Reklama

Reklama

Nikdo nevyvázne živý

  • Velká Británie No One Gets Out Alive (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Zoufalá Mexičanka bez dokladů se nastěhuje do zchátralého penzionu v Clevelandu. Jenže to, co tam zaslechne a uvidí, ji rozhodně neuklidní. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

tron 

všechny recenze uživatele

Adam Nevill je anglický hororový spisovateľ, ktorý zvykne mať pod palcom nielen postavy a dialógy, ale i atmosféru. Jeho Rituál (vyšiel aj v ČR) je v prvej polovici absolútne geniálny lesný horor, ktorému perfektné renomé bohužiaľ kazí záver, ktorý je ako nielen z úplne inej knihy, ale skôr ako rovno zo zlého sna. Filmový Rituál bol vyrovnanejší, keďže použil úplne inú koncovku, ale zas stagnoval, čo pre zmenu nemôžem povedať o literárnej predlohe. Takže 1:1. Režíroval ho David Bruckner a produkoval herec Andy Serkis (Pán prsteňov, Mŕtva hliadka). Po štyroch rokoch sa páni opäť stretli a znova na adaptácii Adamovej knihy. Tentokrát Serkis zase/stále ako producent, ale do pozície producenta prešiel už i Bruckner. Réžiu prenechal začínajúcemu Santiagovi Menghinimu, ktorý doteraz natáčal kraťase. Výsledkom je horor No One Gets Out Alive. Udeľujem mu až 4* a tá štvrtá je s oškretými ušami, ale musím ju dať za sympatickú hrdinu (v podaní Mexičanky Cristiny Cordlo), za skvelý kasting vedľajších rolí (majiteľ nechutne ošarpaného penziónu v tradične neprehliadateľnom podaní parádneho Marca Menchaca z Alone, Ozarku a najmä z Outsidera), za krásne depresívnu anglickú atmosféru/výpravu, za šialené finále, za jedno fakt pekné (a originálne) monštrum, za sociálny presah (emigrácia) a za pár drastických momentov. Kazilo mi to nelogické počínanie postáv, aké som videl v hororoch už stokrát a bohužiaľ ešte stokrát uvidím. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jejda...to se nepovedlo. Zřejmě to měla být alegorie na ubohé latinos co neustále prchají do severikános a tam jim pořád ubližujú. Nejenom, že jim vykrádajú jejich kulturu, teď jim ještě kradnú jejich životy a připravujú je o prácu. A to celé zabalujú do hnusného baráku pro zoufalce, kde se dějú různé bubuhrátky. Celé je to úplně blbé a konec je úplně nejblbější. Za mě 25% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti matky sa Ambar rozhodne odísť z Mexika do USA. Ubytuje sa v malom hoteli v Clevelande, pretože je to jediné miesto, kam ju prijali bez dokladov. Toto miesto ale skrýva temné tajomstvá, ktoré čoskoro vyplávajú na povrch. - Taká klasická jednorázovka, ktorá skúsenejšieho diváka ničím neprekvapí, ale poteší velmi sympatickou hlavnou hrdinkou, slušnou mytológiou a celkom neopozeraným prostredím, ktoré v hororoch zbožňujem. V závere sa tvorcovia nebáli zobraziť aj šťavnaté gore, takže za to palec hore. Tematika nelegálneho prisťahovalectva je zobrazená nenásilne, takže jeden z mála hororov na Netflixe, ktorý je bez nejakých woke nezmyslov, ktoré beztak nikoho nezaujímajú. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Vskutku se jedná o podhodnocený snímek, protože počin nese opravdu skvělou mysteriózní atmosféru, která pohltí průběhem a ke konci nabídne velice nečekané vyuzlení. Titul No One Gets Out Alive nese film právoplatně. Vytnul bych slabší gore, jelikož film se z duchařského hororu přepne po nějaké době do vyvražďovacího mayhemu. Zamrzí určitě slabší CGI monstra, které pojídá lidem hlavu.. ehm.. vagínou? Jinak ale snímek jako hororová jednohubka bez lekaček funguje velice obstojně. Práce s kamerou funguje opravdu dobře (dodává správnou intenzitu každé scéně), soundtrack sedí správně a někdy z něho pořádně mrazí. Začínající režisér Santiago Menghini má veliký potencionál do budoucna. Čisté tři hvězdy. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl film velké problémy s budováním patřičné atmosféry, ale jak se jednou dostane do správného rytmu, je to vážně paráda! Za zlomovou scénu bych považoval část, kdy se hlavní hrdinka poprvé střetne se dvěmi zápolícími entitami v jejím pokoji přesně v polovině filmu. Od této chvíle začalo být dílo poměrně napínavé a dokonce i strašidelné. Vidím to zhruba na pomezí, ale pokud se nakonec rozhodnu pro 4 hvězdy, bude to jen kvůli velice nízkému hodnocení. 71% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bukurešti (Rumunsko), Clevelandu (Ohio, USA) a Londýně (Anglie). (SONY_)

Reklama

Reklama