Lenin v říjnu

Lenin in October

Drama / Historický / Životopisný

Sovětský svaz, 1937, 103 min

• Matty

Pro ty, kdo nevěří, že nic není tak sexy jako pleš spícího Lenina. (Ne, ani Stalinův knír.)(13.4.2011)

• Ej Hlemýžď

Pohled na Lenina, jak byl viděn scénaristou Aleksejem Kaplerem s režisérem Rommem v 30. letech v přelomových dnech roku 1917 od jeho utajováného příjezdu v lokomotivě z Finska do Petrohradu až k naplnění jeho plánu ozbrojeného povstání, jak hlásá jeden z mezititulků. Jeden mezititulek téměř v závěru filmu zní: Poslední noc ruského kapitalismu byla chladná.To mi jen připomíná dotaz Limonádového Joea, zda noci jsou chladné :-). Lenina hrál Boris Ščukin a Vasilije, jeho bodygarda, Nikolaj Ochlopkov(7.10.2006)

Lenin byl sympaťák, takovej hodnej dědeček hříbeček. Skromnej, moudrej, charismatickej a jeho něco jako nejlepší kamarád byl vlastně Stalin.(14.4.2011)

• Des2

Lenin v říji. Kdyby to byla parodie, čtyři hvězdičky bych přidala. Ale takhle...(10.3.2010)

• fuckme

Stalinem "poupravený" obraz říjnové revolucem, zaujal mě bodrý strejda Lenin, jeho fascinovaný ochránce, který se na něj může se zájmem dívat celou noc, upozaděný, ale o to "důležitější" Stalin a odporný fízl, přesto však po pár minutách nehorázná nuda, kde chybí i kouzlo nechtěného, snad jen docela dobré řemeslnné provedení.(8.4.2009)

• HrrrOch

Za neúmyslnou zábavnost, kterou tahle věc dnes vzbuzuje, bych dal i pět hvězdiček, ale přeci jenom v době, kdy to natáčeli, to mysleli docela vážně... Trochu mě udivuje, že to natočil Romm, chlapík, co jinak dělal celkem pěkné věci jako byl Obyčejný fašismus... ale údajně to točil během stalinských procesů, takže se nelze divit, že měl v kalhotech. na druhou stranu brát tuhle zakázku taky nemusel!(23.6.2010)

• fortex

vždyť je to dnes sranda, poučná(24.11.2011)

• Lockeroom

A co dělal v listopadu a v prosinci ????(30.8.2011)