Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film ACID HOUSE je složen ze tří povídek:
MASAŘKA - Boab má fakt těžkej den; opustila ho holka, vyhodili ho z práce, vyloučili z fotbalového týmu a navíc je vyhozenej z bytu. Ještěže Bůh chodí do stejnýho baru jako on...
MĚKKEJŠ - Johnny je prostě "měkkejš"... Stará se o nevlastní dítě své manželky, která klidně spí se sousedem. Když s ním přijde do jiného stavu, je to zase Johnny, který neumí říct ne...
ACID HOUSE - Narkoman Coco se při jednom drogovém tripu převtělí do těla nově narozeného dítěte. Duše dítěte se zase dostane do Cocova těla. Coco si tak dudlá palec a novorozenec mluví na svou matku sprostě...

Irvin Welsh (autor scénáře kultovního filmu TRAINSPOTTING) ve svých povídkách zabývá klasickými, a přitom moderně pojatými tématy lásky a zrady, manželství a dětí, náboženství a víry v Boha. Každá za tří filmových epizod je samostatným celkem, i když se zde charaktery jednotlivých postav překrývají Jedním z hlavních motivů celého filmu jsou (stejně tak jako v TRAINSPOTTINGU) drogy způsobující ztrátu kontroly nad promarněným a zdánlivě zbytečným životem. Film je velmi kvalitní sondou do života anglické mládeže, a tím i celé anglické společnosti. Režisér Paul McGuigan byl v r. 1998 za tento film nominován na cenu nejlepšího debutujícího režiséra na Filmovém festivalu v San Sebastian. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film moc nelíbil, ale byl tak intenzivně šokující, že si i po těch cca 13 letech pamatuju skoro každou scénu. A taky si pamatuju, jak jsem seděl v kině a pozoroval rozpačitě po očku našeho učitele na anglinu (Američan jménem Brice) při scénách, kdy Coco opakovaně vyřvává: "I am Coco fucking Brice, Im a hip boy!" ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Stejně jako je jasná sestupná hodnota knih Irwina Welshe, tak spadla i kvalita druhého filmu podle jeho předlohy. Trainspotting je nepochybně chytlavý, dobře natočený a celkově působivý film, ale Acid House je jen Trainspotting se všemi svými prvky vytaženými do absurdních extrémů, začíná po chvíli nudit a je velice nevyrovnaný. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tri sfilmované poviedky škótskeho spisovateľa Irvine Welsha: "The Graton Star Cause" - príbeh o lenivom mladíkovi, ktorý sa v zasmaradenom, lacnom bare stretne s Bohom a ten ho premení na muchu. Absurdná feťácka pičovina. "A Soft Touch" - príbeh o vymäknutom blbečkovi, čo sa ožení s tehotnou kurvou. Špinavá feťácka pičovina. "The Acid House" - príbeh o slizkom feťákovi, ktorý sa po požití LSD prevtelí do tela novorodenca. Trapná feťácka pičovina. Celý tento poviedkový film je jedna veľká prijebaná vulgárna feťácka pičovina. ** ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Ujetost. Totální. Fakt. Čekal jsem původně, že to bude o feťácích (aspoň podle názvu), ale nakonec to bylo dobrý i tak. První příběh-nevim kdo to vymyslel, ale i když to musí bejt dobytek, patří mu respekt. Něco možná bylo nechutný až moc, jinak dobře zpacovaný. Druhej příběh-nejreálnější, dobře udělanej, a bohužel ze života. Já bych s tou čubkou vyrazil dveře už v tý hospodě. Třetí příběh-totální sci-fi s příchutí LSD a výměny duší. Asi to vymyslel stejnej dobytek, co dělal první příběh. Celkově vzato-parádní prasárna na dobrou noc, kdy musim ráno vstávat do práce a potřebuju klidnej spánek :-D. Mohlo to bejt ještě lepší, takže dávám 4. A potěšil skotskej akcent. Jinak na Trainspotting asi nikdy nic mít nebude. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další z řady nezávislých nízkorozpočtových britských filmů z prostředí mládeže a drog. McGuiganův snímek je rozhodně pozoruhodné dílko a oproti ostatním podobně laděným projektům zachází skutečně do extrémů. Hlavním problémem je jeho nevyváženost, po skvělé úvodní povídce tempo výrazně zpomalí a zdálo se mi, že v některých momentech až příliš tlačí na pilu a snaží se za každou cenu šokovat. Originalitu tomu upřít nelze, ale ve srovnání s Trainspottingem či Human Traffic mi tohle pojetí přijde přeci jen o něco slabší. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Pre Ewena Bremnera a Kevina McKidda je to druhá adaptácia Welshovho diela, v ktorej si zahrali. Ako Spud a Tommy sa už stretli v snímke Trainspotting (1996). Minirolu si opäť strihol autor predlohy Irvine Welsh. (BlackTom)

Reklama

Reklama