Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (206)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená severská kriminálka se slušnou atmosférou a fajnovým vizuálem.Pachatele sem sice víceméně uhodl už v polovině,nicméně jelikož mě bavilo,dávat si dohromady co,kdo,kdy a proč,na výsledný dojem to nemá vliv.Snad jen hlavní dvojice vyšetřovatelů mohla být o něco sympatičtější,ale za moje antipatie nejspíš může i to,že Danica Curcic mi neseděla už v předchozí netflixárně Equinox a stejně jako tam,tak i tady sem měl problém jí věřit...80% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Takový skandinávský béčko s ambicemi, které shodil  nepovedený scénář. :-) Policajt vždycky chodí sám a strká svůj čumák tam, kam nemá dřív, než povolá kolegy. Pokud na něco přijde, nechá si to taky pro sebe, asi aby mu nápad nikdo neukradl. Pachatel působí jako fantom, všechno ví, všechno zná, jen nikdo neví, kdo to je. A nikoho ani nenapadne, že by mohl prověřit třeba únik informací. Když to teda napadne i mě, tak už je to fakt na pováženou. Třešničky typu flexa s benzínem nebo ruce svázané v každé scéně jinak jsou už jenom posledním dílem do skládačky. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kaštaňák má všechny atributy plnotučného skandinávského napínače, tedy nevkusné interiéry z IKEA, hnusné počasí, řádně úchylného masouna, rozmazlování dětí z funkčních rodin, píchání dětí z dysfunkčních rodin a chladně až upjatě přitroublé chování všech zúčastněných Nordicků, plné zjevných komunikačních poruch. Jelikož však autorem předlohy není brutálně přeceňovaný grafoman a vyhlášený uspávač hadů Nesbo, roztomile to i odsejpá a je to dostatečně surové a syrové. Jen možná trošku škoda toho hevyendu. Taková pořádná mísa dětských karbošů by za tím udělala daleko masitější tečku. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"TAK JDEME NA TO." Severská kriminálka, ale se vším všudy. Asi bych to trošku prostřihal, 6 dílů bylo moc (kdo na to má brát čas - 4 díly max a jedem masakry), ale jinak atmosféra stylově podpořena podzimem, sympatické postavy... Stejně je to úlet, všichni ti sněhuláci a kaštánci, taková chujovina a jak umí působit zlověstně :-) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Drsná dánská kriminálka mě hned v úvodu posadila na zadek, masakr celé rodiny na farmě byl nesmírně surový.. Vyšetřování brutálních vražd žen mě postupně vtáhlo a nepustilo až do samého konce.. Ten dějový propletenec jsem si poskládala až v páté epizodě.. Ústřední dvojice detektivů byla pozoruhodná, zcela náhodně k sobě přiděleni, časem však jeden v druhém našel spolehlivého parťáka.. Hezky a poutavě natočené, hudební podmaz zajímavý, podmanivý, herecký ansámbl mně velice příjemný, nikoho jsem neznala a to je vždycky vítaná změna.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama