Reklama

Reklama

Píše se nedaleká postapokalyptická budoucnost a městu, kde žije, vládne zkorumpovaná dynastie v čele s Hildou Van Der Koy. Právě ona mu zabila matku i sestru a nechala ho navždy umlčet a ohluchnout. Jeho jediným přáním a posláním je vidět ji umírat v bolestech. A udělá pro to cokoli. Aby přežil, naučí se odezírat ze rtů. Aby se pomstil, podrobí se drsnému výcviku tajemného šamana. Vedený hlasem své oblíbené videohry z dětství se stává nástrojem smrti, který už nic nezastaví. A v předvečer brutálního vybíjení oponentů, která patří k Hildiným každoročním kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (16)

TOMEK17 

všechny recenze uživatele

5/10. Boy Kills World je jedinečný, pobuřující, přehnaný, násilný a krvavý. Je to temné a zábavné zároveň. Tak proč se mi to nelíbilo? fakt těžko říct. Kromě několika opravdu skvělých bojových scén jsem si celou dobu stopáže říkal proč mě to nebaví. Nechytlo mě to, jak by mělo. Akce je někdy úžasná, svižná a brutální. Scéna se struhadlem na sýr vyniká. Jindy jsou ale bojové scény hektické, roztřesené a nejasné. I tím lze popsat příběh jako celek. Vždy se cítí mimo. A později ve filmu představí prvky příběhu, které si mě vůbec nekoupily. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Definícia filmovej pičoviny! Ono je až vtipný pohľad, že Bill Skarsgård si vymakal telo práve kvôli takémuto filmu. Boy Kills World má síce skvelé akčné scény a parádnu videohernú estetiku, ale vôbec nie je tak cool ako sa tvári. Ono by to chcelo asi byť ako niečo Dredd (dystopický svet) meets Kill Bill (krvavné Rko) meets John Wick (one-man akcia) meets Kick-Ass (komediálny prvky) a podľa trailerov tu nikto neočakával akokoľvek vážny film, no problémom je, že všetky tie vtipy, hlášky a prehrotené situácie fungujú ledva z polovice, často brzdia tempo a neraz skutočne balancujú na hrane absolútnej trapnosti a cringu. Nehovoriac o tom, že ten film sa následne pokúša byť v určitých momentoch až prekvapivo vážny s pomerne dôrazne prezentovaným zvratom v poslednej tretine, čo však v takto sebaparodickom filme odohrávajúcom sa v absurdnom svete a s maximálne prehrotenými postavami vôbec nefunguje. Ja vlastne ani neviem ako k tomu filmu pristupovať. V určitých momentoch som si ho náramne chlapsky užíval, aby som v tých ďalších mohol mať konštatný facepalm alebo pozerať na hodinky ako dlho to bude ešte trvať s obavami kam to tvorcovia vyhrotia. Po druhý krát už jedine v stave zhulenosti alebo opilosti. Medzitým si dám radšej tie vážnejšie (a lepšie) akčné kúsky z tohto roka. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

Thalin 

všechny recenze uživatele

Trošku mi přijde, že se rozmohly filmy o pomstě v podobě totální vyvražďovačky a nebo jsem to viděla jen  moc brzo po filmu monkey man. Ale tahle šílenost mě bavila. Není to žádá hluboká kinematografie, prostě jsem úplně vypnula a brala to spíš jako úlet s pár klišé a rychlým příběhem. Nesměl chybět drsný výcvik, pár psycho scén a několik totálních magořin, jako třeba doslova masová vražda v přímém přenosu, kde vraždí lidi v kostýmech a celé to sponzoruje výrobce cereálií. A lidi tomu ještě zatleskají. Začátek mi přišel takový nijaký, vlastně docela nudný a vůbec divákovi neobjasní, proč je záporák taková svině. Prostě je a tečka. Rozjelo se to až po chvíli a bylo jasné, že je to hlavně o cool scénách a litrech krve. Příběhově to vlastně vůbec není originální, má to skoro všechno, co tenhle typ filmů mívá, jen tentokrát neřekl hrdina ani slovo. Ale zase tolik mi to nevadilo. Jen je to vlastně docela předvídatelný. A taky už přestřelený do hranic "všichni umřou po jedné kulce, jen hrdina je nesmrtelný". Ale zase dokáže někoho sejmout struhadlem, kdo tohle umí? Ale ta závěrečná bitka byla už moc natažená na to, aby byla uvěřitelná. Když teda pomineme starýho šamana, co s klidem masakruje v žabkách, tak je mi záhadou, jak se někdo koho postřelí, proříznou mu ruku a nohu jako prase na porážce a roztřískají mu palici o beton, dokáže dál stát na nohou a bojovat. Chtělo by to na té nesmrtelnosti hlavních postav už lehce ubrat. Celé je to zkrátka takový mix akčních scén, co už každý někde viděl, jen teda násilím a kolikrát docela nechutnými způsoby úmrtí se tu nešetří. Ale mě to stačilo, nic jiného jsem od toho ani nečekala. Jen je škoda, že se tu trošku víc nepracuje s tím, že je hlavní hrdina hluchoněmý. Kolikrát postavy mluví do větru a člověk ani nepozná, že je neslyší. Dalo by se na to vymyslet rozhodně víc než parťák mumlající nesmysly. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Velice brutální akční řežba, netradičně pojatá se spoustou kreativně zorchestrovaných soubojů a hlavně naprosto se neberoucí vážně. Film vyloženě budí pocit, jakoby jste s partou dobrých kamarádů hráli GTA nebo Mortal Kombat. Na můj vkus to přesto bylo celé až moc over the top a Bill Skarsgård sice kope skvělé, ale já v jeho očích pořád vidím jen Pennywise. Celkově bych ale za víc takovýchto odvážných počinů v kině byl víc než rád. ()

jendAA365 

všechny recenze uživatele

Podobná low budget euforie jako z hafo let starýho Gamera. Sympaticky lacinej vizuál. Ten voice over koncept hlavní postavy je fakt osvěžující, jenom jsem čekal, kdy padne slovo “groovy”. Skarsgard taky na pohodu v rámci fitness možností. Ale jinak je to hrozně lacinej shit, kterej se občas osobitě snaží bourat šablony akčního žánru. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Trvalo skoro osm let, než se film dostal do produkce. „Lidi z ditributorských společností zhlédli krátký film, který Moritz Mohr udělal jako koncept, ale celý scénář jim přišel moc šílený a nenormální. Říkali: ‚Tohle není něco, na co by se lidi chtěli každý den koukat. Do toho nemůžeme investovat peníze,‘“ prozradil CBR Sam Raimi, jeden z producentů filmu. (DavePave)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama