Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 4

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fajn jendnohúbka, nie je to také hrozne ako to tu, na čsfd vyzerá. Lajm Nízn je stále v pohode na svoj vek, minimálne za volantom to ešte solídne zvláda. Veľké plus je, že film ma hoďku a pol aj s titulkami a tak to celkom rýchlo odsýpa. Ďalšie plus sú známe mena producenta (Jaume Collet-Serra - Neznámý), či režiséra (Nimród Antal - Predators), ktorí dodali divákom aspoň nenáročnú zábavu, ktorá vie byť miestami aj celkom zaujímavá. Nenudil som sa. 65% - 3* ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nemecká verzia ma bavila viac, hlavne preto, že nemali potrebu to nasilu stmavovať a ešte som nepoznal twist. Preto verím, že španielsky originál musí byť pecka. Neeson týmto filmom asi potreboval splatiť hypotéku alebo čo, prípadne sa na sklonku kariéry upísal reamakom európskych filmov pre americké publikum? Neviem, rozhodne, som mu tu neveril nič. Rád by som to videl očami niekoho, kto tento príbeh nepozná. Zbehne to pomerne rýchlo a kamerové vychytávky sú zachované, avšak kino je zbytočnosť. Slabé 2 z 5 (Kino Stropkov) ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia "Neeson-ovka". Pocit naliehavosti vie Liam vytvorit uz len svojim hlasom a mimikou, ale aby to nebolo malo, pridate k nemu parik neposlusnych nastrocnych deti. To vsak funguje asi len prvu polovicu filmu. Zial, klise s dobromyselnou berlinskou sefkou operacii a kvantom casu na "zasieranie sa" je tak naivne a hlupe,...chjo. Co bolo horsie, bola konfrontacia v aute v zavere, ktora bola scenaristicky nelogicka, hlupa a dlha, ze by ich taky sikovni berlinski vysetrovatelia do par minut znovu nasli. Tvorcovia tymto doslava pokladaju svojho divaka za blbca. Mohlo to byt aspon priemerne zabavne B-cko. V abecede to vsak dotiahli asi po "D". Neodporucam. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nevím co tady zase kdo čekal, ale já jsem vyrazil na nenáročnou jednohubku na odreagování a dostal jsem jí. Předchozí tři verze tohohle filmu jsem neviděl, ale pokud mají stejnou pointu tak jsem asi o nic nepřišel. Taťka Neeson už je sice dědek, ale telefonování mu jde pořád dobře od ruky a hlášky find you and kill you zase od pusy. Pointa je trochu průhledná a dá se odhadnout dopředu, ale díky rozumný stopáži to rychle odsejpá a nuda nehrozí. Dal bych lepší 3*, ale přisadím si, protože současný publikum už fakt přestávám stíhat.70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po španielskom origináli prišli prerábky z Nemecka a Kórey a potom táto americká. A je asi najhoršia, hoci má najslávnejšieho herca. Videl som len nemecké Nevystupuj! a tam tá thrillerová rovina bola výborná. Srali ma len fízli. Tu ma srala aj tá thrillerová rovina, ktorá nepriniesla očakávané vzrušenie a na Liamovi už vidno, že zub času nepustí, hoci hrať vie, ale pohyb už ako by klinec prebil podrážku. A to sedí v aute! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)
  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)
  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama