Reklama

Reklama

Vrána: Město andělů

  • USA The Crow: City of Angels (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stali se nepohodlnými svědky rituální vraždy futuristického gangu, a tak museli Ashe Corvin se synem zemřít. Okolnosti jejich smrti se donekonečna záhadně zjevují dvacetileté dívce Sarah. Až jednoho večera ji odvede Vrána do opuštěných doků, kde došlo k celé tragédii. Sarah je svědkem toho, jak Vrána znovu oživuje duši mrtvého Ashe. V den oslav Svátku mrtvých se znovuzrozený Ashe vydává do ulic, aby pomstil smrt svého syna a ochránil Sarah, která má být další obětí nelítostného gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Graeme Revell se snaží, nicméně s fetišistického střihu a zpracování které až nebezpečně připomíná Schumacherovu vizi Batmana, tísnivou atmosféru společnosti v rozpadu v městě zapomenutých snů jednoduše nevyvolá. Mia Kirshner jako hlavní ženský element funguje osudově, nicméně Vincent Perez se do role Vrány až třeskutě nehodí, stejně jako hlavní záporná role v podání Richarda Brookse nemá na Michaela Wincotta ani zdaleka. Nemá téměř na nic, protože mu jeho arciďábelskost jednoduše nevěříte. Stejně jako topornému hlavnímu představiteli, který sice místy přináší příslib snesitelné polohy, ale právě v těchto momentech mu podráží nohy další s neduh tohoto filmu, scénář. Tim Pope se snažil navázat na Proyase, nicméně všechno je pojato až moc ledabyle a bezkrevně, že ony emoce, které byste měli při sledování tak osudového příběhu prožívat, raději schováte na reprízu prvního dílu. Druhá vrána se jednoduše nepovedla, i když se moc snaží přesvědčit o opaku. Vaše naděje se roztříští na malé kousky hned spolu s nástupem hlavního hrdiny na scénu. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale mé emoce se tady nedostavily ani před lety a ani dnes kdy jsem si opět připoměla tohle další pokračování Vrány. Nechci a ani nebudu kritizovat Vincenta Pereze, protože silně vnímám že on není Brandon Lee, stejně jako Ash není Eric. Na druhou stranu věřím, že Ash si najde své příznivce a já mu to jen přeji. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

The Crow -- City of Angels uz nereziroval Alex Proyas, to je prve negativum. A vlastne tych negativ je viac. Hlavny herec Vincent Perez nema na Leeho, jeho "herecke vykony" su katastrofalne, a to je este mierny vyraz. K tomu nahluply scenar a dementne dialogy. Zvysne Vrany som radsej nevidel, v ramci zachovania akej-takej psychickej rovnovahy. 31 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vincent Perez to měl po zesnulém Brandonu Lee velmi těžké a režisér Tim Pope zase měl nulové zkušenosti s hraným filmem. Dopadlo to však poměrně obstojně. Příběh se snaží vykročit vlastní cestou, i když nikterak originální, ale rozhodně se nedá prohlásit o nějakém opisování od temně pojaté jedničky. Pope selhává ve vykreslení hutné a temné atmosféry, která zdobila první díl, ale zase je nápaditý v jednotlivých mordech. Svým pojetím je dvojka o hodně jinde než jednička a ve srovnání s jedničkou neobstojí, ale rozhodně bych ji nezatracoval, ačkoliv nepřišla s ničím extra nápaditým. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Vrana trafila do čierneho. Pre mňa je ten film modlou, aj keď pár výčitiek by som mal (zbytočný humor, príliš patetickosti), no tie sú len smietkou oproti lichôtkam. Zato Vrana: Mesto anjelov je taká ako som si ju vždy sfilmovanú predstavoval - minimum emócií, hlavný hrdina na motorke brázdi bizarné LA, pomsta je prvoradá... No áno, je to béčko, ale Vrana je v prvom rade komiks, až potom film. Takže výdatne komiksová atmosféra, extravagantní zloduchovia (najmä famózny Iggy "Křivák" Pop) a po dokonalom Brandonovi Lee aj nemenej charizmatický Perez sú pre mňa jasnou voľbou. Nebyť pár prehmatov a nedomyslených scén, bolo by to za *****. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu zazní i „Sean Olson“ od skupiny Korn. (Terva)
  • Iggy Pop se měl objevit v roli Funboye původně už v prvním snímku filmové série. Kvůli časovému vytížení se však mohl zůčastnit až natáčení tohoto pokračování. (korbitch22)
  • V den oslav Svátku mrtvých hraje v ulicích kapela Deftones a hraje song "Teething", který se také objevil na soundtracku k filmu. (Eldrick)

Reklama

Reklama