Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

heyda 

všechny recenze uživatele

Těch odpadů a silně kritických komentářů si vůbec nevšímejte. Já rozhodně nepatřím mezi vyhledávače romantických komedií, radši sleduju horory a dramata, přesto mám občas chuť na něco sladšího, romantičtějšího, ale většinou jsem bohužel přecukrován až otráven holywoodským stylem. Díky však za tenhle film. Z mého pohledu jedna z těch nejmilejších romantických komedií, co jsem vůbec kdy viděl a to hlavně díky neskutečně sympatické ústřední dvojici.... PS: Hrát to Jesica Alba a Channig Tatum, tak jdu tak na 2 hvězdy... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Kdyby se spojilo Sense8 a In Your Eyes (respektive kdyby se z každého díla použila jeho největší síla), to by byla teprve pecka. In Your Eyes je nicméně nápaditá romantická komedie, která však nestojí ani na romantice a ani na vtipu, nýbrž právě na onom sci-fi námětu, který z tohodle smímku udělal poměrně originální záležitost. Sice to má k dokonalosti daleko, nicméně raději skousnu přeslazenost než překombinovanost v podobě Sense8. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Všechny zmínky o Sense8 jsou zde svým způsobem komické, když tenhle film vyšel rok před první epizodou Sense8. Je to něco jako kdyby Sense8 místo hyperprogresivního seriálu byla klasická "hallmarkovská" romance, kde se děj omezuje na milostný trojúhelník "Wolfgang-Kala-Rajan" a na nic jiného. Všechno ostatní zůstává - kriminálník krimináluje, zhruba desetinásobně je tu rozšířený typ scény, kdy se Will "líbal" na dálku a Wolfgang "kouloval", i orgií se tu člověk dočká, scéna z dětství byl prima doplněk. Ale hlavně tu na člověka čekají příjemné emoce a sympatičtí hlavní hrdinové, jejichž neokoukaným tvářím jsem tu romanci zkrátka a jednoduše věřil. Kaňkou na kráse tak zůstává předčasně utnutý konec. Ovšem ruku na srdce, kdyby nebyl utnutý, asi by to byl trochu jiný filmový žánr, ono už takto to občas skákalo, jen ne z pohádky do pohádky ale z žánru do žánru. Nebýt občas až příliš okaté hry s motivy (zejména barevného teplo/chlad) a klasicky klišoidní záporáckou třetí stranu trojúhelníku a již zmíněného konce, tak by se to Jossu Whedonovi povedlo na jedničku. Vzkaz kritikům: Taky se divím, že telefon nepoužívali pořád, ale jsem rád, že alespoň jednou tam použit byl. ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan je znuděná manželka šéfa nemocnice. Kromě benefičních večírků a bloumání po nákupech nemá do čeho píchnout. Jednoho dne zjistí, že je propojena s propuštěným vězněm. Oba mají schopnost vidět očima toho druhého a i fyzicky cítit to, co ten druhý. Mohou se takhle spojovat, kdykoliv je napadne, povídat si na dálku a dokonce se i sexuálně uspokojovat. Díky tomuhle "daru" je ale jejich okolí začne považovat za podivíny a Zoe to dostane až do psychiatrické léčebny. Vězeň se vyvlíkne ze spárů svých zločinuchtivých kumpánů a jede Zoe zachránit. Námět filmu je zajímavý, zpracování už tolik ne. Když pominu to, že mi Zoe nezapadá do role vážené manželky šéfa nemocnice (protože vypadá pořád jako dvacítka s nejasnými plány do budoucna) a že ani Michael Stahl-David mi nesedí v roli hodného a bezelstného vězně, tak je celý příběh jen souborem jejich tlachání na dálku. Pro mě jako diváka mezi nimi ta chemie prostě nefungovala a nedokáže vtáhnout do děje. Je to všechno brané tak nějak po povrchu, není ani naznačeno, proč zrovna tihle dva jsou takhle spojeni, i když by se s tímhle dalo pracovat a nějaké hlubší myšlenky by se sem taky daly vpašovat. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Romantické drama naosnované přesně podle scénáře pro romantická dramata, až na to, že zde překvapí vcelku originální sci-fi zápletka. To je tak všechno, co je pravděpodobně potřeba k filmu prozradit. I přesto, že je děj ve své podstatě velmi prostý se na snímek dalo dívat bez újmy na vlastní důstojnosti, ta se ale ke konci začala už lehce otřásat. Konec by se dal popsat jako vše, jen ne nápaditý a povedený. Když ale od konce odhlédnu, tak se jedná o celkem vydařený film, který sice celou dobu těží z jednoho motivu, který je ale natolik solidní že to povětšinou není na závadu, a z přítomnosti Zoe Kazan, která celý počin držela pohromadě. Párkrát jsem se sice zasmála, ale komedii od filmu nečekejte,SPOILER možná jedině hodně zvrácenou parodii na béčkové akční/krimi filmy v závěru. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama