Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (206)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Seriál byl poutavý, ale bohužel mi příliš nesedla hlavní dvojice vyšetřovatelů (jsem zmlsaná Mostem a Vraždou) a také poslední dva díly ztrácely dech. Odehrávala se tam spousta nepravděpodobných situací, které tady však nebudu popisovat kvůli spoilerům. Uvažovala jsem i o třech hvězdách, ale to si celkově seriál nezaslouží. No a zkrátka kaštánky k podzimu patří. Musím si na ně dát pozor! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Celkem seversky klišovitá záležitost, u které bych klidně uvítala, kdyby se tlačilo víc na pilu. Problém jsem měla s postavami, kdy mi nějakým způsobem trvalo se zorientovat a nebyla jsem si jistá, jestli si pamatuju jména, protože se často mluví i o postavách, které se tam jen mihnou nebo se ukážou ve flashkbackách. Na můj vkus až moc podezřelých a ve finále s pachatelem skutek utek a uvěřitelnost jeho štěstí byla ve finále pochybná. Koukalo se na to docela fajn, ale na zadek si asi nesednete. Na škodu byla i v komentářích několikrát zmíněná nesympatičnost postav. Celé to zhanit nemůžu, ale cítím to jenom na tři hvězdy. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát omleté téma, že se z někoho stane vraždící monstrum, protože je v dětství vystaven sexuálnímu zneužívání. Je to asi stejně pravděpodobné, jako že se z dítěte, které adoptoval malíř, stane také výtvarník. Seriál je plný klasických klišé - vždy, když má někdo říci něco zásadního, kam jede, koho podezřívá apod. řekne, že si to povědí později a zavěsí telefon. Naprosto proti předpisům. Úplně pitomý šéf, který stále maří vyšetřování a ke konci se změní. Policie zezolutně prohlásí, že Kristin nemůže být naživu a později náhle - podle výskytu různých druhů kaštanů zcela změní názor a usoudí, že je pravděpodobně naživu. Poslední díl pak už je zcela podle hollywoodského schéma a tak ministrině, které vrah málem amputuje ruku (krev z rány stříká až na jeho obličej) se brzy zúčastní hledání své dcery. Ta je nepochopitelně pod postelí. V úkrytu v podzemí. Mnohonásobnou vraždu od počátku vyšetřuje tým - dvou lidí! Něco jako krádež auta. Oba hlavní vyšetřovatelé už svou práci na případu končí - on odlétá do Bukurešti, ona odchází z oddělení. A náhle na chodbě v poslední chvíli... Ne to vážně nemá cenu rozebírat dále. Diváci to zřejmě milují, ale mně to jen kazí detektivní případ. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená severská kriminálka se slušnou atmosférou a fajnovým vizuálem.Pachatele sem sice víceméně uhodl už v polovině,nicméně jelikož mě bavilo,dávat si dohromady co,kdo,kdy a proč,na výsledný dojem to nemá vliv.Snad jen hlavní dvojice vyšetřovatelů mohla být o něco sympatičtější,ale za moje antipatie nejspíš může i to,že Danica Curcic mi neseděla už v předchozí netflixárně Equinox a stejně jako tam,tak i tady sem měl problém jí věřit...80% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Čítali ste jednu-dve krimi od Nesba? Ak áno, tak máte proste predstavu o tej typickej príbehovej kostre, na ktorú je navešané zase to isté, len s drobnymi kozmetickými obmenami. Proste videli ste jednu takúto krimi, videli ste ich všetky. Prítomnosť si ide zase v ústrety s previazanou temnou minulosťou, páchateľovi je na stope nezohratá dvojica detektívov, ktorá má samozrejme v rukáve schované namiesto esa akurát tak svoje ďalšie súkromné mindráky, vrah necháva nejaké tie "prudko sofistikované" symbolické odkazy, v ktorých je samozrejme nejaké skryté podobenstvo a občas trochu jasnovideckí vyšetrovatelia nachádzajú skryté indície v kresbách autistických detí a pod. A pre istotu si pre menej sústredených divákov všetko neustále za pochodu nahlas rekapitulujú a každú epizódu s pribudnutou mrtvolou zmenia aspoň raz podozrivého a vám je aj tak jasné, že majú nesprávneho, lebo na nájdenie skutočného páchateľa je ešte príliš skoro a bude to až ten z počiatku najmenej nápadný (a v tomto prípade navyše celkom ľahko vytipovateľný)... no a potom ďalšie a ďalšie ošúchané scénaristické klišé... Takže tento typ kriminálky.... Ale v rámci žánrovej škatuľky takejto nenáročnej preplachovej krimi je to vlastne slušné remeslo. Kriminálka, ktorá zaujme na dobu 6 hodín a potom si na ňu už málokto spomenie. Taká dobrá kulisa k žehleniu, alebo vareniu, ktorá sa po týždni vyparí z hlavy. Pri pokračovaní už nebudem. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama