Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (319)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že tohle natočil režisér Roar Uthaug, který má za sebou úžasnou Vlnu a ve státech nabral zkušenosti s úžasným Tomb Raiderem. Člověk by myslel, že se naučí hlavně vychytat technické dovednosti, ale on se vrátil z USA dokonale vymletý a bez jediné tvůrčí osobitosti. Je pravda, že už Vlna měla spíš hodně k Hollywoodským klišé, než k severské komorní tvorbě a v Trolovi je všechno špatně, ale úplně. Uthaug vrší jedno příšerné Hollywoodské klišé za druhým, v každé scéně vidíte King Konga, Godzillu nebo Jurský park, ale v těch nejhorších možných fázích. Karikaturní postavy, příšerné a přeafektované herectví, debilní vtipy a stupidní chování všech postav které chrlí primitivní dialogy. Ocenit lze opravdu jen námět a mytologii Trolů, scénu ze zábavního parku a povedené efekty. Jinak je Trol k uzoufání nudný a vykradený žvást, bez jediné špetky osobitosti. Uthaug mě teda nehorázně zklamal, ale nejen on, mám teď za sebou několik Norských filmů a jako měli chvilku Španělé fazónu a chrlili jeden dobrý horor či thriller za druhým aby nakonec zmizeli v propadliští neoriginálních dějin, to samé se teď děje s většími projekty Norům a je to zatracená škoda. 40%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Docela solidní jednohubka od netflixu. Neříkám, že pecka, ale na to 1 vidění mě to nepohoršilo. CGI mi nevadilo, na slabší rozpočet to bylo celé zvládnuté obstojně i cop se týče hereckého obsazení. Trol vizuálně pěkně vypadal, dějem si to vykrádalo mnohem větší áčkové blockbustery jako je Godzilla apod. Sice to ve finále už nemělo takovou šťávu, ale pořád se tu něco dělo a vůbec jsem se u tohoto sledování necítil trapně, takže proč ne? ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Taková severská vykrádačka všech možných monster a adventure cliché. Tam byla Emmerichova Godzilla, tam King Kong, tam nová Godzilla, hrozně moc pomrknutí/vykrádání filmů. Jinak to nebylo ale vůbec zlý, jen bylo vidět, že na takovej žánr celkem levný, což je škoda. Lovec Trolů o level výš. 3* a.k.a 55% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Nic, co bychom už tisíckrát neviděli. Taková variace na počínaje Emmerichovou Godzillou a konče někde u Reevesova Cloverfieldu akorát v norském balení. To obsahuje tajuplnou severskou mytologii, velmi, ale opravdu velmi sympatické hlavní postavy, obstojné a zcela na hollywoodské úrovni CGI efekty, povinné zlé záporáky a celé je to v děsně cool kabátku, který působí jako jedna velká reklama na norskou přírodu a.. taky norskou armádu. Troll působí velmi impozantně, vymodelován je na nejvyšší úrovni. Nečekejte nějaké převratné dílo, ale na příjemný večer s pivkem v ruce je tenhle Uthaugův film jako stvořený. 78% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nora z Norska se snaží zastavit trola, kterého železničáři probudili při hloubení nového tunelu. Variace na americké katastrofické řachanice ve stylu Godzilly od Emmericha si ze sebe sice umí udělat legraci, ale jde na to občas i trochu vážněji. Což vytváří divný rozpor, který někteří diváci asi nezkousnou. Uthaug je šikovný režisér, ne úplně výrazný, ale řemeslo umí. Triky jsou slušné a akce přehledná, na nory až nečekaně. Hlášky jsou často smrtící. Že za to můžou klimatické změny? Zavoláme Grétu. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama