Reklama

Reklama

Jedna z nejčastějších otázek, které odjakživa padají na abiturientských srazech, zní: "Tak co teď vlastně děláš?" Zatímco většina lidí chce popsat svou práci a život před bývalými spolužáky tak, aby byli zajímavější, než ve skutečnosti jsou, Martin Blank má problém zcela opačný. Musí vymyslet, jak popsat svou kariéru tak, aby vypadala mnohem všedněji, než jaká skutečně je. Martin je totiž bývalý agent CIA, který se nyní živí jako nájemný vrah. Jenže poslední dobou už ho práce netěší jako dřív. Dokonce několik rutinních akcí nehezky pokazil. A tak se Martin rozhodl, že pověsí řemeslo na hřebík a najde si jinou práci. Čeká ho však poslední zakázka v Grosse Pointe. Shodou okolností to je místo, kde Martin vyrostl a kde se ve stejnou dobu koná setkání jeho spolužáků po deseti letech. A tak na radu sekretářky a svého poněkud nervózního psychoterapeuta přijme Martin zakázku a odjede do rodného městečka, aby se setkal se svou studentskou láskou Debi. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Cusack byl vždycky sympaťák a v roce 1997 bodoval nejvíc. Druhé housle v Con Air jsou snad jeho nejlepší rolí vůbec a návdavkem natočil Jasný terč, kde zabíjí lidi v příjemně ubíhajícím mixu akce, romantiky a humoru. Minnie Driver je tu snad ještě půvabnější než ve Willu Huntingovi a i zbytek ansáblu (Arkin, Aykroyd, Piven...) si svoje role náležitě užívá. "Don't kill anybody for a few days. See what it feels like. " "Alright, I'll give it a shot." :) ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodová komedie. Minnie Driverová je pěkná, Cusaková hrát umí, Piven, Azaria a Freeman zábavní. Jen John Cusack je dost nevýrazný. Aykroydův zabiják je mnohem zábavnější. Film je ale dobrý a kouknout se na to dá. Více se pobaví fanoušci filmů z devadesátých let, ale neublíží nikomu. Lehce nadhodnocené 4 hvězdy. ()

Reklama

BStone 

všechny recenze uživatele

Jsou dvě věci, které se mi na tomhle filmu líbily. První je velice povedený soundtrack, který jistě funguje i sám o sobě, druhá je Minnie Driver, což jistě není věc, ale pěkná šťabajzna . A to je i tak zatraceně málo. Komedie? Určitě ne můj šálek kávy. Ani jednou jsem se nezasmál, dokonce se mi ani pobaveně nezvedly koutky. Nenormální dialogy o ničem, 103 minut strašlivé nudy, kdy se mi nesčetněkrát chvěl prst na tlačítku přetáčení. Ztracený čas...10% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

John Cusack je jedním z mých nejoblíbenějších herců, což svědčí o tom, že mi tento herec je sympatický a velmi mi sedí ve všech rolích. A ani tento film není výjimkou. Musím říct, že tento film jsem dlouho neznal, až jsem ho před pár dny zaregistroval na HBO Comedy. A musím říct, že to byla velká chyba, že jsem tento film dosud neznal. Tohle je jeden z těch kvalitních filmů, kde hlavní role Johnu Cusackovi velmi sluší. Roli nájemného zabijáka si totiž velmi užívá a velmi se mi v tomto filmu líbí. Například scéna, kdy chrání svého budoucího tchána před usmrcením nájemnými zabijáky a zároveň během toho střílení po zabijácích vyznává Debbie lásku a žádá jí o ruku, to je velmi vtipné a neuměl jsem si tam představit nikoho jiného než Cusacka. Prostě tohle je výborný film, u kterého se lze i docela dobře pobavit. A v mých očích ten film vyzdvihuje do nadprůměru právě herectví Johna Cusacka. Ale i Minnie Driver role v tomto filmu sluší a je více než kvalitní protihráčkou Johnu Cusackovi. Abych se taky vyjádřil k dějové stránce filmu. Určitě se jedná o originální akční kriminální romantickou komedii, která je dobře propracovaná a dost dobře koukatelná. Prostě rozhodně nadprůměrná komedie, ale na maximální hodnocení to není, protože přece jen Cusack má ve své kariéře i vtipnější komedie, a na takovou Bláznivou runway tenhle film rozhodně nemá. Ale i čtyři hvězdičky tomuto filmu sluší. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Spolužáci ze střední jsou někdy na zabití. Své o tom ví navenek vyrovnaný, dobře situovaný mladý muž Martin Q. Blank. Ve skutečnosti duševně vykolejený nájemný zabiják. Posilněn radou svého psychoanalytika se nyní snaží na jeden nádech sfouknout poslední fušku i přetrvávající resty z let studentských. Dle nepsaných pravidel high school komedií by si odtamtud krom traumatizujících zážitků ze šikany a nějakých těch nových vědomostí měl do dospělého života přinést také životní lásku. Jenže Martin to tehdy zvoral, proto se na místo (budoucího i minulého) činu vrací nyní, zocelen a přitom stále stejně křehký. Jasný terč chytře a lehce kombinuje nejoblíbenější žánry osmdesátých let. Tvůrci chvíli střílí ostré hlášky (Shane Black by měl radost), hned nato ostré náboje, obojí zvládají bravurně a obojí drží pohromadě mimo jiné zásluhou pečlivě sestaveného soundtracku a mimořádně příjemného výkonu Johna Cusacka (rovněž scénáristy). Navíc dokáži být tak nenuceně nostalgičtí, že i mne, člověka o osmdesátá léta jen lehoučce otřeného, přiměli k iracionálnímu stesku po nich. Anebo spíš po filmech, které se tehdy natáčely. Apendix: Přestřelka v supermarketu a likvidace mrtvoly nemají už po prvním zhlédnutí daleko k tomu, abych je označil za své milované scény. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahráli tři sourozenci - John (Martin Q. Blank), Joan (Marcella) a Ann (Amy) Cusackovi. (Terva)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Monrovia, Duarte, Pasadena (Kalifornia, USA), Chicagu (Illinois, USA) a Detroite (Michigan, USA). Natáčanie prebiehalo od 23. januára do 27. marca 1996. (Arsenal83)
  • Během scény v obchodě si můžeme všimnout velkých kartonových postav hlavních představitelů filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Následně jsou téměř všechny rozstříleny. (TaNya_)

Reklama

Reklama