Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (134)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ze začátku spíš šablonovitej a nicneřikající béčkovej thriller s hodně skromnym rozpočtem, minimální výpravou a neznámejma hercema. Biják však nabírá zajímavej spád ve chvíli, kdy dojde k odhalení pachatelů. K tomu dojde dost brzo, což je ale právě v tomhle případě dobře. Pak začíná solidní psycho thriller se sympatickou snahou o pár zvratů, nečekanou úmrtností postav a překvapivě vyhrocenym finále. S nastřelovákem hřebíků si tvůrci docela vyhráli, což vyústilo v několik originálnějších gore scének. Čekal jsem teda spíš konverzačku a pátrání ve stylu "někdo v místnosti je vrah", ale nakonec jsem rád, že se všechno stočilo hodně nečekanym směrem. Ve výsledku vcelku fajn překvapení. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Na začiatok, toto nie je sračka film ! a rozhodne ste ich v podobnom prevedení videli desiatky. Ale..na rozdiel od väčšiny podobnej produkcie má tento film uveriteľné uvedenie do deja a celkovo povedzme realisticky nádych. Tým chcem povedať, že logika je na celkom slušnej úrovni. Začiatok je najlepší kedy ani my ani Darby netušíme kto je oným únoscom malého dievčaťa na parkovisku v dodávke. Máte tu štyroch ľudí, štyri rôzne charaktery....hmm. jeden musí z kola von. Nie je to ale také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá. Postupne to prejde to poriadnej krvavej, klincovej dramatickej katarzie v ktorej sa udejú radikálne zmeny. Obstojný thriller ktorý síce neprekvapí ale poteší, že ostal nohami ako tak na zemi a to sa ráta. Poctivé silné tri hviezdičky, predsa len nič nové to nie je . 60 % ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Stokrát omleté téma v nízkorozpočtovém zpracování, takže nic, co by mohlo nadchnout, ale naopak to není ani nic pohoršujícího. 1/3 mě moc nebrala, poté se to začalo rozjíždět, ale takovým nezáživným způsobem, takže jsem ani nebyl napnut. No aspoň ke konci už to bylo víc napínavé a i se našlo pár zajímavých scén, jako je hřebíkem nastřelená ruka hlavní hrdinky, pár zabití atd. Takže jo, na to 1 vidění je to na zabití času vhodná volba. ()

Davidkkk 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha od T. Adamse na mě už několik let vyčkává v šuplíku, a jelikož jsem líná negramotná sračička, kterou nebaví číst, rozhodl jsem se, že si textovou variantu nahradím letošní filmovou adaptací. Posoudit, jak moc se film drží předlohy, schopen nejsem. Zarazilo mě však, jak svižně se dostáváme k rozluštění zločincovi identity. Zabere to totiž zhruba třicet minut, přičemž nutno poznamenat, že než se hlavní hrdinka dostane mezi klub podezřelých, také to nějaký čas trvá. Rozhodně to ale nepovažuji za mínus, protože film fajnově graduje od začátku do konce a fakt, že krimi zápletka po půl hodince v podstatě vymizí, vůbec neuškodí finálnímu produktu. Moc hezky tu na mě působila místy až mrazivá atmosféra, která by se ve sněhem pokrytém prostředí dala krájet. Podstatnou část snímku jsem si opravdu užíval a dokonce jsem jej považoval i za chytře a rafinovaně napsaný. Jenže následně se zčistajasna vyroní naskrz absurdní subzápletka, která v ohledu logiky moc smysl nedává. No Exit je hodně uspokojující žánrovka, která lehce parafrázuje krimi thrillery z období devadesátek a jsem potěšen, že jsem se nenechal odradit chabými ohlasy. Jako jednohubka velmi funkční a na studené zimní večery ideální. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako pri väčšine podobných konkurenčných mysterióznych thrillerov, je prvá polovica (niekedy len tretina) zaujímavá, plná atmosféry, nečakaných zvratov a realistického zachytávania psychických pochodov. No Exit tomu nie je výnimkou. Ani nepísané pravidlá a klišé mi až tak nevadili. Bolo to nenútené a celkom to zaujalo a to sa vďaka môjmu prejedaniu kinematografiou často nedeje. Nuž ako to už býva a sám som to aj čakal, keď sa napínavá dráma začne meniť do akcie a násilia, snímka stráca dych, scenár logiku a moja mrzutosť vypláva na povrch. Ale musím uznať, že z tých mnohých sklamaných thrillerov je tento taký lepší priemer. Pekná kamera, minimalizmus jednej miestnosti s hŕstkou hercov potešil (aj keď dialógy nič moc) a uveriteľná zápletka neboli veru na zahodenie. ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno