Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (206)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená severská kriminálka se slušnou atmosférou a fajnovým vizuálem.Pachatele sem sice víceméně uhodl už v polovině,nicméně jelikož mě bavilo,dávat si dohromady co,kdo,kdy a proč,na výsledný dojem to nemá vliv.Snad jen hlavní dvojice vyšetřovatelů mohla být o něco sympatičtější,ale za moje antipatie nejspíš může i to,že Danica Curcic mi neseděla už v předchozí netflixárně Equinox a stejně jako tam,tak i tady sem měl problém jí věřit...80% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Čítali ste jednu-dve krimi od Nesba? Ak áno, tak máte proste predstavu o tej typickej príbehovej kostre, na ktorú je navešané zase to isté, len s drobnymi kozmetickými obmenami. Proste videli ste jednu takúto krimi, videli ste ich všetky. Prítomnosť si ide zase v ústrety s previazanou temnou minulosťou, páchateľovi je na stope nezohratá dvojica detektívov, ktorá má samozrejme v rukáve schované namiesto esa akurát tak svoje ďalšie súkromné mindráky, vrah necháva nejaké tie "prudko sofistikované" symbolické odkazy, v ktorých je samozrejme nejaké skryté podobenstvo a občas trochu jasnovideckí vyšetrovatelia nachádzajú skryté indície v kresbách autistických detí a pod. A pre istotu si pre menej sústredených divákov všetko neustále za pochodu nahlas rekapitulujú a každú epizódu s pribudnutou mrtvolou zmenia aspoň raz podozrivého a vám je aj tak jasné, že majú nesprávneho, lebo na nájdenie skutočného páchateľa je ešte príliš skoro a bude to až ten z počiatku najmenej nápadný (a v tomto prípade navyše celkom ľahko vytipovateľný)... no a potom ďalšie a ďalšie ošúchané scénaristické klišé... Takže tento typ kriminálky.... Ale v rámci žánrovej škatuľky takejto nenáročnej preplachovej krimi je to vlastne slušné remeslo. Kriminálka, ktorá zaujme na dobu 6 hodín a potom si na ňu už málokto spomenie. Taká dobrá kulisa k žehleniu, alebo vareniu, ktorá sa po týždni vyparí z hlavy. Pri pokračovaní už nebudem. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Drsná dánská kriminálka mě hned v úvodu posadila na zadek, masakr celé rodiny na farmě byl nesmírně surový.. Vyšetřování brutálních vražd žen mě postupně vtáhlo a nepustilo až do samého konce.. Ten dějový propletenec jsem si poskládala až v páté epizodě.. Ústřední dvojice detektivů byla pozoruhodná, zcela náhodně k sobě přiděleni, časem však jeden v druhém našel spolehlivého parťáka.. Hezky a poutavě natočené, hudební podmaz zajímavý, podmanivý, herecký ansámbl mně velice příjemný, nikoho jsem neznala a to je vždycky vítaná změna.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle mě bavilo víc než Most. Atmosféra i odsýpání děje je prostě mnohem svižnější - dejme tomu trochu na úkor uvěřitelnosti - ale na druhou stranu - pochybuju, že příběhy (skutečný příběhy) natočený přesně tak, jak se při vyšetřování postupuje, by někoho bavily. Jinak mě se naopak hlavní herci líbili - nezmiňuju až zase tolik logiku jejich počínání. Ale příjemný, civilní výkony dejme tomu normálních lidí. Už mi lezou krkem všichni ty excentrický freaks, který jsou jakože děsně cool a geniální, ale člověk by je nejradši zabil. Poslední epizoda to trochu srazila. Byla natahovaná, ale vyvrcholení to neprospělo a určitě se to dalo pojmout trochu chytřeji. Jinak ale doporučuju, moc fajn. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkouknul další z parádních severských kriminálních televizních seriálů, tentokráte z dánské Kodaně, kde od začátku do konce můžeme vidět místo zasněžených plání na které jsme zvyklí v podobných počinech z této oblasti pěkně zarudlou krajinu od krve, kterou nám tvůrci připravili a taktéž se můžeme těšit na pěkně brutální jatka v jejichž krvi se budeme brodit a rozhodně se nebudeme nudit. Jedná se o mnoho pikantních vraždiček, které mají to specifikum, že se vždy na místě objeví postavička udělaná z kaštanů, kterou jsme jako malé děti vyráběli a rozvíjeli jsme si tak svou manuální zručnost, která se některým z nás mohla v budoucnu hodit. A ještě, aby toho nebylo málo, tak se sériový vrah anebo vrazi, což nebudu prozrazovat, abych nespoileroval na mrtvých vyřádili upravením jejich zevnějšku, třeba vypícháváním očí, uřezáváním končetin a dalších libůstek, které všichni milovníci napínavých severských krimi milují. Do toho tam jsou různé podpříběhy z minulosti a také únos dcery dánské ministryně. Vraždy a únosy se snaží vyřešit kriminální policie, která ze začátku pěkně bloudí v mlze a nechává se jak už to tak bývá opít rohlíkem od pěkně fikaných pachatelů anebo pachatele. Do toho tam tvůrci zamíchali některé pikantnosti z rodinných problémů ministryně a některých vyšetřujících kriminalistů a to mi přišlo úplně zbytečné a vidím to jako jediné negativum tohoto seriálu. Toto vše se proline v jeden celek a my se staneme svědky mysteriozní podívané na kterou jsem narazil zcela náhodou a se kterou jsem nadmíru spokojen. Některé protagonisty jsem znal z jiných severských seriálů a to zejména Danicu Curcic a Davida Dencika. Za rok 2021 je to pro mně asi nejlepší kriminální série ze severských luhů a hájů a těším na další skvosty severské televizní tvorby na kterou poslední dobou nedám dopustit. Zkouknul jsem to za jeden den a dost jsem se pobavil a proto dávám stoprocentně 90%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama