultovnost, protože mnoho tehdejších diváků na ni vzpomíná s velkou nostalgií (což se promítá i na zdejším hodnocení). ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Asi skutečně příliš utahaná, ucouraná a uzpívaná muzikálová vzpomínka. Přesto jsem se potěšil touto filmovou sladkostí, která dokazuje, že i země Mezimoří dokáží natočit barvité fantasy povídání. Dílko, které jsem si vyhledal jen podle útržků ústřední písně v mé mysli. Perfektní český dabing a skvělé české verše nesou svou další hvězdu navíc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Vlasy malej Veroniky (Lulu Mihaescu) neboli jej skutočné, ale parochňa dovezená z Francúzska. (Raccoon.city)
  • Lulu Mihaescu (Veronika) hrá 5-ročné dievčatko, v skutočnosti mala v tom čase iba 3 a pol roka. (Raccoon.city)
  • Podľa Vasilici Tastaman, ktorá v rozprávke stvárnila dobrotivú gazdinú a prefíkanú líšku, bola po jej smrti v roku 2003 pomenovaná jedna ulica v jej rodnom meste Brăila. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama