Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Výbuch subglaciální sopky Katla obrátí život místní komunity vzhůru nohama a jako by to nestačilo, z ledu se začnou drát na povrch tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Ohromnej potenciál pohřbenej ve scénáristický neobratnosti a lacinosti. Fantastickej islandskej dark vizuál se skvělou kamerou a několik ohromně nosných myšlenek, alegorií a metafor s náznakem filosoficko-náboženský mystiky.  A přece je seriál nějakým podivným způsobem nudnej, sympatický postavy by se daly napočítat na článcích jednoho prstu, rozuzlení působí přeplácaně (nejsem si jistej, jestli je v takovým žánru ideální spojovat empirii s nadpřirozenou symbolikou, ale s přivřenýma očima budiž) a po závěrečný scéně vlastně ani nevíte, jestli to byl nebo nebyl cliffhanger. Islandský "Leftovers naruby" se bohužel nekonaj. ()

milos.lacika 

všechny recenze uživatele

a ja dam 3 hviezdy. jedna hviezda za koncentrovanu depku. druha hviezda za famozny vizual a bezutesnu krajinu plnu padajuceho popola. a tu treti za odvahu podobny pribeh dat do serialu a za odvahu v poslednej casti.  mam rad severske serialy a tvorbu. katla ma zaujala uz v traileroch. vyber postav zaujimavy, potencial obrovsky. kamera, hudba, nalada narocna. ale je to troska nevyuzite. no i tak som si so zaujmom pozrel. ()

Reklama

Jady 

všechny recenze uživatele

Je to kombinace takového toho krásného surového seveřanského a napínavého filmu a filmu Solaris (2002) Tento typ tedy není pro všechny, pokud nemáte rádi surovou seveřanskou filmařinu, tak vás to vcelku jistě vůbec nechytne a bude vám to připadat nudné, jak už tu někdo psal, protože kvůli mysterióznosti se tam hodně věcí protahuje - kdyby si celé městěčko nelhalo a říkalo si všechno co si myslí, tak by to bylo rozuzlené za 2 díly, že ano :D což je věc, která tam občas prudí i mě, dalo by se udělat řešení i kdyby si to řekli a pak řešili proč to tak teda je x) proto  hodnotím (celkově) cca 85%. 4* jsou málo 5* moc :-) Finále klasické, je tam dost WTF momentů u Grimy, kde si říkáte, takhle by přeci nikdo nikdy nereagoval a ozval by se, ale má to pak aspoň myšlenku x) Každopádně doufám, že bude další série a trošku se to dojasní a dodělá :-) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Netflix serial. Pribeh nebyl uplne spatny, takove jakoby scifi, ale posledni 3 dily uz byly strasne rozvlekle. Skoda, ze z toho neudelali dvouhodinovy film. To by mohlo byt velmi dobre. Na druhou stranu, v ramci Netflixovskych serialu se to drzi v horni polovine kvality, rekl bych... Navic zajimave prostredi vesnice, zasypane sopecnym popelem. 3+ ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tento seroš by měl mít na začátku napsáno obřím písmem Varovnání : "Naprosto nevhodné pro lidi s depresemi či jinými psychickými poruchami"!!! Ufff ty vole, byla to pořádná nálož temných emocí, nálady a tajemství. K tomu si připočtěme tu hnusnou atmosféru, počasí, neustále kouřící Katlu a všudypřítomnou šeď a černotu všude kolem a vyjde nám z toho úplně nejvíc nejdepresivnější seroš jaký jsem kdy viděla. Takhle si představuju živoucí peklo na zemi. Je pro mě naprostou záhadou, že v takové krajině, byť na Islandu, můžou vůbec žít lidé. I když nejspíš kvůli všemu výše popsanému je tam velká sebevražednost a to už je jednomu naprosto jasné proč.  Tady se Baltazar opravdu překonal, zlatý Everest. Normálně se mi udělalo nevolno a jdu si okamžitě pustit nějakou komedii.  Za mě 98% ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama