foto

William Baldwin

  • nar. 21.2.1963 (53 let)
    Massapequa, Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pochádza zo slávneho hereckého klanu Baldwinovcov (Alec, Stephen, Daniel). Po štúdium politických vied na State University of New York sa rozhodol, že nebude kráčať v šľapajách otca (profesor histórie a sociológie), ale radšej najstaršieho a najúspešnejšieho brata Aleca. Cez TV reklamy sa prebojoval koncom 80. rokov do celovečerných filmov. Už vtedy spolupracoval – aj keď v menších rolách – s režisérmi ako sú John Herzfeld (VRAŽDA V CENTRAL PARKU), Oliver Stone (NARODENÝ 4. JÚLA) či Mike Figgis (VNÚTORNÉ ZÁLEŽITOSTI).

Výraznější úspech sa dostavil čoskoro. Jednalo sa o poeovský horor Joela Schumachera a producenta Michaela Douglasa HRÁČI SO SMRŤOU. Tu hral William Baldwin po boku vtedajšieho reprezentatívneho výberu předpokládaných budúcich mega-hviezd (Julia Robertsová, Kiefer Sutherland, Kevin Bacon, Oliver Platt). Po ich boku stelesnil sexuálne až príliš aktívneho medika Joea, so spolužiakmi experimentujúceho s klinickou smrťou. V dobrom duchu pokračoval tento mladý herec dramatickým thrillerom Rona Howarda o podpaľačstve OHEŇ ako mladší brat Kurta Russella. Popularitu si upevnil gigolom v SRDCOVEJ TROJKE Yureka Bogayevicza + nevďačnou rolou tajomného Zekea Hawkinsa v pomerne úspešnom voyeuristickom erotickom thrilleri so Sharon Stoneovou NIEKTO SA POZERÁ (r. Phillip Noyce).

Nasledoval však akčný prepadák AKO ŠTVANÁ ZVER. V ňom stelesnil s modelkou Cindy Crwafordovou nepravdepodobný akčný pár na úteku pred vyzbrojenou ruskou mafiou. O nič lepšie si neviedol ani predražený prepadák - hororový sci-fi debut trikára Johna Bruna VÍRUS s Jamie Lee Curtisovou.

Ivan "tron" Kučera

Herecká filmografie

2016 Blowtorch
Minutes to Midnight
2015 Back to the Jurassic
Christmas Trade
Lead with Your Heart (TV film)
Purgatory
2014 Wisdom to Know the Difference, The
2013 Cizinec v nás
Garbage
Kouzelný Valentýn (TV film)
Sexy Evil Genius
2012 Hurá do pravěku!
Remnants
2011 Jock
Vrah přes inzerát (TV film)
2010 Famílie (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích
Nouzové přistání (TV seriál)
2008 Kopačky
2007 Adrift in Manhattan
American Fork
Dirty Sexy Money (TV seriál)
Noise
Plumm Summer, A
Super drbna (TV seriál)
2006 Feel
Lenexa, 1 Mile
Park
Studio 30 Rock (TV seriál)
Waterfront (TV seriál)
2005 Sépie a velryba
2004 Umění loupit
2003 E.D.N.Y. (TV film)
Prokletí rodu Suttonů
2002 Dvě na jednoho
R.U.S./H. (TV film)
2001 Hra na dvě strany
Neříkej nic
Pekelná kuchyně
2000 Hlavní podezřelý
Velmi relativní známosti
1999 Virus
Vražedné bratrstvo (TV film)
1998 Nájemný vrah
Skandál Bulworth
1996 Krvavá romance
1995 Jako štvaná zvěř
Výbušná lovestory
1993 Někdo se dívá
Srdcová trojka
1991 Oheň
1990 Hráči se smrtí
Vnitřní záležitosti
1989 Narozen 4. července
Vražda v Central Parku (TV film)

Dokumentární

2010 1 a Minute
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
1999 Virus: Ghost in the Machine
1998 Intimate Portrait: Cindy Crawford (TV film)
1995 VH1 Legends (TV seriál)
1993 Last Party, The

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
Wendy Williams Show, The (TV pořad)
60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2004 Celebrity Blackjack (TV pořad)
Tony Danza Show, The (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace