foto

Taron Egerton

  • nar. 10.11.1989 (26 let)
    Wales, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Taron Egerton se narodil 10.listopadu 1989 ve Walesu. Křestní jméno Taron je slovní zkomolenina slova "taran", což v místním dialektu vyjadřuje označení "blesk". Jeho otec toho času provozoval motely s rychlým občerstvením, Taronova matka je sociální pracovnicí.

Taron navštěvoval školu Ysgol Penglais, později však dokončil "The royal academy of dramatic actors", díky čemuž je jeho umělecké vzdělání často zkráceně označováno jako "RADA-trained" - jeho specializací je nastudování bojových praktik, převedených do muzikálně-taneční formy na jevišti.

Jelikož Taron v mládí hodně cestoval a měnil svoje bydliště v rámci britských ostrovů, je schopný mluvit plynně několika dialekty (standardní americký, new-yorský, dialekt známý v oblastech Cardiffu, Londýna a Glasgowa) - Taronovu obratnost (jak v mluveném projevu, tak pohybovou) jsme měli možnost spatřit ve filmu Kingsman: The secret service, kde ztvárnil jednu z hlavních rolí.

Taron byl spolu s dalšími herci zvažován pro roli Kyklopa v X-men: Apocalypse (2016), roli však nakonec nedostal.

Ondra "herr_carter" Šich

Herecká filmografie

2017 Kingsman: Zlatý kruh
Robin Hood: Origins
2016 Billionaire Boys Club
Orel Eddie
Zpívej
2015 Legendy zločinu
2014 Kingsman: Tajná služba
Testament mládí
The Smoke (TV seriál)
2013 Hereafter
2012 Pop
2006 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)

TV pořady

2014 Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace