Reklama

Reklama

Nepolapitelní mstitelé

  • Sovětský svaz Něulovimyje mstitěli (více)

Obsahy(1)

Bývalý student Valerka, veselý divoký cikán Yashka (Vasiliy Vasilev), osamocený Danka (Viktor Kosykh) a jeho sestra Ksanka (Valentina Kurdyukova) přísahali infiltrovat oddělení náčelníka policie Burnashe (Yefim Kopelyan) a pomstít ho za smrt otce Danka a Ksanky. (sator)

Recenze (13)

sator 

všechny recenze uživatele

Kdo na tomhle nevyrůstal,ví prd o akčních filmech :-).To se musí vidět ,nejraději ve skupince... Krym v předvečer úplného osvobození od Bílé gardy. Při návratu z hlídky narazili "nepolapitelní" na sestřelené letadlo a v polní tašce zajatého pilota najdou tajnou zprávu, která vypráví o existenci obranných opevnění kolem přímořského města, které Rudé armáda ještě musí zabrat. Mladí hrdinové mají za úkol získat mapu opevnění a jít do města. ()

Ťapka 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si jen na temné siluety hrdinů, jejichž koně se vzpínali s tím rudým zapadajícím sluncem v pozadí, a na pocit čiré blaženosti. Určitě to byla děsivá blbost, ale v roce 71, kdy mi byl šest, to byl spolu s Šedým pírkem můj absolutní kulťák. A ještě Příběh pravdové lásky, nebo jak se to jmenovalo. ()

Reklama

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Obludnosť režimu vytvoril prapodivný kvázi - western, kde detskí červení hrdinovia bojujú za ušľachtilé ciele proti bielym kapitalistom. Glorifikácia týchto hrdinov nepozná mieru, po filmárskej stránke je to totálny paškvil, nepodarok. Túžim ten film vidieť ešte raz a z čistej recesie si zaspomínať na zneužité deti v prospech socialistickej propagandy. ()

igi B.

všechny recenze uživatele

Na tuhle >filmovinu< (dle k-r-ávovina) jsem pohlédl kdysi v ranném těsně čerstvě normalizačním dětství. Spolu se seriálem "Rudí horolezci" (či jak se to jmenovalo - sakryš, tu v databázi jsem to nenaše(!), bylo to myslím z prddukce NDR...) dětskou čistou nevinnou duši zásadně ovlivňující >ďélo< bolševicko-romantizující dobrodružstevnické >zábavy< v nejšílenějším slova smyslu... Ufuf, přísahám, že si z toho pamatuju hovno, asi tolik, za kolik to stálo :-)) - - - Takže: Bez hodnocení... ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství několika „rudých“ výrostků, kteří likvidují buržoazní lumpy, si bere to nejtypičtější z westernového žánru, všechna klišé, ke kterým se tak vehementně hlásí, okázale hyperbolizuje a gesta i věty drsných a větrem ošlehaných chlapíků z amerických prérií vkládá do postav sotva náctiletých dětí. Ty s ryzím klidem odstřelují "hnusné buržousty", honí se s padouchy na koních, provádějí alotria v saloonech a infiltrují se do nepřátelských band. Zatímco verze z roku 1923 byla ještě tradičně natočená a příběh dostatečně nevybroušený (ačkoliv už tehdy film čerpal z westernového žánru, nebyly jeho neduhy, atributy a klišé ještě tak evidentní), remake z roku 1967 by se dal bez problémů zařadit mezi "guilty pleasure" filmy. Nepolapitelní mstitelé jsou ukázkovým příkladem zvrácení všeho, co představuje klasický western, přičemž nejikoničtější je poslední záběr, v němž čtveřice hrdinů s mlíkem na bradě a rudou hvězdou na čapce vjíždí na koních do vycházejícího slunce (které je ještě MNOHEM větší než v amerických westernech). ____ PS: Je to samozřejmě STRAŠLIVĚ dementní film. :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Když Daňka Šus v převleku za atamanského synka brzdí splašené koně, kteří se ženou ulicí na hrající se děti, vše dobře dopadlo a kočár zastavil. Při filmování (naprostou většinu filmu všichni čtyři mstitelé odehráli bez dublu) jednou ale vše nevyšlo takhle dobře, Viťa Kosych upadl a spřežení i s kočárem přes něj přejelo. Naštěstí bez jakýchkoli následků a točilo se dál. (chamonix)
  • Když hledali představitelku Ksaňky na hereckých školách, nebyli úspěšní a nakonec to byl neherec – Valentina Kurďukova – kdo režiséra uchvátila. Valja byla vícebojařka v atletickém oddíle Lokomotivu Moskva. Pozval ji do studií Mosfilmu a tam se jí před prvními kamerovými zkouškami zeptal, jestli se umí i prát a ona jen velmi zdrženlivě, že ano. Nevěřil jí a někoho na place poslal, aby ji opatrně napadl. A už byl na zemi. Zkusil to ještě jednou a zametla s ním i podruhé. Teprve tehdy se dozvěděl, že před atletikou dělala i džudo a v tu chvíli definitivně upustil od jakýchkoli zkoušek a přijal ji. (chamonix)
  • Původní název měl být buď „Nepolapitelní z Guljaj-Pole“ („Неуловимые из Гуляй-Поля“) nebo „Mstitelé z Guljaj-Pole“ („Мстителя из Гуляй-Поля“), a tak dlouho si filmaři nedokázali vybrat, až představitelé Valerky a Daňky navrhli jejich sloučení a vznikl dnešní název. (chamonix)

Reklama

Reklama