Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nadupaná jízda, která se šílenou rychlostí prodírá v naprosto dokonalé dobové atmosféře. Každou kostičkou zábavné, jen nevím, jestli z toho jako větší dobytci vychází kluci a holky z KGB, nebo američtí byznysmeni. Roger Allam zde byl tak odporný, že bych mu s chutí vydrápala minimálně jedno oko. Boyle, coby jeho filmový synáček, na tom není věru lépe. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Na začátku příběh frčel kupředu a byl jsem pěkně namlsaný, jak se bude vyvíjet, ale v polovině už mě to neustálé podepisování a rušení smluv a dohod moc nebavilo, obzvlášť když bylo jasné, jak to dopadne. Čekal jsem míň KGB a víc Tetrisu a GameBoye. Ale jinak v pohodě film, který je dobře natočený a má docela dost dobrých nápadů. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Kto by to čakal, že od filmu s názvom Tetris dostane drámu/thriller zo studenej vojny a sondu do prehnitého komunizmu v Rusku (ako aktuálne kvôli práve prebiehajúcim udalostiam na Ukrajine). Ale za to pomerne štýlovú sondu, kde režisér Jon S. Baird pretavil pomerne nudnú a prekombinovanú story o tom ako sa legendárny Tetris dostal z Ruska do zvyšku sveta do svižného a nápaditého filmu plného trefnej pixelovej grafiky (automobilová naháňačka v závere sa radí k tomu najoriginálnejšiemu za tento rok), podporenú skvelým soundtrackom z 80s a opäť skvelým Taronom Egertonom v hlavnej úlohe. Namiesto nudnej biografie sme tak dostali svižný prevažne dialógový film, ktorý aj takto ukecanú story dokáže nakopnúť vtipnými montážami tam kde to je potrebné a svižným tempom odrozprávať príbeh Tetrisu na dvojhodinovej stopáži. CELKOVO: 7/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svižně, napínavě a hravě podané dvouhodinové handrkování se o autorských smlouvách, které zasazením do komunistické Moskvy, zapojením KGB a závěrečnou honičkou nabývá až bondovských rozměrů. Trochu zadrhne jen ve třetí čtvrtině, kdy je toho handrkování už trochu moc. Osmibitové animace, osmdesátkové hity a Taron Egerton celou dobu zábavně imitující Leonarda DiCapria. Netflix se může od AppleTV učit, jak udělat dobrý film za rozumné peníze (80 mega). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film se mi doslova válel v kompu dva měsíce, a žádná chuť si ho přehrát nebyla. No a prosím! Nikdy by mě nenapadlo, že tomuhle dám pětku. Ale fakt víc poutavě natočit to nešlo. Hereckej koncert několika  protagonistů, napínavý jak špionážní thriller. Prostě Baird to zmáknul precizně. Pochvala. 100%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Ke konci filmu, kdy Henk (Taron Egerton) s ostatními přijíždí autem k letištní hale, můžeme vidět letadlo s českou vlajkou. (Čulo)
  • Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo. (Yorkcz)
  • V čase 00:37:30 můžeme vidět letadlo Bombardier Challenger 604 a jeho imatrikulaci G-FABO. Toto letadlo bylo vyrobeno až v roce 2001, více jak 10 let po událostech ve filmu. (Ed4)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama