Vrána 3: Návrat

Vrana 3

Akční / Krimi / Drama / Fantasy

Německo / USA, 2000, 97 min

Bharat Nalluri

Po strastiplné dvojce, která se svou snahou o originalitu akorát stáhla ke dnu, jsem již moc nečekal. Možná proto se mi třetí Vrána nakonec i líbila. Prvnímu dílu se sice ani v nejmenším nevyrovná, ale už pro kvalitní herecké výkony a pár vychytávek by byla škoda ji opomenout.(24.8.2002)

Treti dil vrany v zadnem pripade nedosahuje kvality prvniho legendarniho dilu, ale presto jsem byl v mnoha ohledech spokojen - ponura,slusne vykreslena atmosfera a ani herci nejsou uplne mimo.(5.8.2002)

Vrána je upadající série těžící pouze z úžasného prvního dílu a jeho skvělého nápadu(popřípadě atmosféry). Škoda, že žádný díl nebyl tak dobrý jako původní, ale rozhodně Návrat působí jako dobrý pokus se smyslem. Kirsten Dunst je tu nejvýraznější postavou, ale nezabrání propadu do temného průměru.(9.7.2004)

Rozpočet $25miliónov║ Celkom sa to dalo zniesť ako video film, aj keď ide len o šablónové kopírovanie prvého filmu Vrana, nič nové, či preborné od toho ale nečakajte. /35%/(5.10.2008)

Opravdu vychytaný filmeček.Jedničce se sice nevyrovná, ale i tak jsem bavil hodně, hodně moc!...Zašitá ústa Kirsten Dunst...láhůdka pro ty, co by něco podbného nečekaly!(25.8.2002)

• Tuxedo

Asi jediné pokračování, které se vydalo trochu jinou cestou a minimálně do poloviny filmu to funguje. Finále mi bohužel přišlo příliš slabé a představitel mstitele je sice fajn v porovnání s Vincentem Perezem i Edwardem Furlongem (ale kdo by nebyl, že?:), v porovnání s Brandonem Lee však pořád silně ztrácí. Nicméně, pokud si potřebujete spravit chuť po nepovedené dvojce, směle do toho. 5/10(9.1.2008)

• choze

Falešně obviněný hrdina uškvařený hned z kraje na elektrickém křesle, místo pouličních gaunerů gang zkorumpovaných poldů... mohlo to být osvěžující nebýt nudného scénáře a režie, naprosto fádního vizuálu, nevýrazných herců a slabých dialogů a počítačových triků. Myslím, že za vše mluví fakt, že film šel po mizerných testovacích projekcích rovnou na video.(10.8.2005)

No, na jedničku ani zdaleka nemá, ale po hrůzostrašné dvojce je to poměrně příjemné překvapení. Kirsten Dunst mi přišla ve filmu hodně navíc a lehce detektivní příběh filmu také nepomohl - prostě průměr.(12.11.2002)

Příjemně ponurá atmosféra doprovází třetí, relativně povedené pokračování kultovní jedničky. Po hořkém zklamání z dvojky se na režisérském postu zkoušený Bharat Nalluri (stojí mimochodem za oceňovaným televizním dramatem Tsunami) nebál pohrát s osvědčenými prvky a většinou - i přes mírná naivně rušivá škobrtnutí - mu to vychází. Alex se vrací s neokoukanou tváří Erica Mabiuse a jako jeho sestra mu sekunduje překvapivě Kirsten Dunst. Takže tu máme další slušnou jednohubku, která rozhodně není z nejhorších, ale její chuť vám nezůstane na jazyku dlouho. Což o to, nedávno totiž bohužel vznikla i celou sérii definitivně odstřelující čtyřka s do filmového pekla směle našlapující Tarou Reid!!(1.4.2008)

Nebyl bych na trojku tak přísný, už vzhledem k tomu, že ve srovnání s podřadnou dvojkou mi Návrat přijde jako hotové veledílo. Agresivní soundtrack, klipovitý střih, naturalistické násilí. Původnímu komiksu ostudu nedělá, i když chybí hlubší prokreslení postav a likvidace některých padouchů mohla být pomalejší a nápaditější. (Nejsem pochopitelně sadista, stejně jako ostatní komiksoví fandové.) Úprava scénáře, která se odklonila od původní verze, mi nevadí, policejní šéf je důstojný protivník... Celkový dojem: 70 %.(31.5.2009)

• petero

Nudná kópia originálu, solídne obsadená, pôsobiaca podradným dojmom nielen vďaka nepodareným trikom, napriek tomu že atmosféru sa podarilo napodobniť i keď je down o pár schodíkov kvality. Spomalený záber na letiace broky je tradíciou tejto série?(5.7.2009)

• NinadeL

Problémem zůstává, že se Kirsten k sérii nedostala už dříve, takhle Vrány stihly přijít o všechno dobré už během dvojky. Nicméně později se ukázalo, že je možné klesnout ještě hůř a Kirsten má tak na triku jen běžné béčko, ve kterém si vyzkoušela několik zajímavějších speciálních triků s make-upem.(4.7.2011)

Zatímco dvojka byla až na pár nedostatků skvělá, tohle je jen slušné. S jedničkou snad ani nemá cenu srovnávat.(21.4.2003)

Hudba i scény mne velice potěšily...(11.11.2011)

Áno, lepšie ako dvojka. Občas to doslova cituje jednotku, ale nevadí to. Problém je v samotnom hlavnom hrdinovi - príliš sa snaží hrať a to podkopáva jeho nebezpečnosť. Je to škoda, pretože v niektorých scénach je Eric Mabius slušne hustý. Vidno aj nedostatok peňazí - komornosť však pomáha vybudovať solídnu atmosféru. Zaujímavé hlavne preto, že nikto nečakal, že z takejto recyklácie môže byť pozerateľný film...(23.2.2010)

Takhle nějak měla vypadat už dvojka, která stála (až na Igiho Popa) ve všech ohledech naprosto za hovno a jen naprosto neumětelsky kopírovala svýho staršího a slavnějšího brášku. Příběh je vcelku originální, soudržnej, temnej až brutální, hýřící černočerným humorem a skvělými nápady. Scénář se sice nevyhnul pár béčkovejm neduhům, ale i přesto jsem z výsledku nadmíru spokojenej. Asi jediná věc, která mi dost vadila, byly záběry s barevnými filtry podobnými vizuálnímu zpracování Města andělů. Vzhled Alexe mi sice ze začátku moc nesedl, ale rychle jsem si zvykl na jiné pojetí jeho masky, přizpůsobené jeho znetvoření, a herecky to zvládl až na pár momentů skvěle. Dokonce i herecký výkony vedlejších postav mi přišly docela dobrý na to, že jde jen o béčkový pokračování s asi nijak oslnivým rozpočtem.(20.12.2009)

Po slabej dvojke prichádza ďalšie pokračovanie úspešnej Vrany. Ovšem kvality prvého dielu sa toto v žiadnom prípade nevyrovná, hlavný hrdina už bol lepší ako Perez , Kirsten Dunst pekne zapadla do tohoto filmu ale o iných hercoch sa to povedať nedá. Takže jeto skor priemerné dielo ktoré sa ešte pozerať dá.(19.6.2008)

• Nick Tow

Už základný príbeh Vrany 1 bol natoľko "čiernobiely" že ho mohla zachrániť iba geniálna Proyasova réžia a vizualita. Už na dvojke bolo vidno, že bez dotyku s bohom nadaným režisérom, to celkom nefunguje, no a hoci sa v tomto pokračovaní dočkáme aj istých dejových inovácií, je to veľmi veľmi vyvetrané pivo. Štvorku som sa už ani neodvážil zobrať do ruky.(3.8.2006)

Po příšerně nudné dvojce se trojka chytá za nohu prvního dílu. Přináší dokonce i inovaci, ale ta atmosfára tam prostě není.(18.3.2006)

• balba

Opět další pohřbená hororová série.(17.2.2007)

<< předchozí 1 2 3 4