Největší přání I. (TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1964, 31 min
Jan ŠpátaPlakáty
Sociologická sonda o skutečných hodnotách mladých lidí za socialismu. (oficiální text distributora)
Marigold
Dost to připomíná Formanovy filomové prvotiny – tou zvláštně znuzenou rytmikou i bezvýchodným sněním mládeže o věcech malých, přece však nedosažitelných. Některé pasáže v dobovém kontextu šokují svou otevřeností. Špáta rozkrývá poněkud zahnivájící omladinu, z níž se vytratila kolektivní víra v lepší zítřek, ale na její místo dosud nenastoupilo nic krom piva, zahulených biografů, motorek a šestákových frázích o štěstí.(30.11.2009)
stub
Zábavné je, čím vším se doba liší. Mrazivé je, v čem všem je stejná.(14.12.2010)
sta
společně se schormovým zrcadlením jedna z nej filmových esejí tuzemské provenience.. takovéhle filmy už se netočí :((6.11.2009)
SoolenJV
Z dnešního pohledu místy vtipné, ale nezkresleně zachycující myšlení a podobu doby. Skvělé, skvělé, s neocenitelnou sociologickou hodnotou. a hned na začátku Pavel Bobek s Olympicem "Oh Boy" - už vím, odkud májí v Bigbítu tyhle záběry.(4.2.2010)
Or!g!nal
Z mého pohledu, jako člověka co nezažil nic staršího než 90. let paráda , film prostě ukazuje jak se prostě věci měly...(16.12.2010)
Greny
nevím proč, ale místy jsem viděl nádhernou paralelu s dnešní dobou(25.10.2010)
MarekMotor
Výživná sonda do duše československé společnosti - mnoho lidí nejrůznějších profesí, hodnot IQ i schopností cítění a jedna jediná otázka: jaké je vaše největší životní přání? Obsahuje i sekvenci s historikem Jiřím Rakem, kterýžto mne učil na fakultě a kterého jsem měl hodně rád.(11.7.2008)
e.Xit
"...já bych chtěla jet do Francie, je to taková sympatická země, ale kapitalistická...ale sympatická..."(25.10.2010)
Bendiys
Nice...(25.10.2010)