Reklama

Reklama

Ride On

  • Čína Long ma jing shen (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lao Luo (Jackie Chan) je kaskadér, který sotva dokáže vyjít s penězi, natož aby ještě dokázal uživit svého milovaného kaskadérského koně Red Hare. Poté, co se dva vymahači dluhů pokusí koně ukrást, se následná konfrontace stane virálním hitem. Díky tomu dostane kaskadér druhou šanci, ale vymahači dluhů se vrátí, aby se pomstili. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (14)

Chipp006 

všechny recenze uživatele

Jako obrovský fanoušek Jackieho Chana jsem si řekl, že film se mi bude líbit už jen proto, že v něm hraje Jackie Chan, ale bohužel, nelíbil. Film se snaží být neskutečně sentimentální a občas mi to přišlo jako snaha ukázat, že Jackie Chan umí brečet. Chabý a očekávaný scénář, zbytečně dlouhá stopáž a jedna absloutně zbytečná postava (Jackieho kamarád). Ani krása Haocun Liu nezmění nic na tom, že film se řadí k tomu nejhoršímu, v čem si Jackie Chan zahrál a jen kvůli němu zvedám hodnocení na 2 hvězdičky. Hodnocení: 35 % ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Sly a Arnold spomínali a rekapitulovali vo vlastných dokumentoch na Netflixe, Jackie tak spravil pomocou hraného filmu. A aj keď to občas bolo sentimentálne a autobiografické prvky sa nie vždy ideálne prelínali s konceptom obyčajného filmu, bavilo ma to. Jackie je ikona akčných filmov i kaskadérstva, vo filme vzdáva hold tejto náročnej a v minulosti veľmi boľavej profesii, vysvetľuje mentalitu a povahu stunt manov (They are simple people. Rolling,action,jump,hospital!) a v závere obhajuje (ťažko povedať či viac divákom alebo samému sebe) prechod z praktických trikov na digitálne. Popritom ľutuje svoj ťažký vzťah s dcérou, zdôrazňuje dôležitosť rodiny, snaží sa zachrániť svojho koňa (scény s ním ma na prekvapenie dosť bavili) v jednoduchom dejovom koncepte a všetko okoreňuje akciou i štipkou humoru. V akčných scénach nepredvedie také šialené kúsky ako na vrchole slávy, ale na 70nika bolo toho až až ( aj keď si občas pomôže dvojníkom či digitálnymi trikmi, evidentne je stále v obdviuhodnej forme). Celkovo je Ride on typický film Jackieho Chana: koho nebavili staršie toho neoslní ani tento, kto je Jackieho fanúšik, tak určite po sérii nevýrazných filmov kde poväčšine sekundoval omladine, Ride on docení. PS: ženy sa dojímajú pri romantických blbinách, chlapi si poplačú pri záberoch na Jackieho ako sedí s dcérou a prehrávajú si jeho najšialenejšie kaskadérske a akčné scény. 70% ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Jackieho mám jako herce a kaskadéra v jednom opravdu moc rád. Stejně jako my všichni ale už ani on mladší nebude. I když je tedy naprosto v pořádku že od akční polohy se čím dál tím víc snaží přeorientovat na serióznější role, zdejší milé drama točící se hlavně okolo rodiny a přátelství s výjimečným koněm, si mě získat nedokázalo. Během sledování jsem totiž stále měl radost, že i dnes si můžu pustit nový film Jackieho Chana, jen už ta radost byla většinově z toho, že Jackie pořád žije a točí, kdežto v minulosti jsem měl radost z toho, co na plátně předvádí. Každopádně pokud se Jackie v budoucnu ještě v něčem zase objeví, já u toho určitě budu. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jackie nám možná až moc zajíždí do vod sentimentu a rodinného filmu, ale přesto ten pán pořád umí i se skoro sedmi křížky na zádech! Navíc se rozhodl zkusit něco netradičního, jeho parťákem je zrůdně inteligentní kůň, který prošel castingem asi z 1000 zájemců.  A takový druh filmu je fakt makačka. Jackie vzdává poctu a čest hongkongským kaskadérům, kteří dělali odvážné a šílené věci za dob minulých, než přišly pojišťovny, nové normy, zákony, cgi a všechno se stalo náhle vykastrované a nereálné. Příběh je prostinký, kdy nezvedený otec musí najít cestu zpět ke své dceři, aby uhájil svůj nejcennější majetek, koně Rudý zajíc (legendární hřebec z klasického románu Tři království). Ve filmu je pár povedených vtípků, a některé velice našlapané akce, ze závěru můžete být trochu rozhozeni, když se starý kaskadér musí rozhodnout, zda jít s dobou, nebo dělat věci po svém. Jenže ono to dává smysl, hrdina se rozhoduje se smyslem pro rodinu a tam patří i jeho koňský parťák. Jackie má právo na nostalgii a ohlédnutí se zpátky, jaká to byla jízda (uvidíte archivní záběry z jeho filmů). Akce ve filmu velmi povedená, kůň Čitu je perfektní, ve filmu se mihnou hvězdy jako Andy On (který to měl v akčním ranku dosáhnout více se svými schopnostmi),  Jacky Wu, nebo staří pardálové jako Tony Leung Ka-fai, Ray Lui. Pro fanoušky Jackieho jasná volba, pro mě výjimečný film, protože v minulé dekádě byly jen dva povedené filmy, a vždy jsem říkal, že by bylo lepší, aby spíše filmy točil, nebo vychovával budoucí hvězdy. Tady ukázal, že do starého železa nepatří a nápady ještě stále má. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film pre Jackieho skutočných fanúšikov, ktorý je taký sentimentálny pohľad na život jedného starého kaskadéra, ktorý je už dávno za zenitom. Takže sa tam riešia vo veľkom aj jeho rodinné problémy s dcérou a komediálnu stránku zaobstaráva blbnutie s koňom. Poteší množstvo odkazov na Jackieho pecky, či už náznaky alebo natvrdo zábery z Jackieho klasík. Škoda, že sa tu Jackie nepokúsil ešte aspoň o jeden-dva pamätné stunty, keď už to má byť tá pocta kaskadérom, ale ten veľký nebezpečný skok je hnusné CGI. Je tu prekvapivo aj niekoľko solídnych hromadných bitiek, ktoré sú po dlhšej dobe vynaliezavé a vtipné. A ani mi nevadilo, že Jackie je v nich už masívne dublovaný mladšími kaskadérmi. Dramatické scény s dcérou sú na jednoduchej Hallmarkovske úrovni, takže aj keď v tomto filme Jackie vyplače liter sĺz, tak ma to teda príliš nedojalo. Ale aspoň Jackie tak brutálne neprehrával ako má vo zvyku, keď sa snaží hrať vážne. Trochu zbytočne pôsobilo strašne naťahované finále ohľadom procesu, či Jackiemu ostane kôň alebo nie. Každý aj tak vie jak sa to skončí. Takže celkovo solídny pokus zrekapitulovať Jackieho kariéru. Nápad skvelý, prevedenie nevyrovnané. Za mňa príjemný film, ktorý má väčšiu cenu ako ten s Cenou. ;-)  6/10. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (3)

  • Jako koordinátoři kaskadérů na filmu pracovali JC Stunt Team, Han Guanhua a Alan Ng. (Rominator)
  • Akční režii obstaral He Jun. (Rominator)
  • V závěrečných titulcích zazní píseň „Youth Story“, kterou nazpíval Jackie Chan. (Rominator)

Reklama

Reklama