Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač >kultovní< seriál dětství snad všech kluků v komunistickém bloku >sedumdesátých< let (a snad - to už netroufám si soudit - i v letech pozdějších) je tohle válku romantizující, v historických reáliích klamající a svým příběhem dosti povrchní >válečně-dobrodružné< dílko dnes už značně vyčpělé. Místy dost nesmyslný, hloupoučký a nelogicky navazující děj jen potvrzují jaksi ležérní herecké výkony a nebýt té černobílé (obrazem i dějem ;-) nostalgie, asi bych dal hodnocení ještě nižší. A tak jedna hvězdička patří celému seriálu jako takovému a ta druhá pak tomu pejskovi, který zjevně byl nejinteligentnější bytostí v celé té škále postav - a nakonec myslím i všech aktérů a zúčastněných... ;-) . . . Tak "nabít tříštivým, pal!"... - - - P.S. Ovšem ten hnus, který vydalo na dvd jakési pofiderní společenstvo >Řitní výdělek< by zasloužil odstřelit právě nějakým takovým kalibrem. Obraz jako z dob němých grotesek - a ten český NOVÝ! dabing a zvuk... Opravdová prasečina, hodna tuzemských čudláků... ()

vaska 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle bere jako agitku,tak tomu vážně není ani rady ani pomoci...jo,a český dabing je na prd a celkově škodí celému seriálu,včetně českého nazpívání úvodní písničky....s tímhle minimálně o jednu hvězdu dolů..doporučuji v polském originále,i když uznávám,že ne každému jde polština pod vousy a rozumí jí.... ()

Reklama

Čtec 

všechny recenze uživatele

"Nabít tříštivým - pal!" "Nabít protitankovým - pal!" Měli jsme jako kluci kabinu tanku v kuchyni pod stolem. Já jsem byl velitel Janek (ale v skrytu duše jsem chtěl být Gustíkem nebo Grigorijem). Měli jsme i Šarika a holčička od sousedů byla samozřejmě Marusja. Blbě jsme se všichni pod ten stůl vešli, ale o to to bylo věrnější a o to lépe mohlo vyrašit jakési intimní souznění mezi "Jankem" a "Marusjou"... No nic... Později jsem slyšel, že tyhle tanky měly životnost jen asi 400 km, ale já stejně vím, že Rudý dojel až do Katowic. A co lesů přitom pokácel :-).. Lidé, kteří do toho chtějí motat ideologii ať prominou, ale tehdy moc pořadů v televizi nešlo a my jsme byli malí, hraví a nekonečně naivní... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdo, jak vypadají řadové politoložky? Kupříkladu takový Krysín Kočí? Mám epesní námět na horror. Čtyři v think tanku a (nahoře) bez. Ichi ichi ichi. Za Šarička, dementního Gustíka a polskou ideologickou ládovačku tři, z nostalgie. Knižní podoba je podstatně lepší, jako osmiletému mi totálně učarovala. Šupajdil a pufpufal jsem si to v představách světem tančíkem jak poručík Gruber. ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři z tanku a pes mám spojene predevsim s detstvim, kdy jsme na to s brachama cuceli v nedeli rano v televizi. Clovek vnimal hlavne ten tank, střílení a "akční scény". Po dalším shlednuti musim rici, ze serial je rozhodne koukatelny, kdyz ho nevnimate jako valecny serial, ale spis takovou pohadku co moc nevychází z reality. Sceny jsou tam nekdy dosti komicke, hlavne ty kde se strili...Tankysti dost casto plni ulohu zenistu, pesaku a specialnich jednotek, aby to nebyla nuda. Libi se mi i zapojeni vice vedlejsich postav do deje, ktere je mnohdy spise obohacujici. Nejvice mi v serialu vadila postava Janka, jeho Dušínovká povaha, vzdy vsecko spravne, vzdy vsechno nejlepe...a vzdy vsechno pro nej: zbrane, povýšeni, holky...chvála. Do smrti puvodniho velitele tanku se to jeste da...pak uz je to otres a hrozne mi to vadi. Nejlepsi postavy jsou Gustik a Tomek, protoze presne tohle vtipne duo se do tohoto serialu hodi. Nejcernejsi kartu si vytahl Grigori, ktery je v tanku spis jako pate kolo u vozu a jeho hlasky jsou po vetsinu spis trapne. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • V poľskom mestečku Toruń existuje Ulica štyroch tankistov. Podľa mestských zastupiteľov by bol ten názov so psom pridlhý. Športoví fanúšikovia ho môžu poznať napríklad ako cieľové mesto jednej z etáp kedysi populárneho Závodu mieru Praha-Berlin-Warszawa. (Raccoon.city)
  • Hlavní představitelé za účinkování v seriálu obdrželi v roce 1967 ocenění I. stupně od samotného polského ministra národní obrany. (džanik)
  • V čase 31:31 útočí německá jednotka na propust, kde se opevnila posádka tanku 102. Místo německého tanku byl ve filmu použit ruský T34. (pjotri)

Reklama

Reklama