Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že už jsem dospěl a že už nejsem malý chlapec, jelikož se přiznávám, že jsem se fakt u tohoto rádoby hororového seriálu nebál, jelikož už si dávno horory typu Noční můra v Elm Street dávám jako pohádky coby večerníček na dobrou noc a pak si to horory typu  Vřískot, zakousávám jako přesnídávku, Je pravdou, že v tomto díle nebyly skoro žádné lekačky, vykuchávačky a další ačky typické pro tento žánr. To už se víc leknu, když jdu po ulici a skočí na mně z balkonu nějaká ta černá kočka, samozřejmě ta zvířecí, protože kdyby to byla ta lidská, tak to by bylo asi jiný rodeo. Horor jako filmový žánr moc nevyhledávám, ale nechal jsem se zlákat půvabnými hodnoceními a komentáři mých oblíbených činitelů, zejména místních uživatelů Trevorem a xLIGHTxem. Celou sérií se táhne takové to příjemné nadpřirozené tajemno někdy dokonce až duchovno, které vás drží v napětí a s velkým očekáváním netrpělivě vyhlížíte, co se bude dít dál. Dokonce jsem i párkrát přistihl, že přemýšlím, což se moc často nestává u snímků tohoto typu. Samozřejmě náš hlavní hrdina, kterému jsem dal přezdívku Mukamba je roztomilý černoušek s nádhernými kudrnatými vlásky z nějaké té americké kolonie a podotýkám, že to není žádný pouliční dealer, ale slušně vychovaný a spořádaný občan, který má určitě nějakou tu vysokou školu, přesně tak, jak to v dnešní novodobé Americe chodí. Má velice zajímavé zaměstnání a tím není nic jiného než restaurování poničených a někdy až spálených audio a videonosičů. Musím fakt říct, že je to machr ve svém oboru, protože mně, když se jednou zamotala kazeta ve walkmanu, tak néé že jsem se ji snažil vymotat a následně slepit dohromady, ale po půl dni rozčilování jsem jí musel celej od lepidla a zamotanej jako moucha v pavučině vyhodit. Děj tohoto díla nemá cenu rozvádět, jelikož se do toho zaplétá velké množství vlivů jako přeskakování v čase, duchovní motivy a mnoho dalších zajímavých peripetií, ale myslím si, že pro fanoušky tohoto žánru je to příjemné zpestření a já jako hororový laik jsem to zkouknul za jedno sobotní odpoledne a nezbývá mi než dát zasloužených 70%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

V poslední době se na nás sice valí desítky nových seriálů každý měsíc, ty hororové by se ale daly spočítat na prstech jedné ruky.Archive81 je jedním z nich a ačkoliv má slabší chvilky a ke konci se trochu utrhne ze řetězu, většinu času nabízí solidní žánrové řemeslo s hutnou atmosférou.Hlavně první polovina kdy není úplně jasné o co jde, jestli tu opravdu straší, nebo jen aktérům straší ve věži je hodně dobrá a tvůrci si hezky hrají s divákem a jeho očekáváním.Nejsem si úplně jistý jestli bych nutně potřeboval druhou řadu (konec je tomu sice nakloněn, ale zároveň hrozí, že by se celá série motala v kruhu), ale na druhou stranu hororovek je opravdu málo a pokud by se povedla jako ta první tak proč ne…75% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

No tak s hororom tento seriál veru nemá veľa spoločného. Ako mysteriózny thriller s prvkami sci-fi možno dokáže uspieť, no ako horor teda rozhodne nie. Plusom je solídna, pomerne podivná atmosféra, casting a s tým spojené herecké výkony, no popravde, Ja osobne som očakával ďaleko viac. Ja sa rozhodne neposeriem z toho, že sa “Archive 81” vezie na Wanovom mene, horor žáner musí ponúknuť určite vsuvky, no tento seriál to skrátka nedokáže. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Druhá polovica (ep 05 - 08) značne lepšia oproti prvej (ep 01 - 04), pri ktorej som sa niekoľkokrát zamýšľal či pozerať ďalej alebo nie, miestami som sa nudil, miestami som mal pocit až akéhosi "amatérskeho" hrania. Námet je celkom zaujímavý, potenciál to má tiež (čo naznačuje aj záver), avšak predložený materiál by sa podľa môjho názoru zmestil kľudne do nejakých 4, max 5 epizód bez toho, aby utrpel príbeh, a zároveň by šla hutnosť a kvalita o niečo vyššie. Takto je to také "rozvleklé". Musím však vyzdvihnúť prácu so zvukom, ktorá je parádna. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobný rozbor je u jednotlivých epizod. V kostce se ten všeho-mišmaš (který si bere vždy kousek z žánru a pak jde dál), popsat nedá. Sice se snaží, ale nedrží pohromadě tak, jak bych si přál. Prostě ta smyčka se neuzavřela tak, abych si pochrochtal, jak vymakané to bylo a dal tomu nadprůměr. A vzhledem k tomu, že seriál dostal stopku, už dojem nevylepší. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)
  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)

Reklama

Reklama