Reklama

Reklama

Herci Jack (Keegan-Michael Key) a Samantha (Gillian Jacobsová) sú milenci v súkromí a kolegovia na javisku. Obaja sú členmi hereckého súboru newyorského improvizačného divadla The Commune, ktoré vedie  riaditeľ Miles (Mike Birbiglia). Jack je talentovaný improvizátor a bavič, ktorý zvládne hlavnú úlohu aj stand-up comedy, Samantha je trochu neistá a pôsobí skôr ako konferenciérka predstavení. Ďalšími členmi divadla sú herečka Allison (Kate Micucciová), inak spisovateľka, ktorá už dlhé roky pracuje na grafickom románe, Lindsay (Tami Sagherová), ktorá žije z peňazí svojich bohatých rodičov a Bill (Chris Gethardt), ktorý miluje improvizáciu, ale vôbec si nedôveruje a považuje sa za neúspešného herca. Jedného večera sa v divadle objavia tvorcovia z televízie, ktorí pripravujú prestížnu televíznu zábavnú šou Weekend Live. Zrejme hľadajú nové talenty do svojho programu. Miles sa kedysi zúčastnil na konkurze, ale neúspešne. Jack si večer uchmatne predstavenie pre seba a exceluje, na veľkú zlosť svojich kolegov aj principála. Televízia pozve na konkurz Jacka a Samanthu, ale neistá Sam všetko pokazí a televíznu zmluvu získa len Jack. O kariéru v televízii však majú záujem aj jeho hereckí kolegovia a žiadajú Jacka, aby zaistil ďalšie konkurzy. Do divadla sa začnú hrnúť diváci, ale predovšetkým chcú vidieť Jacka, ktorý sa stal televíznou hviezdou. V divadelnom súbore to začína vrieť a vzťahy sa komplikujú aj v súkromí. Akoby to nestačilo, divadlo sa musí sťahovať do nových priestorov, zvýšiť cenu vstupeniek a stráca svojich divákov aj investície. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prečo sú filmy o komikoch vždy také smutné?? Meno Mike Birbiglia si treba zapamätať, za všetko čo tu dokázal. Z úplne ohratého príbehu vytrieskať jemné a zároveň silné emócie, s citom prechádzať medzi žánrami (aj keď primárne je to samozrejme dráma), a hlavne nájsť mieru, aby to nebolo trápne, k čomu mohol stačiť fakt jeden chybný pohľad, alebo gag. A herecky mi z nich prišiel tiež najďalej. Krásne vyvážený (autobiografický?) film. 90% ()

Alex126 

všechny recenze uživatele

,,Is anyone having a particularly hard day?'' ptá se Gil Jacobs. Pokud ano, film stojí za zhlédnutí. Nedokonalé herecké výkony jsou kompenzovány nejen hrou v hře, čímž se stávají takřka nepostřehnutelnými, ale především myšlenkou filmu. Don't think twice. Je Vám blízký overthinking? ,,Don't think twice and always say yes.'' Každý z nás někdy potřebuje svěží vítr myšlenek a to tento snímek dokáže navodit. Neodejdete z něj s pocitem, že máte schopnosti superhrdiny jako od Marvelu ani nebudete přemýšlet o smyslu byti jako u Mijazakiho. S čím však odejdete je úsměv na tváři a pocit, že i přes problémy, které všichni máme, bychom se měli podívat kupředu, usmát se a říct si ,,don't think twice''. 80% ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Don't Think Twice - aneb opravdul jsem nemusel přemýšlet dvakrát abych věděl, že jde o dobrý film. Tvůrce nám přichystal velice upřímnou a přesnou reprezentaci komediálního prostředí, ve kterém jsou lidé sice přáteli, ale ve skrytu duše spolu přesto soupeří o místo na výsluní. Jelikož se snímek zabývá komedií, nabízí převážně odlehčenou atmosféru napchanou spoustou kvalitních vtipů, ale nebrání se ani vážnější poloze a ve správných chvílích dokáže přitvrdit a dokonce i dojmout. Jde o povedeně zpracovaný příběh touhy po slávě a jejího vlivu na přátelství, který funguje na jedničku a sympaticky čerpá z reálií komediální scény, což mu dodáva na přesvědčivosti a zasvěceným udělá radost mnoho narážek na reálnou komediální scénu. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Nekomedie a partě newyorských ochotníků, kterým to spolu vážně klape, ale každej sám za sebe by chtěl prorazit na větším place. Nechápu proč jsem si myslel, že mě bude bavit film o "partičce" bez Chmely, asi to bylo tím sympatickým obsazením. Zezačátku jsem to taky chtěl vypnout, ale vydržel jsem a vychází mi lepší průměr. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Šestice komiků, přátel účinkují v komuně a touží se dostat na herecké výsluní v televizním pořadu improvizátorů. Výborně vystavěný scénář, až s lehkostí postavené drama o postupném hroucení přátelství. Každý svého snu nedosáhne, někteří cítí hořkost, jiní stud. Klobouk dolů před herci, kteří jsou v improvizacích skvěli. Nikdy nedojde k úplnému vyhrocení a emočně film tolik nezasáhne, nicméně to pohodové plynutí mi zcela vyhovovalo. Melancholie z filmu jen čiší.......8/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Všetky kresby postavy Allison reálne nakreslila jej predstaviteľka Kate Micucci. (dwdb)
  • Hlavní herecká skupina Komuna strávila dva týdny zkušebními improvizačními vystoupeními před živým publikem. Záběry z těchto vystoupení byly poté použity ve filmu. (Dr Lizal)
  • Americký filmový kritik Chase Whale umístil tento snímek do žebříčku TOP 10 filmů roku 2016. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama