Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Oceňujem hlavne určitú umiernenosť. Tá štruktúra pomaly odvíjajúceho sa príbehu, pripomínajúceho skôr mysterióznu okultnú detektívku s neurčitými znepokojivými náznakmi a plíživou atmosférou čohosi konšpiračného a zlovestného mimo záber, čo sa pomaličky odhaľuje, ma bavila. A bavilo ma to odkrývať viac, než keby šlo len o nejaký duchársky úlet, kde je možné všetko a ktorý by vršil len kopu nezmyslov na seba, z ktorých by sa nijak zmysluplne nevyhrabal nakoniec. Má to proste svoj xicht, svoj divný fantasmagorický svet, ale so svojimi vytýčenými pravidlami a dodržuje ich našťastie... a pri troche trpezlivosti a pozornosti, ktorú si to vyžaduje, som nikdy ako divák nemal pocit, žeby niečo nejak drhlo a "neštymovalo" a protirečilo si. Akurát záver je už tak nejak cez zaťaté zuby a skôr by som vítal uzavretý koniec, ktorý sa tu vyslovene ponúkal, než twist na ďalšiu sezónu. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Atmosférou nejpůsobivější a příběhem nezajímavější série od dob zrušení OA. Způsob vyprávění proplétající dvě časový osy dvou osob, kdy každá řeší svojí záhadu, je vtahující a originální zároveň. Navíc se tady pohybujeme ve vodách cosmic hororu, ve kterym se snoubí psychicky pohnutý postavy s nedefinovatelným "zlem" z jiných světů, kde divák v určitých chvílích nemá šanci tušit, co je manifestací oněch psychických poruch a co součástí skutečný reality. Čím víc se pak blíží finále, tím větší mindfuck se rozpoutává. Herecký obsazení plný neotřelých a talentovaných tváří a znepokojující soundtrack to všechno jenom podtrhuje! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký vydarenejší mysteriózny film. Úvod sa príjemne zamotal, pričom dokázal upútať pozornosť takmer okamžite nastolenou záhadou. Žije? Ak áno, tak kde je?.... Aj hlavný herec bol celkom fajn a záver prišiel s rozuzlením presne podľ amôjho gusta, Niečo také som čakal a aj dostal. V podstate to ani inak nemohlo skončiť, všetko ostatné by bolo buď moc cukríkové alebo strelené. Takže spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný hororový seriál, který zamotá hlavu. Jsou špičkové díly a pár o něco slabších. Přesněji 4 díly na 5* a 4 díly na 4*, takže bych potřeboval ještě jeden díl, abych to hodnocení mohl rozseknout. Když si ale vezmu závěrečné dva díly, kdy divák čeká boom a vlastně mělo jít o úplný vrchol a divák by měl být paf, tak to se úplně nekonalo. Přesto je spoustu věcí, které musím ocenit a pro hororového fanouška je tento seriál povinnost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další přehnaný hype z Netfilxu. Potenciál to určitě mělo, místy se ten děj zajímavě vyvíjel a pár scén z toho si budu ještě dlouho pamatovat. A samotný námět mi taky dost sedl. Celkově je to ale dost průměrné skoro ve všech aspektech včetně atmosféry a tím, že tvůrci celkový příběh nezakončili (ačkoli mohli naprosto bez problémů), ale naopak ho nesmyslně natahují na další sérii, mě to taktéž zklamalo. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. 3* ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)
  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)

Reklama

Reklama