Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (320)

Nach 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Doufal jsem, že dostanu druhého Lovce trolů a místo toho jsem dostal nevýrazný, k uzoufání předvídatelný a hloupý příběh s postavami tak otravnými, že jsem celému Norsku přál dopad meteoritu, aby tu de....tu vyhladil. Jednu hvězdu dávám za snahu nemít zlého trola a druhou za počítačové efekty. Vy se tomu prosím vyhněte obloukem. 50% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

The Troll Hunter meets Godzilla. Oceňujem, že sa nórsky režisér Roar Uthaug snaží aj v európskych končinách točiť filmy hollywoodskeho strihu, ale bohužiaľ ich točí aj so všetkými tými najotravnejšími klišé vykradnutými z ďalšej desiatky hollywoodskych filmov. Troll má síce o niečo originálnejší námet s predmetným trollom, ale inak je to len ďalší prírastok do žánru monster thrillerov, kde je vlastne jedno, či tu behá Godzilla, King Kong alebo Troll. Spracovanie je v každom ohľade absolútne stereotypné, akurát je zasadené do o niečo pútavejšieho škandinávskeho prostredia plného lesov a hôr, ktoré však zväčša ostane trestuhodne nevyužité a odohráva sa v ňom iba ďalší hlupý príbeh s nevýraznými postavami, trápnym humorom, priemernými efektami a vo výsledku aj s málom akcie, takže tých sto minút je zase raz klasicky netflixovsky prehnaných a film by išiel pokojne skrátiť o 15-20 minút, aby si držal aké také tempo. Vo výsledku tak sklamanie a Roar Uthaug ukazuje, že je iba obyčajný rutinnér, ktorý nevie dať filmu akýkoľvek vlastný ksicht alebo nápad a len trestuhodne a dosť nešikovne kopíruje snáď každý jeden motív, scénu, dialóg z hollywodskej produkcie, čo v európskych kulisách pôsobí o to viac otravne. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Věř a pak se dívej.- Norský King Kong se nebývale povedl a mně vůbec nevadí, že do jisté míry vytěžil původní příběh ze 30. let, protože to udělali tvůrci i dalších Kongů, Godzill a jiných potvor. Příběh zůstal a dostal nový kabát. A protože všechny příběhy světa byly odvyprávěny už velmi dávno, pak vlastně záleží jen na tom, jakým způsobem budou znovu vyprávěny. Velkou přidanou hodnotou je samozřejmě norská příroda, a tak kdo ji navštívil, bude asi ještě spokojenější. Nora sice není prvoplánovou kráskou z původního Konga, ale přesto jakési zvláštní pouto mezi ní a trollem vznikne. A jak už to bývá, v každé vládě se najde nějaký blb, kterému byste s chutí vpálili políček. Potěšil odkaz na Hildu s vykulenýma očima! Akce není hollywoodsky bombastická, a proto je i možná uvěřitelnější. Triková stránka výborná. Příjemné jsou také odkazy na severské báje a pohádky, jimž většinou dospělí neuvěří ani tváří v tvář tvoru, o němž jsou. Více podobných snímků rozhodně uvítám. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Docela solidní jednohubka od netflixu. Neříkám, že pecka, ale na to 1 vidění mě to nepohoršilo. CGI mi nevadilo, na slabší rozpočet to bylo celé zvládnuté obstojně i cop se týče hereckého obsazení. Trol vizuálně pěkně vypadal, dějem si to vykrádalo mnohem větší áčkové blockbustery jako je Godzilla apod. Sice to ve finále už nemělo takovou šťávu, ale pořád se tu něco dělo a vůbec jsem se u tohoto sledování necítil trapně, takže proč ne? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda to bylo velký hovado, ale na druhou stranu....co nám vlastně Norští filmaři dali krom chodícího digitálního kamení s očima.  No finále hovno. Jako parkát se vystřelilo, demolice domu té jsme pro jistotu byli ušetřeni uplně o demolici města nemůže být řeč, nervák to taky zrovna nebyl, i když tady uznávám, že člověk má nervy v hajzlu s Fialy a jeho bandičky, takže na kameňáka už toho moc nezbylo. Doják ani náhodou. Dialogy a chování postav to prostě bylo tak studený, že to všechno tak nějak sice v soundech hezky zaduní i kafe udělá v šálku kruhy z otřesů, to jsem se kouknul hned na poličku  jestli je blu ray Jurskýho parku na svým místě, ale byla to bída teda, to amíci se alespoň umí mazlit s efekty a patosem, tady to trošku bylo "tak rychle ať to máme už za sebou a proplací se nám fakturky" . Úplně to nesudnám, ale king kong by se na tohle dodíval tak do půlky a pak se šel radši vyvenčit na vzduch. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama