Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Botič 

všechny recenze uživatele

Horor, z kterého doslova hučí v hlavě. Cool sound design od znělky až po samotný “The Visser Ritual”. Pokaždé, když dojde na broukání není z toho dobře po těle. Odkrývání příběhu pomocí restaurování série kazet si už Netflix ozkoušel na 13 Reasons Why a i v tomhle případě se z archivu těžko odchází. V úvodu se to tváří jako Candyman. Zkoumání bytového komplexu a tamních obyvatel v New Yorku přináší celou řadu bizarních událostí. Dojde i na epizodu vystřiženou jak ze Záhadného sídla Bly. A trochu víc se tu sází na podobný koncept jako ve Stranger Things, takže to vyústění je celkem ploché. Uvidíme, jak dlouho bude tohle citování sebe sama Netflixu procházet. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký vydarenejší mysteriózny film. Úvod sa príjemne zamotal, pričom dokázal upútať pozornosť takmer okamžite nastolenou záhadou. Žije? Ak áno, tak kde je?.... Aj hlavný herec bol celkom fajn a záver prišiel s rozuzlením presne podľ amôjho gusta, Niečo také som čakal a aj dostal. V podstate to ani inak nemohlo skončiť, všetko ostatné by bolo buď moc cukríkové alebo strelené. Takže spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak...hlavně začátek měl velice pomalý a nudný rozjezd a konec byl vyloženě odfláknutý. Jinak atmosféru to mělo a pokud jste si zvykli na neustále přeskoky mezi jednotlivými časovými rovinami, tak si šlo seriál užít.... Jo a koukal jsem na verzi s českým dabingem a ten byl fakt hrozný, takže doporučuji originál... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to moc utahané, hrané na efekt a kupodivu i málo děsivé. Musím ale uznat, že mě to v první polovině docela chytlo, protože seriál si udržuje napínavost a jeho mytologie říznutá Lovecraftem má hodně do sebe. Škoda jen že se toho vcelku nic moc neděje, a i to co se děje, nedává smysl. Postavy se chovají jako idioti, o vodítka zakopávají místo toho aby je systematicky hledaly, a domácí videa jsou vcelku krotká. Dina Shiabi se mi ze začátku moc nepozdávala, ale rychle si mě získala, Mamoudou Athie se mi naopak pozdával na začátku, a pak mě postupně víc a víc štval jeho omezený herecký rejstřík. Asi není překvapení, že Netflix seriál ukončil po první řadě. Tohle nikam nevedlo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem se dočkal seriálu od Netflixu, který měl napětí i atmosféru namísto idiotského plnění kvót za každou cenu (že, Geralte?). Jasně, multirasového obsazení bylo dosaženo, ale sem taky jednoznačně patřilo. Děj se odehrával v New Yorku a já jsem tady ten mix oprávněně očekával (Na rozdíl od slovanské fantasy. Že, Geralte?). Kromě toho mě hlavní hrdina bavil jak výzorem tak i na poslech, takže obsazení rovněž chválím. Po celou dobu jsem se velice dobře bavil, protože seriál měl vedle výše zmíněného kvalitního napětí a skvělé atmosféry i zajímavý příběh, a výrazného zklamání jsem se dočkal až v průběhu závěrečné epizody. Každopádně si myslím, že jde na produkci Netflixu o velmi zdařilý počin, u něhož nelituji investovaného času. / Poučení: Máš rád tajemno? Tady si přijdeš na své. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno