Reklama

Reklama

VOD (1)

Někdo to svinstvo uklidit musí. Černá komedie z produkce Quentina Tarantina o netradiční agentuře, která se specializuje na úklid po brutálních zločinech. V příběhu plném originality a atmosféry v roli nebojácné uklízečky Gabriely uvidíte Angelu Jones. (oficiální text distributora)

Recenze (49)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film, který vás donutí přemýšlet o tom, jestli může čerstvě useknutá hlava mluvit a možná vám na to i odpoví. Film, který si mě udržel až do závěrečných titulků díky spanilé, dětinské a možná až příliš švihlé Gabriele, jejíž zápal pro vraždy mě na jednu stranu skoro děsí, ale na tu druhou si říkám, každej z nás má v sobě nějakou úchylku a mít já pro tu svou takový zápal jako ona, tak..., no raději nic. Méně je někdy více, což se tu vyplatilo, jednoduše udělaný film se slušným obsazením a třešničkou na dortu v podání vraždících bratrů Tarantino-clooneyových. 50%, v tomto případě ale hodně milých. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úplně ulítlá a úchylná komedie o masových vrazích... Ale i přes svůj námět je celkové vyznění, dá se říci, romantické a komedie je vcelku vkusná. Je to postmoderní filmový tvar poskytující docela velkou míru filmové zábavy... (oproti upoceným béčkovým americkým hororům neměli tvůrci onu nutkavou potřebu ukázat divákovi každý sebemenší detail věcí, o kterých se v Krvavé romanci naštěstí spíše jen hovoří a naznačuje se...) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nudná ujetina, kterou Vás provede nádherná Angela Jones a pohledný Willian Baldwin, kteří se pro mě bohužel setkají až v závěru.. Ten se ale rázem stane hřebem večera a jediným důvodem, proč film není zapomenutelný.. Škoda, že režisér nedokázal tak skělou myšlenku více prodat a skvělý konec to už bohužel nezachrání... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Minimálně hodně ujeté a originální. A Tarantino s Clooneym se ve filmu skutečně objeví. Během pořadu o masových zabijácích se na televizní obrazovce objeví krátká zmínka o bratřích Gekových. Ano, modří už vědí, jsou to bratři z Rodriguezova Od soumraku do úsvitu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Curdled je film přesně pro mě. Lehce morbidní, krvavě úklidový a Angela Jones je natolik odzbrojující (i Řezník při jejím vášnivém tanci s nožem, na chvíli zapomněl za jakým účelem tam vlastně je :) a sympatická bytůstka, že ji prostě musíte milovat. A navíc mě k mnohému inspirovala.. dračice divoká. :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tajně jsem doufal že tady bude Clooney hrát nějakou roličku, jenže místo něj a Tarantina zde účinkují jen jejich fotografie a kraťoučká zmínka. Krvavá romance spolehlivě zodpoví otázku zda useknutá hlava ještě mluví. Film je jinak blbost na entou. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Gabriela má tak trochu netradiční koníček. Vystřihuje si z novin články o vraždách. Není proto divu že ji zaujme práce v agentuře která se specializuje na úklid míst po vraždách. Samotnej příběh je prostej a nedá se ani říct, že by to bylo nějak extra vtipný. Na druhou stranu to ale ani nenudí a má to poměrně krátkou stopáž. Na konci bude zodpovězena i jedna ( hlavně pro Gabrielu ) " zásadní " otázka, kterou tady samozřejmě nebudu prozrazovat. Ve filmu najdete i odkaz na film From Dusk Till Dawn. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nalákalo mě to na jméno Quentin Tarantino, který je pod filmem podepsán jako producent. Označení černá komedie moc nesedí, protože jsem se nezasmál a pokus o černý humor selhával v hrozné realizaci neznámého režiséra Reba Braddocka. Nutno uznat, ža by s tak pitomým scénářem mohl těžko něco udělat i nějaký renomovanější režisér. Herecké obsazení je úplně mimo a snad všechno na tomhle filmu působí odfláknutě, odbytě, nedodělaně a zkrátka nepovedeně. Tarantino s tímto paskvilem sáhl zcela vedle. Po skončení filmu jsem se divil, jak to mohl produkovat. Důkazem toho, jak je film příšerný, je i to, že si režisér od té doby už nic nenatočil. 20% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Brum, brum, brum... brum, brum, brum... nejde mi to na rozum." Vypůjčeno od Samsona. No jo, uklízečky jsou holt holky strašidelné... a některé si při práci i radostně broukají! Ahoj, holka moje. Už tenkrát, když mě, Bruce Willise osobně :-) vezla bosá taxikářka Esmarelda Villalobos, připadala mi s těmi dotazy (např. jaké to je, umlátit někoho k smrti holýma rukama a jak se teď cítím) trošku úchylná. I když říkala že není. A měl jsem pravdu! Angela Jones opravdu je úchylná. Je to v ní, jako v koze. Chudák nejistý, tápající a skutečnou lásku (ke krvi) hledající sériový vrah William Baldwin, narazil jako kosa na kámen. Ale tak aspoň si ještě parádně užil – Gabrielin hříšný tanec s nožem, fakt vymazlený morbidní balet, a pak na malou chvilku i souznění duší. A udělal své milé velkou radost, i do budoucna (vydržte u titulků až do konce). Co chtít od života víc. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pekne uletená čierna komédia, ktorá však podľa mňa naplno nevyužila svoj potenciál a rozhodne mohla byť vtipnejšia. Ja som sa tiež bavil len priemerne, ale hlavné je, že film nenudí a mne sa naň dobre pozeralo. Je v tom krv, čo nezaškodí, ale hlavne som chcel opäť vidieť temperamentnú Esmeraldu z Pulp Fiction. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když teď všude letí ty devadesátky, tak proč si nedat jeden opomenutý rest? Tarantinovský příběh o sériovém vrahovi a jedné trochu ujeté dívce. Každý má holt nějaké koníčky. Takové hodně jednoduché s nakonec hodně prostou pointou a bezvýrazným vyvrcholením. 2.5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Produkce : Quentin Tarantino. Film začíná v Kolumbii v létě roku 1997. CITÁT - Čtyřnásobný vrah říká, že to přehnal......... Úklid míst po krvavých vraždách je zajímavé zaměstnání pro ženu. Síla. CITÁT - Blíží se sezóna, potřebuju uklízečky....... Gabriela (Angela Jones) si nejen vystřihuje obrázky vražd z novin, ale její koníček jí právě dovedl až k uklízací firmě, která uklízí místa zločinů. Když mi ve filmu někdo zabije chlapa, jsem v pohodě, ale když někdo začne zabíjet hezké ženy, moc mu nefandím, vlastně mu nefandím vůbec. Tohle je právě ten druh filmu, ale.... ZAJÍMAVOST - Okolo 31 minuty je v televizním pořadu Miami D.O.A. o masových vrazích, na který ve filmu koukají, použita fotografie bratrů Geckových. Na fotografii je Quentin Tarantino a George Clooney z filmu Od soumraku do úsvitu. Zpět ke Gabriele. Má svou práci ráda hned od samého začátku, ale začala se moc angažovat ve vraždách tak zvaného Miamského řezníka. CITÁT - Je to sice hrozný, ale vzrušující......... A nakonec si i zatancuje nádherný tanec z nožem - nádherná scéna. CITÁT - Gabrielo.....Gabrielo........ Pěkná hudba, pěkný příběh, pěkný (morbidní) konec. Vydržte titulky, ještě něco uslyšíte i uvidíte. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Produkční ruka Quentita Tarantina je tu znát. A být na režisérské stoličce, určitě by se šlo o hvězdičku výš. Takhle tu máme jen velice zábavný, černohumorný scénář (tedy aspoň původní myšlenka, realizace je horší, k tomu se vrátím později), double-cameo odkaz na From Dusk Till Dawn (u kterého se zasmějete, i kdyby vás to minulo obloukem jako mě), ucházející Angelu Jones, mně trošku otravnou, a charismatického Williama z rodu Baldwinů. Myšlenka ze závorky kousek dříve - tj. zbytečně dlouhá stopáž je dle ostatních komentářů celkem rozšířená, celý příběh by se dal hravě odvyprávět za půl hodiny, takhle tu máme občas zbytečně dlouhé sekvence (viz zabití, taneční rekonstrukce a komentovaná rekonstrukce) a kupříkladu vyvrcholení (které nedopadlo zrovna podle mých představ) bylo hrozně náhlé a podle mého nedotažené. Nemluvě o tom, že jsem mezi herci necítil žádnou chemii a nechápal, proč ona tam poskakuje a radši se nepokusí utéci. Ale to už by bylo moc závorek na jeden komentář, navíc si myslím, že hlava mluvit nemůže, nemá kterak produkovat vzduch a nejspíš by se při tom poškodil hrtan či jiná část mluvicího ústrojí. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodně ujetý námět byl přetaven ve film, který už bohužel tak dobrý není. Myšlenka snímku je skvělá, Angela Jones v hlavní roli neskutečně roztomilá, hudba výborná. Snímek má zajímavou atmosféru s občas dosti zajímavými prvky (reportáž o vrazích, šílený závěr). Velký potenciál však sráží poněkud pomalé a tažené tempo, možná absence více vtípků (když absurdita, tak pořádná) a celkově mohl být snímek výraznější... Curdled není špatný film, za shlédnutí určitě stojí, avšak jeho potenciál sliboval více... ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

…..v upratovacej čate ,ktorá luxuje zakrvavené príbytky po vraždách je mladá obdivovateľka masových vrahov...."oslnivý námet = scenár" - o čom to vlastne malo byť - úplna kravina ...viackrát nepozerať. ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

Námět je hodně zajímavej a film z toho mohl být taky mnohem zajímavější. Místo toho uvidíte ptákovinu, u které se budete spíš nudit. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Parádní, naprosto ujetej, ale originální snímek se skvělou hlavní představitelkou. Gabriela byla neuvěřitelně sympatická a ten její milej kukuč mi připomínal roztomilý štěnátko. Za celou téměř hodinu a půl se toho sice moc nestalo, ale i tak jsem se nenudil ani vteřinu. V neposlední řadě musím vyzdvihnout hudbu, která zvlášť ve spojení se závěrečným nožovým tancem byla luxusní. PS: A přece mluví... ()

Reklama

Reklama