Reklama

Reklama

The Spore

Trailer

Obsahy(1)

Mestečko Gornick, Michigan. V jeho okolí sa začína šíriť tajomná infekcia, ktorá napáda všetko živé. Každý, kto s ňou príde do styku, sa nakazí a jeho život skončí v neopísateľných mukách. Osudy desiatky obyvateľov mesta spojila práve táto hrozná pliaga. Tu sú ich príbehy... (beso74)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místy poetický - ten les nemá chybu, místy meditativní snímek o houbě, co napadá lidi. Tedy z hlediska motivu nic nového, akorát že zde nejsou oběti nijak ovládány, nýbrž jsou zcela zlikvidovány. A některé (škoda, že ne více) dostávají podobu až surrealistických objektů. Více se mi líbila první polovina, kde nejvíce mluví rádio a jinak za doprovodu tísnivé hudby sledujeme osudy postav, jejichž cesta vede do záhuby. Vše pokračuje i ve druhé polovině, ubylo však poetičnosti a na druhou stranu přibyla bizarnost a nějaké to gore. Celý film je jakási mozaika krátkých příběhů několika postav, z nichž většina už neměla výhled do budoucna. Uvítal bych ještě více mutací, i když ty v chatce a v garáži byly fajnové, a nějaká chapadla, jelikož chvílemi si člověk vzpomněl na Věc. S větším rozpočtem to mohlo být výživnější maso, ale já mám slabost pro mutace a devastující choroby, a tak 2,5* zaokrouhluji nahoru. Běžnému divákovi rozhodně nedoporučuji, jelikož tenhle film je zkrátka divný. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Antológia, v ktorej hlavnú úlohu zohrávajú spóry húb, Príbehy asi desiatky ľudí z malého michiganského mestečka, ktorí sa ocitli v epicentre nákazy sa odohráva v rozmedzí 5-6 týždňov. Prvých 12 minút celkom fajn - mĺkvy chlapík v špeciálnej kombinéze pátra v lese po príčine epidémie a popri tom sa pozorný divák dozvie z rádia množstvo zaujímavých informácii. Ak by sa to po tých prvých 12 alebo aj 25 minútach všetko skončilo,  mohlo ísť o vcelku zaujímavý kraťas, tvorcovia sa ho však rozhodli natiahnuť do obludných 90 minút.  Samotný nápad, syntezátorová hudba  a praktické špeciálne efekty neboli zlé. Avšak, aby vznikol celovečerný film, pribalili k tomu množstvo vaty a tým to celé takmer úplne zabili. ()

Reklama

chad 

všechny recenze uživatele

Lacný ekologický body horor ktorý sleduje smrteľnú plesnivú infekciu pochádzajúcu z húb, ako sa šíri v malej komunite. S minimom dialógov, amatérskymi hercami a priemerným scenárom. Vyvažuje to kvalitná práca s kamerou a vkusná hudba doplnená špičkovými efektami. Ako bonus nám režisér ponúkol zopár brutálnych mordov. Napriek odporu k infekciám, či už skutočným, alebo vymysleným sa mi film páčil a ľahko ho nadhodnotím. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na světě je nějaká nákaza z hub a film je v podstatě několik příběhů z nakažených oblastí. V příběhu jedna sledujeme chlápka v chemickém obleku co vyhodnocuje nějakou oblast najde tam mrtvolu ve stanu ta ho nakazí (nevím teda jak, když měl oblek) a on umře. V příběhu dva  sledujeme chlápka jak fotí nějaký barák uslyší výstřely a ženskou křičet jde tam , ale objeví jen prázdné auto mezitím se zraní (nevím jak) pak přespí v opuštěném baráku a slyší zvířecí zvuky pak objeví mrtvolu (toho z příběhu jedna) ta ho nakazí  a on jede autem kamsi do prdele .Příběh tři ženská stopuje stopne si ho a on ji chce nakazit ta mu uteče, ale do prdele. Příběh čtyři uteče na jakési místo kde je spálená mrtvola a v chatce tlející mutantka ta po ní chce, aby jí zabila tak jí dá pušku ona  se zabije a tím ji nakazí. Příběh pět ženská je v baráku a čeká na příbuzného mezitím přizabila svého manžela jelikož byl nakažený pak uslyší zvuky a příbuzný to jde omrknout něco ho nakazí. Postupně utíkají až najdou auto svého příbuzného ho neobjeví, ale objeví zmutované děcka tak utečou a pak ho v autě něco zabije ona utíká. Příběh šest ženská se chystá hledat svou kamarádku (ženskou z třetího příběhu) objeví se tam ještě chlápek a pokecají si co on zažil a viděl. Pak on objeví svoji manželku jde pro ni  a ona ho nechce pustit pak jde za něma. Příběh sedm jeho žena je nakažená něco má přichycené na zádech tak to vytáhnou. Z ní něco vyleze a zabije ho to ona uteče. Příběh 8 ženská z příběhu pět najde svou kamarádku a odjedou.  Resume fyzicky to má tak 3 hodiny první 4 příběhy  co jsou mají zhruba přes 30 minut ale táhnou se a jsou o ničem. Od pětky je to lepší něco ukážou a přijde i gore   Poslední příběh je zbytečný. 40 procent za nápad a gore ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět o parazitické houbě způsobující slizké, hnilobné, vředovité mutace, ale zbytek už je úplně špatně. Z rádia se sice dozvídáme o probíhající virové (vlastně spórové) "zombie" apokalypse ve vnějším světě, ale my bohužel sledujeme jen několik postav v pustině, otřesně špatně napsaných (totálně nepřirozené až absurdní chování) a ztvárněných otřesnými herci. Příběh téměř žádný, napětí žádné, sálá z toho neumětelský amatérismus. Jediné co za něco jakž takž stojí je kamera, a pak trikové efekty ve dvou scénách s mutanty (lesní chata a garáž), kde se neumětelský amatérismus aspoň na chvíli jeví jako amatérismus nadšenecký, tedy sympatický. ()

Reklama

Reklama