Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor Rob Vern (Robert Foxworth) vypracovává pro papírenskou továrnu dobrozdání ohledně vlivu na životní prostředí. Přitom dochází ke strašlivému zjištění: splašková voda z továrny způsobila nenadálé mutace mezi místním zvířectvem. Netrvá to dlouho a jedna z bestií zaútočí... Krvavý horor s ekologickým podtextem. (Pohrobek)

Recenze (46)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vydařený ekohorror s krásnou přírodou, slušivou kamerou a velmi dobrou hudbou. Část filmu je příjemným dokumentem o divoké přírodě s bonusovou exkurzí do papíren. Setkání s mutantem je drsné a krvavé (utržené hlavy) i vtipné (spacáková mumie s chlapcem se rozprskne o balvan, až peří lítá). A nasupený mýval je rovněž roztomilý...než vzplane v krbu. Možná by bývalo neškodilo vícero různých mutantů, ale mechanické efekty jsou náročné a někdy méně znamená více (dnes by tam nasekali hejno pixelových a bylo by to v háji). Na rozdíl od jiných diváků mi přišlo spojení linií - ekohorror + dokument + monstr horror fajn. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborný a, nejen dle zdejšího poměrně nízkého počtu hodnocení, nedoceněný eko-horror, na kterém si nejvíce cením parádní práce maskérů... Obrovský zmutovaný medvěd trhá na kusy vše, co mu přijde pod ruku (tlapu), nedělaje rozdíly mezi dřevorubci, indiány nebo dokonce i mládeží ve spacáku... K tomu agresivní mýval a jiná zmutovaná havěť, skvělá, napínavá atmosféra... Jsem teď sám na sebe nasraný, že jsem tenhle kus tak dlouho odkládal... Časem si určitě dám další projekci... ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Neznám moc hororů, které by se mohly pyšnit dostatkem krvavých scén, hutnou atmosférou a především nepostrádaly nějaký racionální základ. Prophecy jak však jedním z nich. Ekologický podtext zde skutečně funguje a film má díky tomu mnohem širší rozměr. Zápletka je tedy ucházející a herecké osazenstvo též. První minuty působí sice dosti rozvekle, ovšem malou kompenzaci lze nalézt v hřejivých záběrech na tamní přírodu. Za rovněž zajímavý jev pokládám to, že tyto místy poetické záběry jsou rázem vystřídány těmi, ze kterých jde mráz po zádech, neboť v této fázi již divák ví, jak se původně neškodná zvěř změnila k nepoznání. Kev Peter Hall působil sice v obleku Predátora o něco děsivěji, ale i v medvědím ústrojí odvedl dobrou práci. Kontrole se bohužel vymkla scéna, kdy po úderu medvědím pařátem odletí táborník ve spacáku asi stokilometrovou rychlostí. Ovšem i tak má Prophecy něco do sebe a z hlediska výpovědní hodnoty stále funguje i přesto, že zub času má už něco nahlodáno. 70% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako takový malý spojovací článek mezi Cronenbergovými Mláďaty a Scottovým Vetřelcem, obojí ze stejného roku, plus ekologický kontext. Některé scény jsou opravdu působivé - prostředí hlubokých horských lesů tomu hodně přidává. Samozřejmě nebudu zastírat, že je tenhle béčkový horor místy úsměvný (až nevýslovně blbý), ale nějak se mi podařilo od toho oprostit a užívat si solidní temnou atmosféru. John Frankenheimer to naštěstí dokázal tak nějak ukočírovat do velmi slušné hororové zábavy. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Genius loci. Vtáhlo mě to a užil jsem si to náramně. Uznávám, že je to spíš záležitost pro nostalgiky se slabostí pro charakteristickou atmosféru různých kinematografických období, která už jsou za námi (zasvěcení vědí). Ale to prostředí a solidní stísněná atmosféra přebíjí i slabší masky. Proč už se dneska nenajde někdo, kdo vyjede do pořádných lesů a bez CGI triků natočí něco podobně poctivého. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Postavu zmutovaného medvěda ztvárnil v některých scénách debutující Kevin Peter Hall, v jiných byla pužita maketa. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama