Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Kult ! Klasika ! Nádherný seriál, který byl skutečně dobrodružný, se spoustou monster a mega zbraní. Lídr Topy, ubrečenec Gerard, kterej furt zamilovaně blekotal o profesce Anně, a hlavně žabí rebel Rana se skvělým hlasem Michala Pavlaty. Doma jsem po jeho vzoru furt hulákal, že chci „zapékané nudle !!!“ (nebo-li šunkafleky). Nelze zapomenout. Stejně jako na extrémně chytlavou znělku v báječně úchylném francouzském znění ! 90 % ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že čím víc pracujeme, tím jsme chudší. Tohle byla moje srdcovka. Miloval jsem ten seriál o looserech z vesmíru, když ho začátkem 90. let dávali s šíleně technicky nekvalitním dabingem v TV. To mi bylo asi tak 6 let. LP 2023 jsem si seriál pustil (s tím dabingem) znovu a překvapilo mě jak vážná témata se tam řeší a kolik toho i dnes dokáže říct. A je to zábava. Chytlavá melodie znělky se mi v dětství vryla do paměti a už tam zůstala. Jen jsem si tenkrát myslel, že jde o francouzský seriál, a ono to bylo mé první anime :) ()

Reklama

Candid 

všechny recenze uživatele

Společně s Kačeřími příběhy patřil k seriálům, na kterých jsem si na základce ujížděla, když jsem byla nemocná. Oproti kačerům jsme ale zvládli nahrát jen jednu kazetu, která končila scénou, kde na nějaké planetě hlavní hrdinové padají do jakéhosi písečného víru... střih a šum :) Nedávno jsem si pro zajímavost zkusila Dobrodruhy zase pustit, ale nebylo to úplně ono, no jo, už mi není deset... jako malá jsem to ale milovala. Nostalgie vždycky vítězí :) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažko mi je hodnotiť niečo, čo je v istom ohľade úplný unikát. Neviem či sa toto dá zaradiť k anime, pretože na to je to dosť málo úchylné a málo dramatické, na druhej strane však nemôžem opomenúť fakt, že keď to šlo na OK3 tak sme na to všetci čumeli ako na ťažký hit. Príbehy troch kamarátov vesmírnych cestovateľov sú určené skôr menším divákom, na svoju dobu to však bol hit aj pre nás adolescentov. Hodnotenie je také "nízke" vzhľadom na to, že som videl hory kvalitnejších japonských animákov, tento však v časovom prvenstve nepredbehne nič. 8/10 ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuhle seriálu by mělo být desetihvězdičkové bodování. Roztržitý inženýr, svědomitý kapitán a nezodpovědný Rama, tohle byly nejoblíbenější postavičky nejoblíbenějšího animovaného seriálu. Co díl to nový originální příběh, ať už s hororovým, fantasy nebo technickým prosrtředím společnosti jednotlivých planet. Dobrodružství, napětí, jednoduchost a přitom poučení šly ruku v ruce v tomto úžasném dílku, které kdysi vysílala OK3. Kde jsou ty časy? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve 12. díle "Sibib Is Satan" je zmínka o bájném pacifickém kontinentu Mu, kde ležel, jak byl velký, jací tam žili obyvatelé, jaké měli technologie atd. Je to méně známý "bratr" bájné Atlantidy. (subic)
  • Dobrodruzi celkem navštívili 22 různých planet a světů. (geklon)
  • Znělka seriálu neobsahuje žádnou scénu ze seriálu. (geklon)

Reklama

Reklama