Reklama

Reklama

Psanci

  • Španělsko Las leyes de la frontera (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šikanovaný mladík se zakouká do dívky, která ho přivede mezi svoje kamarády. A léto plné krádeží, loupeží a lásky ve španělské Gironě roku 1978 může začít. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (60)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Film, co vám zajistí úžasný přenos do španělských sedmdesátek. Jo, takhle nějak to klidně mohlo vypadat. Scénář byl v pohodě, nic zlomového, všechno ostatní, od režie, přes kostýmy a zvuk, až po kameru, je naopak vymazlené do posledního puntíku. Z herců nikdo výrazně nevyniká, a v tom je nakonec asi ta krása. V kombinaci s dobrou hudbou se na to fakt moc hezky dívalo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre sa mi pozeralo, i keď o žiadne nadšenie sa nemohlo jednať. Bohužiaľ sa film zbytočne naťahoval a keď som aj chvíľu uvažoval nad štyrmi hviezdičkami, záverečná časť s naháňačkami, strieľačkami a scenáristickými saltami ma od zámeru odradila. Ale na Begóniu Vargasovú sa dalo dobre pozerať, takže siahnutie po tomto filme nebolo vôbec márne. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jsou mraky a nepatří zrovna mezi mé nejoblíbenější. To potvrdila i nedávno shlédnutá komedie na podobný způsob (Likorice Pizza). Španěláci se však konceptu o nenaplněné lásce chopili mnohem lépe. Dílo slaví větší úspěchy díky sympatickým hlavním postavám s uvěřitelnými charaktery bez přidané hodnoty nezbytné politické korektnosti dnešní doby, fungujícím emocím a především díky příběhu jenž má skutečně co nabídnout! Velice jsem si však užil i ono rebelské pojetí filmu soustředěné kolem pozvolného vývoje slabošského hlavního hrdiny, který se obklopen novým kolektivem pochybných existencí změní k nepoznání. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Španělská rádoby gangsterka z konce 70. let. Děj se zaměřuje na mladého Nacha, který se přidá ke gangu zlodějů. Nejdřív začínají v malém a postupně své loupeže stupňují. Nakonec se vše vyhrotí a skončí to vyloupením banky a následnou honičkou s policií. Někdo skončí ve vězení a on se s tím snaží srovnat. Přesto, že vedl slušný život, ho toto léto dost změnilo. Na první lásku se totiž nezapomíná. Film je ze začátku trochu pomalejší, ale závěrečná honička opravdu stojí za to. "Chcete koupit nějaké drogy?" ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Skvělá španělská oddechovka o mladický rozvernosti s kriminálními prvky a podmanivými summer vibes pozdních sedmdesátek. Samozřejmě, je to hodně konvenční, klišovitý a patetický melodrama, který jede dle zajetý mainstreamový šablony, atakuje casual diváky, a má extrémně nafouklou stopáž 130 minut – páč závěrečná půlhodina hází celej feel good dojem do kopru – ale protentokrát to ani výjimečně nevadí. Každopádně Begonã Vargas je moje nová crush...... // VERDIKT: 7 loupežných přepadení v lékárně z 10 // ()

Související novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno