Vlak plný peněz
Akční / Komedie / Drama / Krimi
USA, 1995, 103 min
Joseph RubenHudba:
Mark MancinaHrají:
Wesley Snipes, Woody Harrelson, Jennifer Lopez, Robert Blake, Chris Cooper, Joe Grifasi, Skipp Sudduth, Vincent Laresca, Aida Turturro, Vincent Pastore, Joe Bacino, Oni Faidah Lampley, Saul Stein, Enrico Colantoni, Bill Nunn, Flex Alexander, Dean Norris, Thomas G. Waites, Gregory McKinney, Larry Gilliard Jr.Plakáty
Charlie a John jsou bratři, přestože první je běloh a druhý černoch. Bydlí v témže domě a dělají společně stejnou práci: policisty v newyorské podzemní dráze. Líbí se jim i stejná dívka, nová hispánská kolegyně Grace Santiagová. i bratři se však někdy pohádají: větroplach Charlie se totiž občas zapomene u hráčského stolu. Elegantní pan Brown dluhy z karet nepromíjí, ale naopak je velice, neelegantně vymáhá. Charlieho napadne, že by se vše vyřešilo, kdyby se podíval na zoubek přísně střeženému vlaku, svážejícímu tržby z jednotlivých stanic. s Johnem byli mnohokrát součástí jeho ostrahy, a tak dobře vědí, jak na to. Když to zjistí svědomitý John, který už dokázal svého lehkomyslného bílého bratra vytáhnout z nejrůznějších problémů, začne mít pořádně zamotanou hlavu... (oficiální text distributora)
Tosim
Docela nudná záležitost, ani ty uřvané dialogy černoch x běloch nejsou vtipné. Vypadá to jako televizní film.(2.5.2003)
Djkoma
Upřímně čekal jsem víc, ale už se s tím nedá nic dělat. Člověk se tak úplně nenudí, ale moc si toho nepamatuje ;-)(13.7.2004)
Malarkey
Vlaky mám rád. Štve mě ale, že si z něj Američani pořád dělaj legraci. Dobře, v Nebezpečné rychlosti to byl třeba autobus, párkrát se na scéně objevilo i letadlo...ale když už člověk neví, jaký jiný dopravní prostředek do filmu narvat, aby to mělo něco společného s akcí, narve tam zaručeně vlak. Stejně jako v tomhle filmu, kde se opět setkáme s vlakem, který se nedá zastavit. A přitom to na první pohled vůbec nevypadá. Jinak jako komedie to bylo docela fajn. Wesley Snipes a Woody Harrelson sice nejsou tou nejlepší dvojkou, které jsem ve filmu kdy viděl a jejich smysl humoru taky není to nejlepší, co se kdy ve filmu ukázalo, ale když už nic jiného, na chvíli to zabavit dokázalo. A to mi v případě tohoto filmu bohatě stačilo.(16.5.2011)
Enšpígl
Rozhodně příjemný překvapení v podobě dobře dělaných akčních scén. Ta, jak Snipes vymlatí tu maskérnu, či co to bylo za bordel, je fakt mimořádně povedená. No, vyblbli se kluci v tom metru dobře, mimo metro už to bylo slabší. Ortodoxní neherečka Jennifer Lopez je fakt hezká a než bych se vyspal z herečkou PAZ VEGA, dal bych si klidně rozvičku s Jennifer, i když mě něco říká, že zrovna ona by pak za ten sex chtěla vlak plný peněz.(3.8.2007)
║Rozpočet $68miliónov║Tržby USA $35,431,113║Tržby Celosvetovo $65,400,000║ Vôbec mi to nezapasovalo, išlo to mimo mňa. /30%/(5.1.2006)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $35,431,113(21.12.2006)
tron
„No dobre, ale ty si mi rodina, ty ma urážať smieš.“ Wesley Snipes a jeho „brat“ Woody Harrelson a Jennifer Lopezová rozhodne nepatria medzi mojich najobľúbenejších hercov, napriek tomu sa mi VLAK PLNÝ PEŇAZÍ vždy páčil už tým, že sa ani nesnažil vyhlasovať sa za jeden z najlepších akčných filmov 90. rokov (TERMINÁTOR 2: DEŇ ZÚČTOVANIA, NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ, SKALA, CON AIR, MATRIX). V jeho najakčnejšej scéne je na pľaci desať hercov a jeden ošarpaný vlak. Napriek malému rozpočtu táto svieža buddy kriminálka má svoj rytmus a atmosféru. Môžu za to predovšetkým svižné dialógy, šťavnaté podporné roličky (rasistický šéf, pyroman) a zaujímavé prostredie podzemného metra.(26.12.2004)
Shit
Až asi po čtvrtým skouknutí sem dokázal plně docenit tenhle film, respektive mě nejvíc bavil. Wesley s Woodym udávaj tempo filmu a Jennifer Lopez mu dodává šmrnc. Děj je akční svižnej a díky Woody Harrelsonovi i vtipnej. Neni co řešit(12.8.2007)
Hal_Moore
Další buddy akční komedie... tentokrát originálně zabalená a nadprůměrně bavící. Jsem docela rád, že jsem to shlédl. V této době ještě Wesley točil více dobrých filmů, než těch špatných, což už dlooouho neplatí a to je převelká škoda.(4.1.2006)
genetique
Kombo Snipes - Harrelson sa už osvedčilo po čisto komediálnej stránke, tak prečo do toho nezamiešať aj štipku akcie. Nevotrelý humor vydrží skoro až do konca, pomerne slušné hlášky na tému černoch vs. beloch tiež, dokonca nie je problém ani s Lopezkou. Akurát to mohlo ostať pri čistokrvnej zábave a nemiešať do toho psychologický rozmer. Btw, oba filmy majú rovnako percent, ale ja obom dávam za štyri. 75%.(8.1.2008)
sud
Obyčejný stereotypní akčňák. Střílí se, napětí má, nenudí. Wesley Snipes a Woody Harrelson jsou dobří a Jennifer Lopezová si své herecké neodstatky (i když tady také nehraje špatně) vynahrazuje vzhledem. Průměrná koukatelná podívaná pro chvíle kdy můžete vypnout mozek.(23.5.2006)
viperblade
Tenhle film určitě není průměrný.. Až tohle skončí, připomeň mi, že tě mám zabít..(6.8.2007)
sniper18
Je to celkom dobrá akčná komédia s Wesley Snipesom a Woody Harrelsonom v hlavných úlohách. Má dosť dobrý príbeh o dvojich nevlastných bratov, zodpovednom černochovi a belochovi, ktorý je jeho opakom, ktorí spolu pracujú ako policajti v metre. A tak keď sa nezodpovedný brat kvôli hazardným hrám dostane do veľkých dlhov, začne plánovať vykradnutie vlaku s peniazmi, ale jeho čierny brat mu v tom chce zabrániť. A navyše sa obom páči nová kolegyňa. Spracovanie je celkom slušné, síce nič skutočne veľmi dobré sa tu za celý čas nenájde a ocenil by som skôr akčnejšie spracovanie, ale dej je väčšinu času zaujímavý, pričom poteší niekoľko vedľajších prvkov ako podpaľač a príjemne zábavný, takže nudiť sa tu určite nedá. Akcie je tu veľmi málo, čo je škoda, ale aspoň tá určite poteší. Snipes tu má pár súbojov, ale dva z nich sú príliš krátke, zaujme aj niekoľko vydarených peších naháňačiek a našťastie je to aj dobre natočené. Najviac sa mi páči Snipesov prechod tanečným podnikom, kde zneškodní každého ochrankára, na ktorého narazí. Dobre je na tom aj humor, chémia medzi bratmi funguje a celé je to príjemná zábava a niektoré situácie, ako pokus o lúpež sa vydarili. Herecké obsadenie je samozrejme výborné, hlavné duo je skvelé, hlavne môj obľúbenec Wesley Snipes, ale moc nezaostáva ani Woody Harrelson a poteší aj Jennifer Lopez. Réžia a technická stránka sú na tom dosť dobre, nemám im moc čo vytknúť. Vlak plný peňazí hlavne kvôli nedostatku akcie určite nie je žiadnym akčným klenotom, ale aj tak je to rozhodne dobrá zábava, ktorá pobaví aj viackrát. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 64%.(21.10.2011)
Hunt
HUDBA: Mark Mancina(12.1.2008)
Shakers
Nemôžem povedať, že by som sa nudil.Herecké trio, hlášky, akcie a aj ten scenár celkom fajn. 70% - 3*(31.12.2010)
LiVentura
Průměrná akční komedie s krimizápletkou.(21.12.2010)
klerik
Niečo mi tam sakramentsky chýbalo. Žeby poriadna akcia?... Alebo niekto iný miesto Jennifer?...(2.6.2007)
Roman.Ticka
Já si toho pamatuju dost hodně. Snipes hrál přesvědčivě nejen zamilovaného, ale i hodného bratra ochranitele. Harrelson nezklamal coby "horší" brácha a erotické jiskření s Lopez se dalo nožem krájet. Hudba Marka Manciniho neměla chybu.(17.9.2010)
Chrustyn
Poměrně slušný akčňák odehrávající se takřka celý v metru.(20.5.2007)
moviesfan
Tohle se mi moc nelíbilo. Převážně nuda. Hodnocení: 45%(14.8.2008)