Reklama

Reklama

They/Them

  • USA Whistler Camp (pracovní název)
Trailer 1

Táborníci v konverzním táboře pro LGBTQ+ snášejí znepokojivé psychologické techniky, zatímco je kemp pronásledován tajemným vrahem. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (30)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Whistler Camp je miestom, kam prichádzajú tínedžeri, ktorí majú problém so svojou sexualitou. Prísny majitel Owen Whistler používa striktné praktiky, ktoré im majú pomôcť zaradiť sa do normálneho života a zistiť, kým vlastne sú. Najnovší turnus štrnástich tínedžerov ale neprišiel samotný. Spolu s nimi sa dostavil maskovaný vrah, ktorý je pripravený zabíjať. - Čakal som, že to hodnotenia na IMDb bude súvisieť s LGBT tematikou, ale ono je to strašne zlý film. A ešte horší slasher, za ktorý sa to pred releasom snažilo vydávať. Takmer hodinu sa tu čaká na nejakú akciu, a keď už k nej príde, tak vraždy za nič nestoja a odohrávajú sa mimo kameru. A tú krv urobenú z temperiek z Walmartu alebo Targetu radšej ani nebudem komentovať. Dúfal som, že tu nájdem aspoň niečo zaujímavé, ale nový úvodný klip od BlumHouse ma bavil viac, ako celý film. Jason Blum by sa mal pozrieť na to, s akými problémami sa momentálne potýka Netflix a dobre si rozmyslieť, či sa oplatí investovať čas a peniaze do týchto woke nezmyslov. Radšej som si mal zopakovať The Burning alebo Sleepaway Camp, na ktorý sa toto vlastne snažilo hrať, ale vôbec to nevyšlo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dělal jsem si naděje, že aktuální černou barvu tu zapříčinil nájezd konzervativních frustrátů, ale ono je to bohužel opravdu úplně na hovno. Jako slasher zcela neuspokojivé (ani bych to slasherem nenazýval, kdyby se to tak samo neprezentovalo), jako film zpracovávající potenciálně seriózní téma hrůzných pánbíčkářských konverzních kempů nevyužité. Že je cast LGBTQ+ inkluzivní je sice fajn, ale komunitě to dělá spíš medvědí službu, než cokoli jiného, protože sympatie nikdo z nich - možná s lehkou výjimkou hlavní osoby - nevyvolá. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejspíš to měl být klasický táborový slasher, ale nějak to nevyšlo. Maskovaný vrah tu sice je a občas se ožene sekerou, ale prakticky všechny vraždy se odehrávají mimo záběr a detaily jsou jen na krvavé cákance. Celkově to proto vyznívá jako LGBTQ agitka, ve které se heteráci snaží předělat menšiny, i když na začátku tvrdí něco jiného. Přežít by se to dalo, pokud by partička "pacientů" nebyla archetypální směskou ublížených jiných, jejichž pomyslný prapor nese nebinární To. Nejenže se nikomu z nich nedá fandit, ale jak přibývají mrtví, začne být jasné o co vrahovi jde a to ničí i ten minimální prostor pro překvapení. Plusové body si tak film zaslouží snad jen za to, že nepůsobí lacině a také za Kevina Bacona, který mě baví i v sebevětší kravině. 15% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je to super film, ktorý ale mnohých môže nasrať hneď z dvoch dôvodov. Hlavné postavy tvorí komplexne zastúpený výber LGBTQ+ postáv. Čo samo o sebe ľudom ako Arsenal83 stačí k tomu, aby filmu napálili odpad, bez ohľadu na kvality filmu. A druhým dôvodom je, že film žánrovo klame telom. Kto chce tupý priamočiary slasher s množstvom šťavnatých mordov, tak nech hľadá inde. Toto je väčšinu filmu dráma o absurdnom konverznom tábore a len mimochodom sem tam nejaký magor niekoho občas zabije. Vzhľadom na to na akú skupinu obetí sa vrah sústredí, tak nie je ťažké dosť rýchlo odhaliť o čo mu asi tak ide a ani identita vraha nijak extra neprekvapí. Ale našťastie to všetko do seba pekne zapadne, takže s tým nemám žiadny problém. Bacon si tu zase raz strihol jedného ultraslizáka, ktorému budete priať smrť. LGBTQ+ hlavné postavy mi pripadali úplne v pohode sympatické, ale keďže sa vrah nezameriaval na ne, tak tu do veľkej miery absentovalo napätie a ako horor to funguje minimálne. Našťastie ako dráma a kritika týchto táborov to funguje dobre, takže dávam spokojných 7/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tisící první variace na Pátek třináctého, která se ovšem stejně jako mnoho jejich předchůdců moc nepovedla.Vraždy jsou nudné a většinou mimo záběr, napětí prakticky neexistuje a všechny postavy jsou pouze načrtnuty a není důvod komukoliv z nich fandit (což platí o většině podobných slasherů).Kdyby se They/Them drželo nápadu s táborem kam si nechápající rodiny odkládají děti na převýchovu, mohlo to být aspoň trochu zajímavé.V téhle podobě je to ovšem jen podprůměrná tuctovka...40% ()

Galerie (6)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama