Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě z nejmilejších Hollywoodských hvězd, Cary Grant a Doris Day, září v této svěží a vkusné komedii, která je plná romantického potěšení. Láska přichází z nenadání, když se pohledný a žádoucí magnát (Grant) a krásná pracující žena (Day) potkají kvůli blátivé kaluži u obrubníku. On je nadšen jejím maloměstským způsobem života; ona je okouzlena jeho romantickým a nenuceným chováním. Ale když přijde řeč na svatbu, mají značně odlišné názory ona se vdávat chce, on nikoliv! Vzniká z toho hra na kočku a myš, kde se každý snaží vyhrát s veselými a u srdce hřejícími výsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jediný společný počin Caryho Granta a Doris Dayové. Oba mám moc rád, takže zdejší charakterové stereotypy, těžící z jejich předešlých rolí, by mi nevadily. Problém je v něčem jiném. Přestože oba byli komici, na míru spíchnutý scénář upřednostňuje romantickou linii na úkor komediální. Vtipná místa se sice najdou, ale je jich málo a netrvají dlouho. Na to, abych se slzavě dojímal nad vzájemným okouzlením Caryho a Doris, je zase film příliš rutinovaně vypočítaný na to, co se dříve osvědčilo. Vůbec se mi třeba nelíbí, jako okatě „Kouzlo“ glorifikuje ženské zlatokopectví. Muž, chce-li získat ženu, musí podle zdejší logiky popřít celou svou osobnost a bez řečí jí klást k nohám všechny světské statky, na které jen ukáže prstem. Že se tato sebestředně – mamonářská filosofie jaksi nerýmuje s rovnoprávností, jíž se hrdinky hlasitě zaklínají na každém kroku, mohlo (a původně možná i mělo) být zdrojem humoru. A pak zřejmě někoho napadlo, „co by tomu asi řekla průměrná divačka“… Škoda. 50% ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, z dialogů přímo křičí smějte se, až to působí přepjatě. Za romantikou nelze hledat hlubší motivy proč ona jeho a on ji, není to určeno k přemýšlení. Jen to dilema tvořící zaplétku, to si odnést máme - milenka svobodného muže nebo spořádaný svazek jak se sluší a patří? Výsledná velmi jednoduchá podoba dává jasnou odpověď, k níž vás ovšem donese s lehkostí a s vtipy, jež už poněkud vyčpěly. Osobně pro mě dost nesourodá dvojice, známý a noblesní C. Grant a neznámá a celkem tuctová herečka. No co, oba už odnesl čas..., stejně jako tento filmový styl. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

I HAD A WONDERFUL NIGHT'S REST! I'VE SOLVED THE TROUBLE I HAVE SLEEPING. JUST BEFORE YOU GO TO BED, PUT THREE TRANQUILLISERS IN A JIGGER OF BRANDY. YOU STILL CAN'T SLEEP, BUT YOU'RE SO RELAXED YOU DON'T CARE! Standardní romantická komedie s Cary Grantem v hlavní roli. Ten chlap se tady do těch rolí šviháků, gentlemanů a vtipálků hodil jako nikdo jiný. V tomto filmu hraje boháče jménem Philip Shayne, který se nestará o nic jiného než zapůsobit a dostat do postele Doris Day. Kdybych já byl Doris Day a takovej krásnej boháč by mě sváděl, tak bych neváhal ani vteřinu a roztahoval kytary :D ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

DElbert Mann bol dost talentovany reziser, za jeho najlepsie filmy povazujem Marty 1955, Separate Tables 1958 a tento Touch of Mink, dotyk norky. Sice tomu kraluju ludia ako Kary Grant /Jeho divka Patek, Philadelphia Story, North by Northwest/ a Doris Day, ale jhe to kludny film na pohodu s pomalym tempom, vybornymi dialogmi na krasnymi kulisami. A je to jedna jedina spolupraca Doris Day a Cary Granta. Namet o laske on + ona, len ked dojde rec na svadbu, taxa zacnu komplikacie. Dobry namet na film, herecke koncerty na urovni, reziusersky namakane. Spokojnost, asi treti najlepsi film Delberta Manna : 77 % ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší kousek. Jak si postupně doplňuju filmografii s Carym tak toto určitě na špičku nemá. Kromě ústředního páru tam není v podstatě nic co by zaujalo. Scénář je dost plytký a dialogy místy podivně škobrtají. Kouzlo starých časů to má a Cary je opět neodolatelný, ale kromě pohledu na Ameriku šedesátých let tam není nic navíc. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film se stal druhým nejvýdělečnějším filmem Caryho Granta. První příčku uhájil snímek Operace spodnička (1959). (Pavlínka9)
  • Cary Grant měl v souvislosti s filmem ve smlouvě sepsáno, že si může nechat nádherné, na míru šité kostýmy, které pro něj do filmu navrhli Norman Novell a Rosemary Odell. (Pavlínka9)
  • Cary Grant byl celoživotním baseballovým fandou, a proto byl nadšený jako malé dítě, že se má setká s Mickeym Mantlem, Foyerem Marisem a Yogim Berrou ve scéně natáčené přímo na stadionu Yankees. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama