Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (134)

Lima 

všechny recenze uživatele

Záporák se vyřeší hodně brzy, zbývá hodina do konce a vy si jenom říkáte, čím to na tak malém prostoru ještě chtějí vyplnit? Takže přicházejí na řadu nahodilé situace, které neviděly logiku ani z rychlíku, no a pak přijde vrchol. Další pointa, které to celé posílá do kopru. Dneska je v oblibě psát, že i AI by to napsala lépe. Tak obávám se, že i AI má svojí čest a takovouhle pitomost by ze sebe nevypustila. Ale jinak musím smeknout před tvůrci – celý film se odehrává ve sněhové bouři v nějakém autostopu a skoro vás ani nenapadne, že 99% stopáže bylo natočeno ve studiu (zatímco venku panovalo letní počasí se 30 stupni ve stínu), s umělým sněhem, s barákem postaveným jen pro účel natáčení a umělými stromy okolo. V tom jsou fakt chlapci z WETA nepřekonatelní. To vytváření falešné reality je na tom filmu jediné zajímavé, v tomhle ohledu kolikrát okolnosti natáčení trumfnou film samotný. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Na začiatok, toto nie je sračka film ! a rozhodne ste ich v podobnom prevedení videli desiatky. Ale..na rozdiel od väčšiny podobnej produkcie má tento film uveriteľné uvedenie do deja a celkovo povedzme realisticky nádych. Tým chcem povedať, že logika je na celkom slušnej úrovni. Začiatok je najlepší kedy ani my ani Darby netušíme kto je oným únoscom malého dievčaťa na parkovisku v dodávke. Máte tu štyroch ľudí, štyri rôzne charaktery....hmm. jeden musí z kola von. Nie je to ale také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá. Postupne to prejde to poriadnej krvavej, klincovej dramatickej katarzie v ktorej sa udejú radikálne zmeny. Obstojný thriller ktorý síce neprekvapí ale poteší, že ostal nohami ako tak na zemi a to sa ráta. Poctivé silné tri hviezdičky, predsa len nič nové to nie je . 60 % ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Slušivá thrillerová jednohubka, která by před deseti lety ještě plnila sály kin, zatímco dnes už je odsouzená k sežvýkání streaming cyklem "koukni – napiš na socky – zapomeň". Kniha je o dost lepší, naléhavější, nekompromisnější, dává víc prostoru na sžití s postavami (zejména Ashleyho filmová verze je o dost schematičtější a nudnější), ale v rámci možností to všechny kolonky plní správně. Film o důležitosti správně načasované lajny. 60 % ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéhle filmy, v jádru sou sice jednoduché, ale umí překvapit a byť tenhle má jednoduchou zápletku, tak co se děje ve filmu, je ve výsledku originální. Máme tady hned několik verzí, co film nabízí, odhal únosce, pak nějaké to nahánění, následuje zabarikádování a pak klasická vybíjená. Herci hrají velice dobře, film má pár solidních zvratů a vyndavání hřebíků......to bylo tedy něco. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začátek statě pojednávající o uzlení a rozuzlení děje: Když Kevin bere roha z odvykačky, vezme si z místnosti údržby nářadí. Bere ho proto, aby bylo v budoucnu použito. Kde je Kevin, musí být i Marv, co vypadá jak retardovaný Jarda Plesl. Kde je Marv, musí být i Harry a možná i ještě někdo další. Řidič De Nirova gangu z Heat slibuje nelítostný souboj, ten se ale nekoná. Řidič prvního policejního vozu to schytá jako obvykle, tak praví klišé. Sněží v obou významech toho slova. Možná se blíží čas Vánoc a Kev nemůže být bez bližních.. Konec statě pojednávající o uzlení a rozuzlení děje a taky iluze, že by Power po Killing Ground vytvořil další žánrovou atrakci.. ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama