Reklama

Reklama

Věčná dcera

  • USA The Eternal Daughter (více)
Trailer 1

VOD (1)

Umělkyně a její stárnoucí matka musí čelit dávno pohřbeným tajemstvím, když se vrátí do bývalého rodinného domu, z něhož je nyní hotel sužovaný tajemstvími z minulosti. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (16)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, nakolik a zda vůbec mohu napsat, že do sebe ve finále vše krásně zapadlo (SPOILER všimněte si: chování recepční před a po odhalení X; Billa, jenž zabředl v rozhovor, jak s Julií, tak Rosalind; (ne)obsazenost hotelu před a po odhalení X SPOILER; stále v sobě tyhle rozpory nezvládám racionálně zpracovat), ale to nevadí, kašlu na případné lapsy, rozhodně se totiž ukázalo být smysluplným - přijmeme-li pointu -, že jak dceru (Julie), tak matku (Rosalind) ztvárnila Tilda Swinton, současně asi má nejoblíbenější herečka, to byl velmi chytrý tvůrčí tah, a spolu s pečlivě budovou hororovou atmosférou (tu A24 umí!) starého hotelu, mně toto ke štěstí stačí. Při troše interpretační volnosti by se dalo říct, že film tvrdí, že to nejděsivější, co se vám může stát, je, že vám život (jeho přítomnost a budoucnost) uzme špatné svědomí, a tak poselství, které si ze sledování odnáším, zní, že nemá cenu sloužit duchům minulosti a napravovat něco, co už napravit nelze. V tomhle je toto nenápadné dílko (dostupné na HBO MAX) vlastně osvobozující, za což si krom pěkných čtyř hvězdiček zaslouží i plnohodnotný komentář. 75 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nekonvenčný film, ktorý chce toho veľa a to všetko naraz. Chce byť umeleckým, tajuplným, mysterióznym a prekvapivým. Ale všetko to nevie dať tak dohromady, aby z toho vznikol ucelený celok. Prostredie (staromódny hotel) je dobre vybrané, ale neefektívne využité. Tilda Swinton svoju dvoj rolu zvládol prehľadom, ale film na vyššiu úroveň už nevedela posunúť. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ťažko v takomto filme nájsť uspokojenie, hoci Hogg má jasnú víziu a postupne ju napĺňa. Film sa dá brať ako atmosféricky epilóg Suveníru, kde vystupovali postavy z rovnakým menom. Akurát, že v tomto konkrétnom prípade si Tilda strihne obidve úlohy. Aj matku aj dcéru. Ten film možno má pár atmosférických okamihov, je určite miestami nepríjemný, ale omnoho viac sa vo filme objavuje nuda. Pokus o metafilm, spomienku, predstavu alebo neviem čo ešte nefunguje, pretože to, čo emočne v Suveníre fungovalo ( nazeranie na svet hlavnej hrdinky cez pohľady jej okolia) tu nefunguje. Aspoň pre mňa nie. Niektoré pasáže som doslova pretrpel a na konci som bol šťastný, že to už skončilo. Plus som to prekukol takmer okamžite. A film ma tým pádom po pár minútach nemal čím zaujať. Ale znova. Všetkých tých vecí si je režisérka vedomá. Už len preto, aký štýl a formu zvolila. To, že ma to tentoraz nechalo úplne chladným, je skôr tým, že takéto filmy ku mne nikdy neprehovárali a tým pádom ich existenciu považujem za trošku zbytočnú. To je celé. Tých, čo majú ale takýto druh filmov radi, pridajte si toľko hviezd, koľko uznáte za vhodné. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Přesně vystihuje pojem nezávislého nízkorozpočťáku s dějem téměř o ničem. Film pro milovníky starých anglických zámečků uprostřed mlžných lesů, mysteriózní atmosféry a především Tildy Swinton, která zde bere, krom pár dalších figur, vše na sebe. Snímek se opravdu pomalu táhne a odkrývá tajemství, o kterém jsem sám měl trochu tucha už od začátku, filmaři si šikovně pohráli s realitou. 45% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tildu Swinton treba pochváliť. Jednak za dvojrolu a jednak, že si aj po šesťdesiatke dokáže udržať svoj štandard škaredosti a v jej prípade platí: čím staršia, tým v šerednosti akceptovateľnejšia. Má ten dar vyzerať ako stará mlado a ako mladá staro. Film nie je pre každého, je pomalý až nudný, ale má svoje čaro sprevádzané vynikajúcou hudbou. Mysteriózny bľabot o ničom, ale niečo z toho sála. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený vo Walese (Spojené kráľovstvo). (Arsenal83)

Reklama

Reklama