Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svými vlastními silami zbohatlý milionář, jehož si s chutí zahrál Rodney Dangerfield, se rozhodne, že potřebuje lepší vzdělání - a také nějaký čas strávený pryč od své nevěrné nové ženy. Připojí se tedy ke svému synovi na vysokoškolských studiích. Tatínek se tak snaží získat synův respekt, zatímco ten se snaží zapadnout mezi své snobské, ale hrubé spolužáky. Jeden z profesorů si z otcem padne do noty a podporuje jak jeho, tak i syna v tom, aby se navzdory všem nepříjemnostem nevzdávali a pokusili se prvním ročníkem prokousat. Finále zahrnuje parádní frašku se skokanským prknem u bazénu a také obligátní Dangerfieldův projev. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď už nič iné, tak aspoň ksicht Rodneyho Dangerfielda stojí za to aby ste si pozreli túto praštenú somarinu. Rád by som ho videl v komickejšom filme typu aké točil Leslie Nielsen, pretože tie výrazy stoja za to. Inak je to ale ako každá školská americká stupidita, dá sa to príjemne odpozerať. 60%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie s tupoučkým dějem podle už dost ošoupané šablony, která i přesto zas tak moc neurazí, neboť snímek má takový ten příjemný osmdesátkový "feeling", a tudíž mu budiž odpuštěno. Na zabití času proč ne + potěší kratičká přítomnost kapely Oingo Boingo na jedné pařbě, kde zahraje svoji pecku Dead Man's Party (mladý Danny Elfman absolutně k nakousnutí, jak jinak). ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komediích o napravených boháčích je sympaticky švihlá - hrdina v důchodovém věku studuje vyšku a stane se šampiónem ve skocích do vody - a s dechem vydrží až do konce. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Herce Rodneye Dangerfielda jsem viděl snad jen jednou a to ve filmu Malý Nicky - Satan Junior(2000). Tady měl sice jen menší roličku kde si zahrál starýho tátu satana a měl zde snad jen tři nebo čtyři menší výstupy i přesto byl pro mě nepřehlédnutelnej. A tak není divu, že když jsem náhodou narazil na film Back to School a zjistil, že tady hraje hlavní roli musel jsem film prostě vidět. Věděl jsem, že ten chlap má pro komedii prostě talent. A nemýlil jsem se. Rodney Dangerfield sype jednu hlášku za druhou...Zas nemám nic ne sebe. Máš šest plných skříní s nic na sebe... nebo...Ty nemáš vkus. Máš pravdu, vzal jsem si tebe, že?... No prostě jedna perlička za druhou a ještě ty jeho xichty a vykulený oči. Já se divím, že nedostával víc prostoru i v jiných filmech. Já bych byl velkým fandou jeho komedií. To je opravdu velká škoda. Každopádně mně tahle komedie sedla a pokud někdo hledá zábavnou komedii z 80tek vřele doporučuju. 4hvězdy. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, návrat do školy! Ten zrovna dvakrát nenadchne. Pokud tedy nejste jeden z těch, co mají dva postgraduály a chystají se na další. Pan Melon se na stará kolena rozhodne vyššího vzdělání dosáhnout. Tato již stařičká komedie potěší frýčkovým přístupem pana Melona a určitě ohromí příznivce skoků do vody, Triple Lindy se totiž jen tak nevidí. 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdybych se chtěl vrátit do nějaké historické doby, tak do osmdesátek. Kdyby to bylo možné, tak do filmových osmdesátek. Jsem rád, že jsem konečně viděl Rodneyho v hlavní (a docela pohodové) roli. Adrienne mě docela překvapila. Hrál někdy Zabka kladnou roli? ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ako decko si pamatam ze som mal rodneyho rad (v tych par filmoch co som videl) a treba uznat ze "back to school" mu vobec nerobi hanbu. samozrejme ze dej jednoduchy ako sa na "80's high concept" movie patri ale je to zabava! dangerfield je nadany komik ktoremu hlasky idu v pohodicke. kto by cakal ze o 30 rokov neskor bude downey jr ktory tu hra outsidera a vedlajsiu postavu najvacsia mega hviezda v hollywoode... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Hlboko zvláštna prítomnosť Rodneyho Dangerfielda víťazí nad nedbalým scenárom a jeho úpravami v tejto niekedy šteklivej fraške o otcovi v strednom veku, ktorý sa pripojí k svojmu synovi ako prvák na vysokej škole. Téma lojality otca a syna je atraktívna a herecké obsadenie je silné. 6/10 ()

TO 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná podívaná, trochu ztřeštěná, která vsází především na komiku Rodneyho Dangerfielda, který vsází hlavně na vykulování očí. Jako oddychový film snad nezklame. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak praštěnej, až je to roztomilý, bohužel má dost nevyvážené herecké výkony. Ale skvělej scénář a vtipy, který jsou, světe div se, vtipný. Nejradši mám scénu, kdy synáček má psát esej o Kurtu Vonnegutovi, a klep klep na dveře, spisovatel se dostaví osobně (tj. hraje sám sebe), neboť papínek si ho zaplatil. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná nenáročná ulítlá komedie. Pokud zrovna nemáte na starost záchranu světa nebo alespoň deštných pralesů a někde to poběží, tak doporučuju neminout. Představitel hlavní role Rodney Dangerfield je úžasný. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrná komedie, která kdovíjak nezaujme. Vpustit svérázného otce na akademickou půdu a umožnit mu studovat vejšku mělo mnohem větší potenciál. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V Americe možná úspěšný, pro mě čistý průměr s čistě subjektivně velice nesympatickým hlavním hrdinou. Naštěstí hodně zachraňují vedlejší role - ulítlý Robert Downey jr. a krásná Terri Farrel (alias Jadzia Dax ze Star Trek: Deep Space Nine) a Burt Young taky není špatný. Jinak se radši podívám stokrát na Marečku podejte mi pero, kde se s podobným námětem porvali mnohem zajímavěji. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Stravitelná bláznivá osmdesátka se vším, co k tomu patří. Velmi nenáročné, antisnobské, ulítlé, místy k zasmání. Rodney Dangerfiled, tak jak ho známe, perličkou je mladý Robert Downey, Jr. se svými svéráznými účesy, Terry Farrell kouzelná. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Další z řady výborných 80s komedií. Musím přiznat, že do této doby jsem o Rodneym Dangerfieldovi vůbec neslyšel, ale ten chlap je prostě boží. Už dlouho jsem se u žádné komedie tak nezasmál. Jasný, že to není nic převratného, ale pobaví, a to tak že dost a to je pro mě hlavní. Zlatá léta ztrávená na vejšce. "Jsou referáty, které jste odevzdal vaše? No, nemůžu lhát Deane Martine. Ano, to jsou! :D ()

Reklama

Reklama